Bikernytzu Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Witajcie, jestem z Wami od niedawna... czytam, obserwuję, często podziwiam... Moja obecność tu jest głównie z tego tytułu, że czuję, że gdzieś utknąłem i z chęcią bym się czegoś nauczył i wysłuchał porad ekspertów co do wykonania modeli. Niechętnie gdyż z lekka doza wstydu mając świadomość, że dłubię sobie czysto amatorsko w końcu dojrzałem by coś swojego pokazać. Chętnie wysłucham Waszych opinii co dadac znienic lub ulepszyć by efekt był finalnie lepszy. Pozdrawiam wszystkich i piszcie śmiało lecz sensownie Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Bikernytzu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Wrzuć do projektu Mistercraft! Podoba się - w prostocie siła! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 dłubię sobie czysto amatorsko - a to się klei zawodowo ? Każdy skleja amatorsko i dla funu. Co do modelu, jest git. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 Patrząc po Waszych galeriach Panowie to niektórzy so Pro na tyle, że się zastanawiałem czy w ogóle się tu pokazywać . Jednakże śmiało piszcie co zrobić lepiej bo czuje, że utknąłem gdzieś w swoich próbach rozwoju modelarskiego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Jeżeli naprawdę o to chodzi, to lepiej będzie założyć warsztat. Luźne uwagi o gotowym modelu w galerii będą mało pomocne, szczególnie, gdy okaże się, że niektóre z nich będą się nawzajem wykluczać. A już szczególnie szczególnie przy okazji zdjęć, gdzie trudno doszukać się ostrości i modelu w zasadzie nie widać. Warsztat oznacza reakcję na konkretne problemy w procesie budowy. Oczywiście by maksymalnie z tego korzystać pod kątem rozwoju, trzeba ten warsztat odpowiednio prowadzić. Nie lecieć do przodu, przewidywać problemy, zrozumieć konieczność wykonywania prób nie na modelu itd, ale zawsze będzie to łatwiej. Inną, na ogół pomijaną rzeczą jest zastanowienie się jakie modele chcesz robić. Modelarze mają różne cele, nawet jeśli to zafałszowują (całkiem często), a osiąganie ich oznacza zupełnie inną pracę nad modelem. Jeżeli będziesz potrafił to określić, to może nawet lepszą metodą na postęp jest zakolegować się z modelarzem, którego prace traktowałbyś jako wzór i molestowanie go kanałem prywatnym. Na ogół takie podejście jest na tyle 'łechczące' dla twórcy, że chętnie pomoże. W takiej relacji odpada Ci wyłuskiwanie właściwego kierunku z nie zawsze zgodnych, czy wartościowych, warsztatowych porad. Ale określenie celu przydaje się zawsze, także w klasycznym warsztacie. Choćby po to, by eliminować wskazówki zmierzające do innego efektu końcowego. Udzielane na ogół w dobrej wierze i prawdziwe, ale Tobie zupełnie zbędne. Jeżeli natomiast chodzi o to, by lidzie napisali Ci, że zrobiłeś fajny model, to popraw tło i zdjęcia. Myślę, że to wystarczy, by zebrać pozytywne opinie. Zakładam, że brak ostrości nie jest celowy i nie ma za zadanie ukryć jakichś tragicznych wtop malarskich, czy montażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Zdjęcia są robione z tel bo tylko takowe mogę zrobić, zatem z tostera zdjęć lepszej jakości nie wyłuskam. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Daje radę. 1 godzinę temu, Moses napisał: - a to się klei zawodowo ? ... no nie mów, nie wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Nie raz wszak na forum pisano, że "model zrobiony dla klienta" Nie będę wskazywał palchamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 2 minuty temu, Pasqual napisał: Nie raz wszak na forum pisano, że "model zrobiony dla klienta" Nie będę wskazywał palchamy. Niektórzy w ten sposób próbują sobie dodać +10 do prestiżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 2 minuty temu, _OldMan_ napisał: Niektórzy w ten sposób próbują sobie dodać +10 do prestiżu. Rozumiem że znasz ich osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Da się wskazać paluchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 2 minuty temu, _OldMan_ napisał: Da się wskazać paluchami. No to nie znasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 53 minuty temu, Pasqual napisał: Nie raz wszak na forum pisano, że "model zrobiony dla klienta" Nie będę wskazywał palchamy. Da się z tego wyżyć? Od jakiegoś czasu myślę o przebranżowieniu się:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 5 minut temu, Moses napisał: Da się z tego wyżyć? Od jakiegoś czasu myślę o przebranżowieniu się:) Czy da się? Wielu żyje. Tylko byś musiał zostać malarzem łyżeczek dla producenta farb , mieć oglądalne recenzje na Yt. Chociaż można trochę dorobić. Spróbować możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 3 godziny temu, Moses napisał: Każdy skleja amatorsko i dla funu. Nie każdy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi