Artek82 Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Na moje pierwsze foto grupowe od sianka to Apache, a to Myszatego to Mi-171Sh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Artek82 dokladnie tak, masz rację. Dwa dni temu był taki w Dęblinie i czeski Mi-24 też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 1 godzinę temu, myszaty napisał: Przód bardziej smukły miały... może to były ,,Sokoły" ? To by mi pasowało... To że jest to coś z rodziny Mi-8 to jest ewidentne. Czecha bym nie wykluczał: na takim "cieniu" bąbel radaru i głowica obserwacyjna moģły się zlać w coś wysmukłego. Ale możliwości jest więcej. Np Amerykanie mają przynajmniej kilka maszyn, które kupili dla Afgańczyków, a których nie przejęli talibowie. Możeje szykują dla Ukrainy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 5 godzin temu, Wymysl napisał: na takim "cieniu" bąbel radaru i głowica obserwacyjna moģły się zlać w coś wysmukłego Spoko, one leciały dosyć nisko w pierwszej fazie jak je usłyszałem, tylko nie zdążyłem złapać aparatu. Malowanie taka ciemna zieleń z plamą antyodblaskową przed kabiną. Bąbla nie było, tylko smukły nos z 2 antenami. Ale w w ferworze poszukiwań fona nie zwróciłem uwagi na oznakowanie...taka ciamajda ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 To dziś nad Poznaniem dwie wojskowe maszyny widziałem, ale niestety zza kierownicy, więc nie dało rady się dobrze przyjrzeć. Ale to nic - jak pierwszy raz zobaczyłem dwa Blackhawki Medevace nad szpitalem wojskowym w Poznaniu - z zaskoczenia! - to był szok! Połowa lat 90-tych, pierwsze ćwiczenia razem z Amerykanami. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi