Bikernytzu Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) W międzyczasie maskowanie, malowanie i wklejenie oszklenia Edytowane 11 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Całość zaczyna nabierać pożądanego kształtu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Tak zapytam z ciekawości, obserwując Twój warsztat, czy dobrze zrozumiałem, że jak braknie Ci jakiegoś elementu to sobie go drukujesz na drukarce 3D ? Jeśli tak, to czy mogę wiedzieć jak to w pieniądzach przeliczyć, tzn jaka jest wartość surowca do druku ? Jaki to sprzęt ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Wygląda świetnie, czy przewidujesz do każdego zestawu mikroskop? Bardzo fajne to, z chęcią zasiadę do warsztatu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 (edytowane) 4 godziny temu, tomekk napisał: Tak zapytam z ciekawości, obserwując Twój warsztat, czy dobrze zrozumiałem, że jak braknie Ci jakiegoś elementu to sobie go drukujesz na drukarce 3D ? Jeśli tak, to czy mogę wiedzieć jak to w pieniądzach przeliczyć, tzn jaka jest wartość surowca do druku ? Jaki to sprzęt ? Nie, Niestety źle zrozumiałeś. nie posiadam drukarki ani też programu do projektowania. Wszystko jest ręcznie robione, formowane w silikonie i odlewane z żywicy dlatego też to tyle trwa.... Natomiast przeliczać nawet nie próbuję bo koszt formerskiego silikonu, dobrej żywicy i czasu poświęconego na to wszystko zapewne zaskoczył by i mnie. Ale czego się nie robi dla wlasnej pasji. Niestety Grzesiu mikroskopu nie będzie tylko wytrzeszcz gałek ocznych Edytowane 12 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Filigranowa robota, bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 (edytowane) Pora na ten kontrowersyjny wydech... Podkład... Następnie aluminium plus czarny z połyskiem Na to niebieski metalizer bo przecież coś coś już przelatał... No i wylatał już tyle, że aż metal się odpowiednio przebarwi i zaczął matować co nieco.... Odcinamy., kontrola i... ...zakladamy Edytowane 12 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 (edytowane) Pora na wyrzutnie FFAR... Ponizej baza z żywicy która formowałem trzykrotnie, żeby pracy przy odcięciu było jak najmniej, podkład i malowanko... Kolor wnętrza : Kolor zewnętrzny jak i pociski i ich zaślepki na tyle Edytowane 12 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 (edytowane) Tu z kolei coś na zachętę czyli przymiarka natomiast dalsza praca to kalki które niestety będą na dniach i... brudzing. Coraz bliżej finału Wielkość pacjenta poraża Jak widać poniżej jest kawał byka z niego Edytowane 12 Lutego 2022 przez Bikernytzu 9 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Super... elegancka robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Taa.. Jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 W międzyczasie mały " off topic " Pod tytułem : Spotkanie 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 23 minuty temu, Bikernytzu napisał: W międzyczasie mały " off topic " Pod tytułem : Spotkanie To daj spokój... ten staruszek pamięta jeszcze wojna Jom Kippur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Tylko teraz zauważyłem, czerwone światło muszą być z lewej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 Cieszę się, że jeszcze ktoś pilnuje mojej nieuwagi.... Czeski błąd oczywiście poprawiony natychmiast! Dzięki Robertas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 (edytowane) Dzięki uprzejmości pewnego Pana, otrzymałem dziś kaleczki do mojego "jajeczka " Oznaczenia było sporo jak i też były golasy bez oznaczeń, mi osobiście wpadł w gust staruszek w takich oznaczeniach. Zatem kalki na model, matowy lakiej Vallejo i trochę cieni, bo już trochę lata i pracuje na siebie więc też i farba płowieje... Teraz trzeba by zaczekać aż wszystko to wyschnie i zaczynamy brudzenie w warunkach suchych wręcz pustynnych... Ciąg dalszy nastąpi Edytowane 13 Lutego 2022 przez Bikernytzu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 ... Czekasz aż sam się ukurzy? I zacieków dostanie? No czekam na efekt końcowy z niecierpliwoscią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 Były walentynki więc trzeba było komu innemu poświęcić uwagę choć przez jedno popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 10 minut temu, Bikernytzu napisał: Były walentynki więc trzeba było komu innemu poświęcić uwagę choć przez jedno popołudnie To jest tak oczywiste że nawet o tym nie wspominałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Sam wiesz jak to u mnie wygląda Dziś zajmę się brudzeniem Edytowane 15 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Przyszedł czas na odrobinę brudu, pyłu itp... Gdy już podeschło trochę tego wszystkiego ubyło.... Mało brakowało szczerze mówiąc a byłby poradni jak s.... Zepsuć sobie model i skończyłby jak ten tu : Edytowane 16 Lutego 2022 przez Bikernytzu 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Mmmm elegancyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Dzięki Vieh-san! Schnie powoli... Powoli a tam jeszcze trochę pracy zostało.... Trochę było mi mało więc nieco dodałem druga turą.... Te wynalazki zostały użyte przy pierwszej fazie brudzingu: Edytowane 16 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) To już opisz krok po kroku, co czym i po czym.... bo efekt mi się podoba obłędnie Mój faworyt jest moc Edytowane 16 Lutego 2022 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) To zdjęcie to po pierwszym pobrudzeniu. Kolejny Dry Steppe z mig'a, 20-30sekund podsycha i twardym pędzlem rozprowadzam grawitacyjnie. Pędzel umoczony w Rozcienczalniku też od miga. Później jak wyschnie... To już kolejne zdjęcia.... Roprowadzenie po raz drugi suchym czystym pędzlem. Po wyschnięciu Pigment fixer i mieszanka Sand i light dust. Delikatnie w szczeliny, następnie znów wraz z Rozcienczalnikiem znów ta sama operacja czystym pędzlem... Można tak w kółko aż uzyskujemy zamierzony /pożądany przez nas efekt. Na koniec ultra Matt varnish i... Kuniec! Natomiast ja zobaczę jak to wyschnie i jutro naniosę ew. Poprawki dodając lub ujmując brudzix. Ściągnąć można zawsze wacikiem lub delikatna szmatką, można dodać też Rozcienczalnika Natomiast zdjęcie a na żywo to jednak dwa różne światy. Usunąłem sporo bo wyglądał jak po burzy piaskowej Ja ubrałem sobie za cel lekka eksploatację a raczej stan utrzymany maszyny podobny jak np tu: Edytowane 16 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi