Skocz do zawartości

Kamaz K-4386 Typhoon 1:35

orzechu500

Rekomendowane odpowiedzi

No to wjechałeś Panie Tajfunem na forum. Dosłownie i w przenośni. Bardzo ładnie wykonany pojazd razem z gruntem i jestem mocno na tak :super:Jedynie czego bym się czepnął to osadzenie kół akurat na kamieniach - tam powinno być chyba takie ugięcie, że żadna firma produkująca żywiczne koła takiego nie przewidziała w swojej ofercie. Ale ogólnie całościowo to super to wygląda.

• Like 1

5 minutes ago, mandrivecs said:

Podoba się! Do tego bardzo dobra podstawka, aż się prosi o żołdaka z lornetką. Zdecydowanie przyjemniejszy w odbiorze od Teciaka!

Zołdak jest i czeka: 

- na swój moment 

- na kolejne zamówienie z liveresin  i kalki na mundur ( za nic nie wymaluję digital camo czy jak to się tam zwie)

- na progres umiejętności

😉

5 minutes ago, TAW said:

Jedynie czego bym się czepnął to osadzenie kół akurat na kamieniach - tam powinno być chyba takie ugięcie, że żadna firma produkująca żywiczne koła takiego nie przewidziała w swojej ofercie. 

Zgadza się, miał stać inaczej trochę to raz, a dwa to faktycznie nie ma jeszcze kółek które udają ugięcie opon pod tym kolosem.

Bardzo fajny model, gratulacje, podstawka też robi robotę. Ugięte opony tego typu do modelu Menga robi Def Model no i Meng, oczywiście nie jest to ugięcie, które w realistyczny sposób oddałoby wygląd opony na takich kamolach, ale i tak lepsze niż guma.

• Like 1

2 hours ago, SzymonP. said:

Świetny model, aż brakuje kilku figurek, Live Resin robi fajne współczesne figurki rosyjskich żołnierzy.

Dzięki!  Tak mam je ale kupiłem bez kalkomanii na umundurowanie, jak tylko je pozyskam to zabiorę się za te figurki

8 minutes ago, bulik58 said:

Zielone ludziki na Krymie tez nie mialy zadnych oznaczen a wszyscy ( no oprocz rosjan ) wiedzieli ze to ruskie 😂

Taaak, tylko te nowe mundury maja  cos w stylu Digital camo, nie jestem w stanie tego namalowac, pal licho oznaczenia 

W dniu 31.01.2022 o 17:39, copycat napisał:

Chyba Satoshi Araki pokazywał jak to zrobić. Ja swoje nawierciłem, śrubka, podkładka i nakrętka, wyszło piękne ugięcie.

Patent ten, jest stary jak świat i Satoshiego chyba na świecie jeszcze nie było, jak nasi krajowi modelarze stosowali tę sztuczkę 😎

Zgadzam się też z kolegami, że brakuje tu tylko figurek, które pracy tej życia dodadzą.

• Like 1