orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Cześć! Jakiś czas temu złożyłem K-4386 od Menga. Model bardzo przyjemny w składaniu, w trakcie malowania eksperymentowałem z różnymi technikami... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Podoba się! Do tego bardzo dobra podstawka, aż się prosi o żołdaka z lornetką. Zdecydowanie przyjemniejszy w odbiorze od Teciaka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 No to wjechałeś Panie Tajfunem na forum. Dosłownie i w przenośni. Bardzo ładnie wykonany pojazd razem z gruntem i jestem mocno na tak Jedynie czego bym się czepnął to osadzenie kół akurat na kamieniach - tam powinno być chyba takie ugięcie, że żadna firma produkująca żywiczne koła takiego nie przewidziała w swojej ofercie. Ale ogólnie całościowo to super to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 5 minutes ago, mandrivecs said: Podoba się! Do tego bardzo dobra podstawka, aż się prosi o żołdaka z lornetką. Zdecydowanie przyjemniejszy w odbiorze od Teciaka! Zołdak jest i czeka: - na swój moment - na kolejne zamówienie z liveresin i kalki na mundur ( za nic nie wymaluję digital camo czy jak to się tam zwie) - na progres umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 5 minutes ago, TAW said: Jedynie czego bym się czepnął to osadzenie kół akurat na kamieniach - tam powinno być chyba takie ugięcie, że żadna firma produkująca żywiczne koła takiego nie przewidziała w swojej ofercie. Zgadza się, miał stać inaczej trochę to raz, a dwa to faktycznie nie ma jeszcze kółek które udają ugięcie opon pod tym kolosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 Bardzo fajny model, gratulacje, podstawka też robi robotę. Ugięte opony tego typu do modelu Menga robi Def Model no i Meng, oczywiście nie jest to ugięcie, które w realistyczny sposób oddałoby wygląd opony na takich kamolach, ale i tak lepsze niż guma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Stycznia 2022 Share Napisano 31 Stycznia 2022 Jeśli opona to guma to przecież się ugina, po co od razu dokupywać. Chyba Satoshi Araki pokazywał jak to zrobić. Ja swoje nawierciłem, śrubka, podkładka i nakrętka, wyszło piękne ugięcie. A model pierwsza klasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 Świetny model, aż brakuje kilku figurek, Live Resin robi fajne współczesne figurki rosyjskich żołnierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 1 Lutego 2022 Autor Share Napisano 1 Lutego 2022 2 hours ago, SzymonP. said: Świetny model, aż brakuje kilku figurek, Live Resin robi fajne współczesne figurki rosyjskich żołnierzy. Dzięki! Tak mam je ale kupiłem bez kalkomanii na umundurowanie, jak tylko je pozyskam to zabiorę się za te figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 Bardzo miły dla oka , podstawka też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 1 Lutego 2022 Autor Share Napisano 1 Lutego 2022 8 minutes ago, bulik58 said: Zielone ludziki na Krymie tez nie mialy zadnych oznaczen a wszyscy ( no oprocz rosjan ) wiedzieli ze to ruskie Taaak, tylko te nowe mundury maja cos w stylu Digital camo, nie jestem w stanie tego namalowac, pal licho oznaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 1 Lutego 2022 Autor Share Napisano 1 Lutego 2022 O to to. Nie na mój skill jeśli chodzi o malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 W dniu 31.01.2022 o 17:39, copycat napisał: Chyba Satoshi Araki pokazywał jak to zrobić. Ja swoje nawierciłem, śrubka, podkładka i nakrętka, wyszło piękne ugięcie. Patent ten, jest stary jak świat i Satoshiego chyba na świecie jeszcze nie było, jak nasi krajowi modelarze stosowali tę sztuczkę Zgadzam się też z kolegami, że brakuje tu tylko figurek, które pracy tej życia dodadzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi