kret69 Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Świetny temat Czy będzie można się z Tobą dogadać o taki komplet żywic? Wyglądają elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 Jasne, że tak! tylko chce dopracować wszystko, żeby nie było wstydu, cieszę się, że się podoba. Pozytywny kopniak do działania. Dziękuję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Gruba, modelarska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 12 godzin temu, Bikernytzu napisał: Jasne, że tak! tylko chce dopracować wszystko, żeby nie było wstydu, cieszę się, że się podoba. Pozytywny kopniak do działania. Dziękuję! A nie mówiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Widzę, że wydechy trzeba zrobić do UH-60 takie wklejane w rozwiercone otwory... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 Musimy musimy taki który będzie można wkleić w otwory od zewnątrz bo i w moim seahawk aż krzyczy o pomstę z tymi wydechami.... Następny Mh-60L w planie i mh-6j... a wiesz jak jest... Wszystko się da, sky is the limit! Damy radę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 jak dla mnie poziom tak wysoki, ze niedościgniony... pięknie rękodzieło modelarskie. podpinam się z pytaniem o kupno zestawu... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.gala Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Taktyczny post do obserwacji tematu Super robota A... i masz kolejnego kupca na żywice jak coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) Mały update, trochę musiałem pokombinować nad kolorem bo szczególnie nam modelarzom nikt nie powie, że "czarne jest czarne a białe jest białe"... Nie ukrywam, że nocą te detale ogarniać przy sztucznym świetle to lekki dramacik , ale walczę! Edytowane 4 Lutego 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 I kolejne pracę za mną. Bardzo przyjemnie się klei części gotowe, jak z pudełka wręcz nieco poprawiłem producenta jeśli chodzi o światła pozycyjne tylne i dodałem wg. Zdjęć pod "jajkiem". Nie ukrywam, że miałem na samym końcu dylemat która wersję kleić z jakimi antenami oświetleniem belki ogonowej i czy dodać już gotowa, przygotowana głowice optoelektro. Ponadto widzę, że też trzeba zrobić dysze wylotu silnika i osadzenie śmigła tylnego od podstaw gdyż te z zestawy są delikatnie mówiąc... Słabe. Ostatecznie wybór padł na wersję wczesna. Teraz wg mnie zaczynają być widoczne efekty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Cześć! Wygląda super! Jakbyś chciał, to proponuję zerknąć do mojego wątku z budowy OH-6A - tam zaproponowałem jak można poprawić przekładnie śmigła ogonowego (90 stopni). Jeszcze tak mnie kusi, żeby Ci zaproponować przerysowanie niektórych części w 3D i przepuszczenie ich przez drukarkę 3D - wtedy potencjalnie wszystkie kąty i krawędzie mogą być lepsze niż przy częściach robionych "z ręki" - choćby nie wiem jak się człowiek starał. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Dziękuję za propozycję, zapewne masz rację i będzie to lepsze jednakże ja po prostu czerpie przyjemność z pracy nad tym jak to nazwałeś "z ręki". Daje mi to dużo fun'u i satysfakcji analizując zdjęcia i robiąc poprawki, budować części od podstaw. Przekładnie mam już prawie gotowa. Niedługo ciąg dalszy walki o gunshipowe "jajko" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Szczypta, zarys kierunku dalszej pracy... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) 54 minuty temu, pmroczko napisał: Cześć! Wygląda super! Jakbyś chciał, to proponuję zerknąć do mojego wątku z budowy OH-6A - tam zaproponowałem jak można poprawić przekładnie śmigła ogonowego (90 stopni). Jeszcze tak mnie kusi, żeby Ci zaproponować przerysowanie niektórych części w 3D i przepuszczenie ich przez drukarkę 3D - wtedy potencjalnie wszystkie kąty i krawędzie mogą być lepsze niż przy częściach robionych "z ręki" - choćby nie wiem jak się człowiek starał. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Z chęcią z skorzystamy z Twojej pomocy rysowniczej i drukarskiej przy cięższych tematach a takowe są już w trakcie prac. Pozdrawiam serdecznie Marcin Edytowane 5 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Już umęczyłem... Z ręki.... Z kolei zauważyłem, że klejąc te małe bździągwy część z nich odfrunela w kierunku bliżej nie znanym... Morał tego jest taki, że chcąc z Wami ta konwersja się podzielić będe musiał dorzucić kilka odlewów więcej właśnie w razie takich samoistnych wystrzałów z pęsety Żeby człowiek robił sobie ze spokojna głowa a nie pełzał po podłodze z lampka (jak ja! ) szukając światła pozycyjnego które ma 0,8mm wysokosci... Przecież to ma być dla przyjemności więc trzeba ograniczyć element stresotworczy Edytowane 5 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Wydech... Sprawa jak zwykle kontrowersyjna przy modelach natomiast przy tym skarbenku ułatwiona, że lepiej być nie mogło Kolejny elemencik do formy Edytowane 5 Lutego 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Cześć! To słuszna obserwacja, dobrze jest dorzucić kilka zapasów w przypadku części łatwych do zgubienia albo uszkodzenia - nie podnosi to kosztu znacząco, a komfort pracy znacząco polepsza. Jeśli chodzi o silnik, to jest to niesamowite, jak taka mała pierdziawka daje tej maszynie taką moc. A kojarzycie, że obowiązujący od ponad 50 lat rekord długotrwałości lotu śmigłowca bez tankowania należy właśnie do Hughesa 500? Ale z powrotem do silnika - zwróćcie proszę uwagę na wydech, on się rozdziela na dwie rury i w jednym wariancie one się z powrotem łączą z tyłu (jest potrzebna przegroda która dzieli "kółko" pionowo na dwie części), albo w niektórych wariantach, rozpoczynając od późnego Wietnamu ten wydech wyprowadzano z dwóch stron górnej powierzchni tyłu kadłuba, żeby polepszyć mieszanie gazów wydechowych z powietrzem wirnika głównego, żeby rakiety naprowadzane na podczerwień miały ciężej. Niektóre wersje specjalne też tak to miały. Stary wydech: A tu są wydechy nowego typu, z tyłu zamiast wydechu jest stożek: Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Podkład i czarny nie czarny.... Lekkie cieniowanie kolorku i do przodu z drobiazgami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 19 minut temu, pmroczko napisał: Cześć! To słuszna obserwacja, dobrze jest dorzucić kilka zapasów w przypadku części łatwych do zgubienia albo uszkodzenia - nie podnosi to kosztu znacząco, a komfort pracy znacząco polepsza. Jeśli chodzi o silnik, to jest to niesamowite, jak taka mała pierdziawka daje tej maszynie taką moc. A kojarzycie, że obowiązujący od ponad 50 lat rekord długotrwałości lotu śmigłowca bez tankowania należy właśnie do Hughesa 500? Ale z powrotem do silnika - zwróćcie proszę uwagę na wydech, on się rozdziela na dwie rury i w jednym wariancie one się z powrotem łączą z tyłu (jest potrzebna przegroda która dzieli "kółko" pionowo na dwie części), albo w niektórych wariantach, rozpoczynając od późnego Wietnamu ten wydech wyprowadzano z dwóch stron górnej powierzchni tyłu kadłuba, żeby polepszyć mieszanie gazów wydechowych z powietrzem wirnika głównego, żeby rakiety naprowadzane na podczerwień miały ciężej. Niektóre wersje specjalne też tak to miały. Stary wydech: A tu są wydechy nowego typu, z tyłu zamiast wydechu jest stożek: Pozdrawiam Paweł Pawle, najpierw upewnij się o czym piszesz... Zazwyczaj nie komentuje cudzej twórczości, gdyż można się mylić... Robienie sobie reklamy w cudzym temacie również nie jest na miejscu. Chcesz dla kogoś coś zrobić w 3D, to w dziale handlowym ... sam chętnie skorzystam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Powolutku nabiera pożądanego kształtu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Kolejny schodek w budowie, niewielka przeróbka osi wirnika, reszta będzie żywiczna I kolejna zmiana, niech już to wygląda sensownie... Musialem kilka rzeczy poprawić na lepsze jakościowo, żeby sklejało się przyjemniej. Hydra jest teraz we właściwym wymiarze po przestudiowaniu jej wymiarów i siup do formy... Plus mały detali do kabiny Edytowane 6 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Kolejny temat oszklenie. Mały otwór stożkowy i żywiczna obudowa starszej werski reflektora, na szczęście pasuje bez żadnych problemów. Po montażu : Edytowane 6 Lutego 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Kusiły mnie kusiły i uległem, żeby je podwiesić... Edytowane 6 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 A skąd je wziąłeś te miniguny? To Twoje odlewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi