MacW Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Bardzo fajnie idzie Ci ten model, posłuchaj rad Kolegów i nie "pękaj"! Jestem "starej daty" i może dlatego dziwi mnie niepomiernie, że linie zapuszczasz Tamiyą (25 PLN) i AK (15 PLN), podczas gdy można gwaszami wodorozcieńczalnymi, np, z Leclerca, gdzie paletę 12 podstawowych kolorów kupisz za 15 PLN! Akryli, of course. Keep modelling! Idzie tylko dobrze! Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez MacW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Świetnie wygląda. Wiercenie polecam, a żyłkę zawsze można pomalować . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Taką mam żyłkę w chałupie. Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Marka żyłki nie ważna, grubość się liczy. Taka żeby później nie waliło po oczach. Ja mam dwie w zależności od potrzeb: 0,06 mm i 0, 08 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 45 minut temu, marek d napisał: Marka żyłki nie ważna, grubość się liczy. Taka żeby później nie waliło po oczach. Ja mam dwie w zależności od potrzeb: 0,06 mm i 0, 08 mm To moja chyba za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Nie patrz na numerki. To co masz przyłóż do modelu. Jak grubość nie wali po oczach to jest Ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 4 minuty temu, marek d napisał: Nie patrz na numerki. To co masz przyłóż do modelu. Jak grubość nie wali po oczach to jest Ok. Trochę za gruba jest. Muszę kupić żyłkę o mniejszej średnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Ja akurat używam 0,09 mm. A wspomniany wcześniej ciemny kolor nie jest koniecznością, maluję ją Humbrolami. W zależności od potrzeby miedzianym - 171 (linki antenowe), lub stalowym - 27003 (naciągi, cięgna sterów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 3 godziny temu, marek d napisał: Nie patrz na numerki. To co masz przyłóż do modelu. Jak grubość nie wali po oczach to jest Ok. Słuszna rada. Gdyby chcieć zrobić linkę w skali byłaby praktycznie niewidoczna. Ale ta 0,4 daje w realu ponad 2 cm średnicy. Tu już zdecydowana przesada. Niełatwo o taki pręt zbrojeniowy. Linka musi być ewidentnie cienka, ale jednak lepiej gdy widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Ja anteny robię nitkami z pończoch. Są bardzo cienkie, więc realistyczne, dobrze łapią bardzo rozcieńczony akryl i są elastyczne, więc znika ryzyko brzydkiego zwisania. Łapię punktowo na CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Ogłaszam koniec prac :). Linki zrobiłem z rociągniętego plastiku nad ogniem. Niestety cieńsze rozpadały mi się w rękach, więc jest taka jak widać. Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez kowal76 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Super jest, podoba się . Linki można pociągnąć delikatnie jakimś ciemnym kolorem, będą lepiej widoczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Ładnie Ci wyszedł chipping i wash, taki nienachalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 10 godzin temu, barszczo napisał: Linki można pociągnąć delikatnie jakimś ciemnym kolorem, będą lepiej widoczne. Maluję linki przed założeniem, teraz to może być problem, trzeba dokładnie osłonić cały model przed zachlapaniem. Niestety linki lubią sprężynować elegancko opryskując wszystko dookoła. Doświadczone empirycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi