MayonesEXG7 Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 (edytowane) Więc, co niektórzy pewnie czekali na ruskiego kombajna, z mojej strony i normalny pancerny warsztat gąsienicowy. Zvezd jeszcze czeka mnie Tiger1,Panther D i Ferdek Kiepski bez wsparcia orkiestry Hans Zimmeritowej hehe. Muszę dokończyć tego Panzera 4 z Academy Dodatki: - VOAGER set grill FE35043 dla zestawu Zvezda 3687. Voyagerau to też zespół, pochodzą z Australii. Również polecam,świetni na żywo z gatki i progresywne granko jak ta lalala . - EUREKA liny ER353 - ABER Lufa model 1943/44 ABER- Pręty mosiężne 0.7mm - powinny styknąć na uchwyty Warsztat wydaję mi się, że nie będzie to dobre tempo, bo mam na głowie inne zabawy jak i 12h zmianową pracę 2/2, więc pomalutku można sobie dłubać. Edytowane 14 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Kiedyś składałem ten model. Dawno temu. Ale z tego co kojarzę, bardzo przyjemnie się z nim pracowało - żadnej szpachli (wtedy i tak nie umiałbym jej użyć), żadnych kłopotów ze spasowaniem. Bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) 44 minuty temu, Klapouch napisał: Kiedyś składałem ten model. Dawno temu. Ale z tego co kojarzę, bardzo przyjemnie się z nim pracowało - żadnej szpachli (wtedy i tak nie umiałbym jej użyć), żadnych kłopotów ze spasowaniem. Bajka. Ja ten model nie chce odtwarzać co do realnego detalu na full,ale spawy można epoxy putty położyć na wieży- jako fakturę odlewu. Próbowałem fakturę przypalanego tłumika na panzerze i na wylocie- uzyskać taką chropowatość. Model produkcyjny z fabryki 183 z tego co pamiętam .Nie lubię teciaków, z przednimi błotnikami. A co do przezroczystych wizjerów na kopule- to najlepiej podkład i vallejo model color- panzer periscopes. Jaka mieszanka, idealnie extra thin cement i epoxy putty- pół na pół gdzieś tak. Edytowane 14 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Pomału jakieś pierdółki nalepiłem- jedną zgubiłem, może się gdzieś znajdzie heeh. Aber drut mosiężny odpowiednik plastiku 0.7mm. Zaginarka jest na pokładzie, więc można się powoli w biżuterię pouczyć - prawie jak relingi na statku hehe. Mosiężnych korków, to wiecznie brakowało na okrętach od zborników- ale to teciak nie locha po 120m hehe. Dziury na uchwyty rozwiercone, wydawało mi się, że gdzieś widziałem korek na wieży z łańcuchem- na ręczne strzelanie do ssmanów z środka wieży.... Czy te dziury, były symetryczne - tam gdzie są te kółka nalepione- zaślepki ? Nie wiem czy przy 183 czy 112 fabryce (przeglądąć zdjęcia trzeba). Powoli bez spiny, bo życia mi na inne rzeczy nie starczy hehe. Ta wycięta blaszka aluminiowa, to z puszki na zrobienie spawów na wieży. Od razu uprzedzam, że nie będą to piękne rosyjskie spawy, jak to bywało u ruskich, bo to mój pierwszy model zvezdziaka, więc próbować trzeba. W modelu widać, na rantach, ładne miejsce, właśnie na położenie spawów. Więc taśmą maskującą , wytrasuje sobie linie spawalniczą . Edytowane 14 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 No ciekawa koncepcja na spawy , zobaczymy jak to wyjdzie , myślę jednak że nie ma co się wzorować na grubości uchwytów plastikowych, bo z reguły zawsze są za grube, więc te 0.7mm może być dużo, ale to w sumie sam zobaczysz i ocenisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Szkoda,że tej green stuffu nie mam,ale używam to co mam, nie ma co odpuszczać. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie... Edytowane 14 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Z fotela spadłem jak doszedłem do ostatniego foto , brzuch boli że śmiechu, nie spodziewałem się dzisiaj takiej rozrywki Edytowane 14 Lutego 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 1 minutę temu, Evildead napisał: Z fotela spadłem jak doszedłem do ostatniego foto Na luźno, ah ta moja wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 3 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Na luźno, ah ta moja wyobraźnia Spoko, luźna guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Chwilowo na dziś wystarczy, faktura wstępnie połówki wieży nałożona. Ale czas wietrzyć pokój i przygotować się do roboty. Bo fakturę jeszcze raz będę nakładał. Chciałem dorobić wizjery, takie małe z boku wieży, ale na zaginarce nie pykło - obcążkami coś tam kombinowałem ale widać jak widać... Jedynie co mi przyszło na myśl, to kupiłem CMK łancuszek w skali od 148 do 135, Można to wykorzystać ewentualnie dogiąć. ale prawda taka,że w rzeczywistości, raczej wydaję mi się, że te wizjery były zwyczajnie palone palnikami, dlatego taki mały przestrzał na wieży w postaci poziomej. Przezroczyste wizjery na kopule i ogólnie- czyste wypraski z pudła, zabarwiacie je w miarę czy nadajecie podkład, przed położeniem, który mam w planach- model color periscopes Vallejo. Bo to barwa taka ciemny niebieski ale nie zmatowiony, będzie się lekko na pewno błyszczał, pod różnymi kątami światła. Z góry dzięki za podpowiedzi. Edytowane 14 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, Evildead napisał: Z fotela spadłem jak doszedłem do ostatniego foto , brzuch boli że śmiechu, nie spodziewałem się dzisiaj takiej rozrywki A ja widzę Owsiaka, z całym uszanowaniem dla tego Pana.. Dopiero teraz, tak obadałem, że wygląda jak on hehe. Tylko brak okularów. Edytowane 14 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 No tak, troszkę podobny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Poglądowo, jak wygląda T-34/85 - co prawda to wersja powojenna, ale większość elementów czołgu jest analogiczna do czołgów wojennej produkcji: Budowa, krok po kroku Jak go skleisz - to tu inspiracja w sprawie malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Bujna jak u tego gostka na zdjeciu powyzej , co do grubosci drutu to raczej 0,4 by bardziej pasowal Oj tam, samo życie. Bujne włosy uroku, otworzyłem zvezde teciaka, jestem w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) 14 godzin temu, bulik58 napisał: Bardzo lubie ta wersje kaczora, moze to wina 4 pancernych i psa. Choc przy pierwszej jezdzie na czolgowisku w Ostropie (czesc Gliwic) zaliczylem desanat dolnym wlazem bo go 2 razy zgasilem . Przywalił headem w właz-taki desant?. Edytowane 15 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 widzę, że może być wesoło - dodaję do obserwowanych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 47 minut temu, bulik58 napisał: Chcialbym cie tam zobaczyc w akcji Dobra tankier comandier-chcesz abym za kota na poligonie robił hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) 18 godzin temu, bulik58 napisał: Bardzo lubie ta wersje kaczora, moze to wina 4 pancernych i psa. Choc przy pierwszej jezdzie na czolgowisku w Ostropie (czesc Gliwic) zaliczylem desanat dolnym wlazem bo go 2 razy zgasilem . Wrażenia mialeś-stawiasz jazde teciakiem okMi sie marzy Edytowane 15 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Dobra, ja płace za jazdę 10min teciakiem. Jak zabraknie ropy w nim, cóż wóda wystarczy . Ty załatwiasz, jakieś tankierki comandierki i bawimy się. Tylko nie szarżować, jak dziadek zajumał teciaka, na Węgrzech z pomnika gdzieś na mieście, rozjeżdżał przystanki z banerami reklamowymi...wybaczta ale mam od paru dni dobre bicie humorowe- w sumie u mnie to norma dla rozluźnienia. Edytowane 15 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Będzie! Będzie zabawa! Będzie się działo! I znowu nocy będzie mało Będzie głośno, będzie radośnie Będzie silnik, chodził całą noc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 3 godziny temu, bulik58 napisał: Lufa z nagarem,więc czyść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Porobiłem lufę, ale sie odkleja...szczerze ten system mocowania z jarzmem, to jakaś paranoja..idę meliskę wziąśc, bo to najgorszy punkt programu..rzucałem łaciną podwórkową jak nic. Czas spać. Pierwszy raz mi sie to zdarzyło....ale jutro z rana na spokojnie, a nie po 12h pracy, jest juz 24.00 a ja męczę materiał..bez sensu. Walić to, lufa na stałe przykleje i tyle, bo szkoda nerwów na takie gó....wno Stwierdzam, że modelarstwo to masochizm na 1000% , perfidnie......ała to boli Edytowane 15 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Tak to z tym jest, trzeba na spokojnie, pomału, czasem przemyśleć ze dwa razy każdy ruch i jakoś to będzie Edytowane 16 Lutego 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Klej ustał,trzyma się:) Potem się z koryguje-dokończyć wieżę z fakturą i wizjery,włazy. Siergiej się nie cierpliwi, ile można czekać na swój pojazd... Edytowane 16 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi