Bikernytzu Napisano 22 Lutego 2022 Autor Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) Niestety fakt iż dobę mam za krótka i robię kilka rzeczy naraz, zaniedbałem maluszka ale nie jest tak, że zupełnie się nic nie dzieje. Znalazłem ciekawy mikro materiał, cieniutki drucik oraz jakieś blachy chyba z modellcolecta i postanowiem podnieść samemu sobie poprzeczkę w detalach oraz dodać mu trochę brudu. Kilka zdjęć nie ostrych za co przepraszam ale już jest po fakcie... Oto rezultaty Natomiast po malowaniu i lekkim dodaniu brudzingu: Przy większych powiększeniach na zdjeciach drobinki kurzu i Pigment zaczynają przypominać kamienie Z kolei największą frajdą jest jego King size: Edytowane 22 Lutego 2022 przez Bikernytzu 8 Cytuj
Lipstein Napisano 22 Lutego 2022 Napisano 22 Lutego 2022 Zajebisty szkrab, ja swojego codziennie widzę w pracy i nie mogę się nadziwić, że go zrobiłem, a mój to prawie PZPRobiony w porównaniu do tego, co się tu wywija... Cytuj
Bikernytzu Napisano 26 Lutego 2022 Autor Napisano 26 Lutego 2022 (edytowane) Witajcie, niestety chroniczny brak czasu więc kilka pozostałych detali przedstawię już w galerii gotowego modelu Tym czasem..... Zapraszam na kolejny warsztat Edytowane 26 Lutego 2022 przez Bikernytzu 5 Cytuj
Bikernytzu Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Napisano 1 Kwietnia 2023 Tak mnie dziś napadło, żeby coś ulepić do kompletu...coś małego, coś szybkiego ...no i wyladował: Cytuj
Bikernytzu Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Napisano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) Korzystając z kilku czesci które odnalazłem i tych które były przeznaczone na wzór do odlewania zywic szybciutko zmontowałem kokpit Skleiłem również kadłub Dalej pozostanie szpachlowanie i uzupełnianie drobiazgów... Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez Bikernytzu 4 Cytuj
Bikernytzu Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Napisano 1 Kwietnia 2023 Trochę poszpachlowane , trochę doklejone ...coś do przodu 3 Cytuj
barszczo Napisano 1 Kwietnia 2023 Napisano 1 Kwietnia 2023 Oczy by mi z orbit wyszły budując takiego malucha. Fajna robota . 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Napisano 1 Kwietnia 2023 Ostatnia dlubanina dnia dzisiejszego: 10 Cytuj
Mitrandir Napisano 2 Kwietnia 2023 Napisano 2 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Bikernytzu napisał: Ostatnia dlubanina dnia dzisiejszego: A ty bobasku... Znalazłeś inny typ ławeczków? A ja się męczę Ale już z górki 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Napisano 2 Kwietnia 2023 5 godzin temu, Mitrandir napisał: A ty bobasku... Znalazłeś inny typ ławeczków? A ja się męczę Ale już z górki 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Ostatnie spojrzenie ,kilka detali przed położeniem podkladu Tymczasem kokpit gotowy do brudzingu Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez Bikernytzu 4 Cytuj
Bikernytzu Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Podklad położony.... trzeba dać mu poleżeć. Jak dla mnie, powoli zaczyna to sensownie wyglądać Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez Bikernytzu 8 Cytuj
Lipstein Napisano 2 Kwietnia 2023 Napisano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Dlaczego nie nitowałeś kadłuba? Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez Lipstein Cytuj
Bikernytzu Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Napisano 2 Kwietnia 2023 34 minuty temu, Lipstein napisał: Dlaczego nie nitowałeś kadłuba? To co jest fabrycznie powinno wystarczyć przy tym maluchu. Cytuj
Lipstein Napisano 3 Kwietnia 2023 Napisano 3 Kwietnia 2023 Robię od dłuższego czasu Kiowa i właśnie ogoliłem go z nitów, stad pytanie..... Wspaniała robota z tym szkrabem (chyba, że masz łapy jak bochny ;-)) 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) 42 minuty temu, Lipstein napisał: Robię od dłuższego czasu Kiowa i właśnie ogoliłem go z nitów, stad pytanie..... Wspaniała robota z tym szkrabem (chyba, że masz łapy jak bochny ;-)) Niestety trochę parowki(palce) nie ułatwiają zadania Tyle mam na swoje usprawnienie: Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez Bikernytzu Cytuj
Bikernytzu Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Mały update przed założeniem oszklenia kabiny i brudzeniem właściwym. Będzie to MH-6J - 95-25371 ,160th SOAR z połowy lat 90'tych. Swoją drogą szykuje się fajny zespół: Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez Bikernytzu 4 Cytuj
Bikernytzu Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Napisano 3 Kwietnia 2023 Model prawie skonczony .... na resztę zapraszam do galerii Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Kwietnia 2023 Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 2.04.2023 o 08:18, Bikernytzu napisał: Fajna ciekawe, na co jest te otwór pośrodku ? Cytuj
Bikernytzu Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) 36 minut temu, Mitrandir napisał: Fajna ciekawe, na co jest te otwór pośrodku ? Nie wiem , może Ty nam powiesz? Proszę, specjalnie dla Ciebie Grzegorzu "ten otwór " Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez Bikernytzu 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi