pmroczko Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Dzień dobry! Z wyjątkiem sondy na nosie, światła do lądowania i płozy ogonowej - które to części wkleję po malowaniu - maszyna jest zbudowana i pora przystąpić do malowania. Zrobiłem jeszcze kilka fotek przed zamaskowaniem kabiny: Zobaczmy, kiedy teraz nadarzy się okazja, żeby ją pomalować... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 Dzień dobry! Ostatnio udało mi się wrzucić trochę farby na model. Zacząłem od podkładu firmy Motip w śmiesznym kolorze. Eksperymentalnie zmniejszyłem grubość warstwy tego podkładu na niektórych elementach, tam przebija się kolor plastiku: Następnie zamalowałem zakamarki kolorem 66 z Humbrola: Na górę poszedł kolor docelowy - Humbrol 155: Teraz to musi porządnie wyschnąć, na to pójdą kolorowe akcenty - stateczniki poziome, panel przeciwodblaskowy przed kabiną itd. a potem przygotowanie pod kalkomanie i ewentualne dodatkowe brudzenie. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Maja 2023 Autor Share Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) No i szybki update, stateczniki (tylko góra!) pokolorowane, czarne panele namalowane i zrobione okopcenia od wydechu, wygląda to tak: Teraz trzeba by całość nabłyszczyć... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Edytowane 2 Maja 2023 przez pmroczko Za szybki paluszek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Dzień dobry! No to mam położone kalkomanie, pomiędzy dwoma warstwami sidoluksu. Wszystko teraz nieprzyzwoicie się błyszczy, ale za to może uda się uniknąć srebrzenia: Teraz myślę, żeby jeszcze delikatnie olejami to rozjaśnić, a potem na to mat. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Maja 2023 Autor Share Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) Dzień dobry! To jeszcze zdjęcie przed ostatnią prostą... Oleje położone, mat położony. Wkliknąłem wieżyczkę, na nosie zamontowałem sondę, pod skrzydłem działko 20mm a z tyłu antenę i wirnik ogonowy a na górze światło antykolizyjne tradycyjnie wykonane z klosza od światła stop. A, i jeszcze dorobiłem "chodniki" na skrzydłach - górna powierzchnia skrzydeł zwykle była w strasznym stanie bo ciągle po nich skakano. Nawet podobno czasem były wytarte do gołego metalu. Całość przedstawia się tak: To już dużo nie zostało - spróbuję teraz ją skończyć! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Edytowane 27 Maja 2023 przez pmroczko Za szybki paluszek... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Ładnie wygląda . Dobrze że obrodziło Cobrami w różnych skalach, bo to fajny śmiglak jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 27 Maja 2023 Share Napisano 27 Maja 2023 Witam Kolegę! Po pierwsze -zdumiewająca robota, zwłaszcza z przekładnią. Po drugie, pytanie -orientuje się Kolega, czy tarcza sterująca wirnika AH-G była taka sama jak w AH-1W? Właśnie toczę batalię z tym elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 @barszczo, @Yachieku- bardzo dziękuję za komentarz i za miłe słowa! A tymczasem model udało się w końcu skończyć: Więcej zdjęć można zobaczyć w galerii: Bardzo dziękuję wszystkim,którzy towarzyszyli mi w tej budowie, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi