Bikernytzu Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Przyszła pora na drzwi: Trochę drobiazgów: Wymęczyłem wirnik główny... Oraz ogonowy: Strasznie to mikroskopijne Pozostało pomalować te ulepy i uzupełnić drobiazgi... ...oraz zrobić kilka zdjęć tosterem do galerii. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez Bikernytzu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Coraz lepiej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Lutego 2023 Autor Share Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) Małymi kroczkami budowa pełznie ku końcowi .... Została sama drobnica do dokończenia. Nie przynudzając już więcej całość przedstawię w galerii... Edytowane 4 Lutego 2023 przez Bikernytzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Pavehawk gotowy , dziekuje za wyrozumiałość. zapraszam do galerii Pora zająć się czymś morskim.... Edytowane 5 Lutego 2023 przez Bikernytzu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 Pora ruszyć z renowacją pewnego 10latniego staruszka ...trochę przestał na półce, przyszedł czas zacząć waloryzację bo Model był prosto z pudełka malowany pędzlem. Coś postaram się z nim zrobić by wyglądał nieco lepiej... Oto mój cel: SH-60B SEAHAWK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Września 2023 Autor Share Napisano 4 Września 2023 (edytowane) Witajcie po ponad półrocznej przerwie w która pochłonęła mnie budowa korwety w skali oczywiście 1:72 .W tzw. międzyczasie co nieco podreperowałem dwa stare modele sh60b i hh-60h Jednak ...ich reanimacja jest baaardzo powolna. Dla przewietrzenia glowy Wyciągnąłem z szafy mastercrapa... ...żeby zacząć go rozbebeszać , szlifowac i wygładzać by ulepić coś co rozważałem od juz jakiegos czasu... Oby model MH-60M DAP nowej generacji był jeszcze bardziej ciekawy niż poprzednie hawki ...oczywiście w 72 Edytowane 7 Września 2023 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Września 2023 Share Napisano 4 Września 2023 56 minut temu, Bikernytzu napisał: Witajcie po ponad półrocznej przerwie w która pochłonęła mnie budowa korwety w skali oczywiście 1:72 .W tzw. międzyczasie co nieco podreperowałem dwa stare modele sh60b i hh-60h Jednak ...ich reanimacja jest baaardzo powolna. Dla przewietrzenia glowy Wyciągnąłem z szafy mastercrapa... ...żeby zacząć go rozbebeszać , szlifowac i wygładzać by ulepić coś co rozważałem od juz jakiegos czasu... Oby model MH-60K DAP nowej generacji był jeszcze bardziej ciekawy niż poprzednie hawki ...oczywiście w 72 Super i o to chodzi. Trzymam kciuki i podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 5 Września 2023 Autor Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Dla odmiany zacząłem budowę co nieco od zewnątrz... Kilkanaście dość specyficznych detali na kadłubie, czesciowy scrach build plus wykorzystanie już wcześniej zrobionych elementów zywicznych: U sąsiadów (czechy) udało mi się zdobyć dość unikatowy zestaw modyfikowanych wydechów do blahawka , co prawda z drugiej ręki ale to w niczym nie przeszkadza. Z racji tego iż w planie są dwa smiglowce , postanowiłem zrobić sobie kopie by uniknąć kolejnych mozolnych poszukiwań. Dość skomplikowane , zupełnie inne pylony niestety trzeba było od podstaw stworzyć. Edytowane 5 Września 2023 przez Bikernytzu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 super!!! kibicuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 16 Września 2023 Autor Share Napisano 16 Września 2023 (edytowane) Trochę czasu wolnego pozwoliło podłubać przy wersji Mike. Śmigłowiec ten ma sporo detali więc dlubaniny co nie miara... Powoli powoli uzupełniam te drobiazgi , elementy po elemencie. Mam nadzieję, że one wszystkie dadzą dobry efekt końcowy ... Edytowane 19 Września przez Bikernytzu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Września 2023 Share Napisano 16 Września 2023 Ilość zmian i poprawek imponująca . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 16 Września 2023 Autor Share Napisano 16 Września 2023 (edytowane) Zacząłem trochę dlubac z uzbrojeniem dla zobrazowania samemu sobie jak to będzie mniej więcej wyglądać.... rurka aluminiowa , trochę scrach buildu i zestaw mastera. Oto efekt: Edytowane 16 Września 2023 przez Bikernytzu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Września 2023 Autor Share Napisano 25 Września 2023 (edytowane) Maly update , Udało się w końcu odlać lufy do gau-2 .pierwsze odlewy wyschły więc od razu zająłem się złożeniem mojego ulubionego urządzenia jakim jest tzw "spawarka"... Edytowane 25 Września 2023 przez Bikernytzu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Września 2023 Share Napisano 26 Września 2023 Fajne to się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 30 Września 2023 Autor Share Napisano 30 Września 2023 (edytowane) Dziś udało się znaleźć troszkę czasu na kilka drobiazgów, mianowicie coś nie coś z wnetrza czyli podwójny ammo box 2x4000kulek do gau2 Oraz zasobnik amunicyjny do m230 Jako całość całkiem przyjemnie pasuje: W realu wygląda to tak: Także na belce ogonowej pojawiło się kilka drobiazgów typu anteny i zasobniki z flarami : Edytowane 30 Września 2023 przez Bikernytzu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 7 Października 2023 Autor Share Napisano 7 Października 2023 (edytowane) Dziś udało się uskrobac trochę kokpitu , musiałem "odrobić lekcje" i dużo wyrzeźbić gdyż wersja M-ike ma już sporo zmian ... Zapewne zyska na wadze i wartości przy tej ilości miedzi Tak to sie zapowiada: Swoją drogą ciekawe czy cokolwiek będzie z tego widać po złożeniu kadłuba Edytowane 19 Września przez Bikernytzu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 amajzing dżop!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 15 Października 2023 Autor Share Napisano 15 Października 2023 Wnętrze pomalowane i nieco obdrapane , najwyższa pora zamknąć kadłub 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Października 2023 Share Napisano 15 Października 2023 Bardzo ładnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 15 Października 2023 Share Napisano 15 Października 2023 Pal licho resztę, ale sufit... Podziwiam, jak chce Ci się to wszystko dorabiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 (edytowane) Mały update , szpachla schnie więc zająłem się wirnikiem.. Masochizm w wersji mikro Edytowane 25 Października 2023 przez Bikernytzu 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Października 2023 Share Napisano 25 Października 2023 Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Mały update , szpachla schnie więc zająłem się wirnikiem.. Masochizm w wersji mikro A masz też micro mieczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 15 minut temu, Mitrandir napisał: A masz też micro mieczyk? Skalpel olfy jedynie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 25 Października 2023 Share Napisano 25 Października 2023 Wirnik dla MH-60M to poważne wyzwanie. MH-60M jak i UH-60M ma nowe łopaty. Jest z kompozytu i ma inny kształt . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 22 minuty temu, Robertas napisał: Wirnik dla MH-60M to poważne wyzwanie. MH-60M jak i UH-60M ma nowe łopaty. Jest z kompozytu i ma inny kształt . Działam działam, jutro szpachle zdrapuje z poprawionych łopat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi