Xmen Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Tak wygląda model z tymi taśmami SBS.Sam oceń jak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 13 minut temu, Xmen napisał: Tak wygląda model z tymi taśmami SBS.Sam oceń jak to wygląda. Dzięki, widziałem Twojego Gladiatora i chcę to Nie mam tylko pewności, w jakim kolorze powinny być moje - w belgijskim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Godzinę temu, kozborn napisał: chcę to Dobrze się zastanów.Szału ni ma.Choć to pewnie wina składacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 21 minut temu, Xmen napisał: Dobrze się zastanów.Szału ni ma.Choć to pewnie wina składacza. Ale dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Xmen - Gladiatorek bardzo ladny. A pozostale naciagi to wyciagany plastik, czy nitka? w Monografii Gladiatora widac te tasmy, ale, jesli wszystko dobrze widzialem, nie sa na calej dlugosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 32 minuty temu, BRAVO112 napisał: Xmen - Gladiatorek bardzo ladny. Dzięki. 33 minuty temu, BRAVO112 napisał: A pozostale naciagi to wyciagany plastik, czy nitka? Cała "pajęczyna" z zestawu SBS.Mam jeszcze jeden zestaw do Miecznika. Już znikam bo to jednak wątek Tomasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 16 minut temu, Xmen napisał: Już znikam bo to jednak wątek Tomasza. Nie mam nic do różnych dyskusji w moich wątkach. Feel free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 26 minut temu, kozborn napisał: Nie mam nic do różnych dyskusji w moich wątkach. Feel free. Odważne stwierdzenie.Ja bym był ostrożny z takimi deklaracjami bo można stracić panowanie nad tłumem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Nie wiem jak u innych, ale u mnie zdjęcia jakieś zażółcone, i mało widać. Coś Ci chyba balans bieli padł. Przy okazji, jak zmienisz żarówkę na zimna w lampce będziesz też lepiej kolorki widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 13 godzin temu, Moses napisał: Nie wiem jak u innych, ale u mnie zdjęcia jakieś zażółcone, i mało widać. Coś Ci chyba balans bieli padł. Przy okazji, jak zmienisz żarówkę na zimna w lampce będziesz też lepiej kolorki widział. W galerii będzie lepiej Mam nadzieję. A może nawet i dziś wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Galeria galeria, nie wiem jak innym ale ja widzę w dużej mierze brązową plame, a chciałbym więcej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 ja wprawdzie brazowej plamy nie widze, ale nie potrafilbym zdefiniowac np koloru plata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Panowie, może tutaj będzie trochę lepiej. Przy okazji, jak widać, doszły koła, będę jeszcze nad nimi pracował. Wczoraj tez cały wieczór poświęciłem na rozmontowanie osłony silnika, która poprzednim razem wyszła mi po prostu trochę za nisko i śmigło nie byłoby wystarczająco pośrodku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Teraz u mnie to wygląda jak zwycięzca konkursu "Model w czekoladzie". Smakowicie, ale z dala od rzeczywistości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 postaraj znaleśc w telefonie/aparacie opcje ustawienia barwy swiatla, i ustaw sobie na żaróweczkę (swiatlo sztuczne) powinno byc lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Ja mam dwie żarówki 85 W . Specjalne , fotograficzne . Spokojnie można używać do oświetlenia pokoju lub miejsca gdzie kleimy modele . W sprzedaży są jeszcze większe , ja nie mam miejsca więc używam takich jak na zdjęciu . Gdybyś zamierzał kupić także małe statywy do nich musisz wiedzieć , że są bardzo niestabilne ale działają . Większych żarówek już nie utrzyma . Kłopoty z oświetleniem kończą się natychmiast . Można się przy okazji zdziwić jakie kolory mają nasze meble . Pozdrawiam Hello 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Panowie, dzięki za te rady. Za jakiś czas pewnie będę część tych zaleceń wdrażał. Jutro popróbuję z typowym aparatem cyfrowym... Do tego czasu jednak wrzucam to, co wygimnastykował mój Xiaomi Ten samolot ma po prostu barwę brudu i ściery po myciu podłogi Takie burowacizny, oilvedraby, zgniłe błocka, to spore wyzwanie nawet dla słownika a co dopiero dla mojej "matrycki". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Też mam podobne żarówki, do tego pasują do lampek kreslarskich z IKEA (Tertial), które dwie mam na biurku. Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 4 minuty temu, Roland_Sebastian napisał: Też mam podobne żarówki, do tego pasują do lampek kreslarskich z IKEA (Tertial), które dwie mam na biurku. Polecam. Po tym Gladiatorze zniknę pewnie na jakiś miesiąc, może dłużej. Będę urządzał sobie gabineto-pracownię na strychu (przeprowadzka, tak ,tak). Fell free żeby wrzucać tu lub na privie przydatne linki jesli chodzi o Wasze wyposażenie TERAZ jest dobry czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) 4 godziny temu, kozborn napisał: Panowie, dzięki za te rady. Nie śmiem nikomu nic radzić , to prostu wymiana informacji . Natomiast jeśli już dziękujesz to aluminium jest szkodliwe , butelka , tylko butelka . 4 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: do tego pasują do lampek kreslarskich z IKEA No właśnie , mają normalny gwint . I wyśmienicie oświetlą każdy ciemny pokój lub strych . 4 godziny temu, kozborn napisał: TERAZ jest dobry czas No więc pierwsze to oświetlenie . Jak wyżej . Drugie to proponuję znaleźć koniecznie miejsce na zwykły wentylator lub solidny , mocny wyciąg powietrza na zewnątrz . To podstawy by cokolwiek widzieć i także mieć czym oddychać . Edytowane 11 Lutego 2022 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 6 minut temu, kozborn napisał: Fell free żeby wrzucać tu lub na privie przydatne linki jesli chodzi o Wasze wyposażenie TERAZ jest dobry czas Mogę wysłać Ci zdjęcie mojego warsztatu jak wrócę do domu, chociaż pewnie u Ciebie będzie dużo więcej miejsca to i inaczej będzie można wszystko rozplanować. Ja niestety mam dla siebie tylko biurko i ścianę nad nim. Najważniejsza kwestia dla mnie to odpowiednie oświetlenie nadające się do pracy i zdjęć jednocześnie, stąd wspomniane prze ze mnie dwie żarówki fotograficzne w oprawach z IKEA + trzecia lampka z taka sama żarówką dostawiana do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 1 minutę temu, Roland_Sebastian napisał: Mogę wysłać Ci zdjęcie mojego warsztatu jak wrócę do domu, chociaż pewnie u Ciebie będzie dużo więcej miejsca to i inaczej będzie można wszystko rozplanować. Tak poproszę, dzięki! Teraz pracuję w piwnicy. Przytulnie, tzn. niewielkie biurko i mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 11 Lutego 2022 Autor Share Napisano 11 Lutego 2022 Panowie, Dziś wieczorem prace z elementami fototrawionymi. Doszedł m.in. celownik: Spróbowałem się również z fototrawionką od SBS na ogonie. Wygląda to moim zdaniem akceptowanie. W międzyczasie całość pokryłem sidoluksem. W najbliższym czasie pewnie wejdą kalki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Mam pytanie, bo czytam że używasz Sidoluxu, ile ustawiasz ciśnienia na aerografie ? Kiedyś próbowałem też nim psikać, ale lało mi się z dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 Godzinę temu, tomekk napisał: Mam pytanie, bo czytam że używasz Sidoluxu, ile ustawiasz ciśnienia na aerografie ? Kiedyś próbowałem też nim psikać, ale lało mi się z dyszy. Sido kładę akurat delikatnie pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi