reggy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy... Pamiętajcie o guziku "Podgląd" (swoją drogą ja zawsze stosuję - tym razem zapomniałem i od razu klops). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Nie potrzebnie oczy malowałeś... a o detalach zapomniałeś, krzyże patki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Nie zapomniałem, a jeszcze nie skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Teraz to kamo klasa bardzo mi się podoba. Poćwiczy tylko zdjęcia - światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Sprzęcik chyba powoli pada -leciwy Olymus. Jakoś ma ostatnio problemy z łapaniem jasności i światła - tyle ile się da na manualu to robię na manualu - reszta wychodzi albo i nie... No ale fakt - warsztat to warsztat i czasami mi się po prostu nie chce kombinować ze zdjęciami A teraz przez tydzień aparat bawi z rodzicami w Czechach więc fotek nie będzie (a dłubię nadal budynek żeby wreszcie coś z niego pokazać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Kammo super,ale pasek ..to nie przystoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Pora się pochwalić hawirą Popatrzyłem sobie na parę fotek i takie coś wydumałem. Nie wiem czy dach nie ma za mały spadek, ale nic to - pierwsze koty za płoty. I tak jestem z niego bardzo zadowolony. Znajduje się na nim 195 własnoręcznie giętych dachówek holenderek... Teraz jeszcze parę obić tynku, drzwi, okna i można przechodzić do robienia dalej ulicy. P.S. - domek trzyma kąt prosty przy drzwiach - na fotce jakoś tak wyszło Aberracja sferyczna Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Pierwszy ! Bardzo mi się podoba. Rozumiem, że pięterko to taki mur szachulcowy tak ? Dachówka pierwsza klasa, skosem dachu bym się nie egzaltował, każdy dom ma inny. Tylko te ściany jakieś takie bardzo drubaśne, ile te wnęki okienne mają szerokości ? прекрасна квартира господин моделист ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2008 No grubaśne grubaśne, ale wnęki będą pomalowane na czarno i dopiero pod sam koniec "wylotu" będą się rozjaśniać - potem będą okna i dzięki temu, że tam będzie ciemno, to nie będzie widać co jest w środku - tak jak w rzeczywistości. Dam pewnie jeszcze firanki może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Kombinator-maskownik z Ciebie w takim razie czekam efektów tego budowlanego kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Reggy, Reggy... Czym ty jeszcze nas zaskoczysz? Daszek pierwsza klasa. xP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Idzie mi jak przysłowiowa krew z nosa... JA JUŻ CHCE DO SZKOŁY!!!!!!!! Czemu mam jeszcze miesiąc wakacji?! No ale trochę dłubię. Zacząłem malować sobie beczki (pewnie na nich wyląduje jeszcze jakaś szmata). Puste miejsce przed budynkiem wypełniłem robiąc pośpiesznie usunięty posterunek aliancki. Browning .30 chyba może stać obok PIAT-a co nie? PIAT z zestawu Univ. Carriera Tamiyi, Browning to pozostałość z M10 Wolverine Academy z blachami Edka plus prowizoryczny stojak. Woreczki z miliputa, pewnie czymś je "porysuję" albo okleję żeby lepiej oddać płótno, bo kombinowałem tylko z wyciskaniem wzoru używając koszulki i spodni . Zrobiłem powalony płot furtkę wraz ze słupkami. Ogródek będzie obsadzony wypaśnymi krzakami i trawami firmy POLAK, ale to tak dopiero za parę tygodni (jak je zdobędę). Dodałem do Pantery lekkie błotko na wannę i odrobinkę na koła i gąski (gąski mogą ciut lewitować bo założone tylko na sucho). Rozejrzę się jeszcze za jakimiś detalami coby to wszystko uatrakcyjnić. I pewnie niedługo trzeba zabrać się za malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 reggy zapowiada się świetna diorama, ale mam pewne zastrzeżenia do Pantery. Otóż zdejmij łańcuch przy miejscu trafienia - nie pasuje, siła wybuchu na pewno by go zerwała i druga rzecz to lina - także trochę nie pasuje, może by ją tak zrobić rozerwaną siłą wybuchu? M1919 30' nie bardzo pasuje do Piata prędzej Browing chłodzony wodą albo Bren, chyba że zamiast Piata dasz Bazokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Ahh, łańcuch mi się niefortunnie ułożył do zdjęcia. Będzie w takiej pozycji która nie będzie kolidować z miejscami po trafieniach. Lina, hym, nie wiem - może trochę naciągane ale takie ułożenie mi się podoba - te stalowe liny się diabelnie trudno ustawia przez ich twardość - i musiałbym parę blaszek zmasakrować żeby teraz przełożyć tą linę. Będzie jeszcze druga podpięta z przodu, przygotowana do holowania. A z PIATem i Browningiem to było pytanie retoryczne Bo nie mam po prostu ŻADNEJ innej alianckiej broni z drugiej wojny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 te stalowe liny się diabelnie trudno ustawia przez ich twardość Warto je wcześniej wypalić - łatwiej się układają, a i kolorek odpowiedni się robi. Jesteś w 100% przekonany do wieży od IV przy beczkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 A Reggy... Jeżeli chodzi o worki sprubuj odcisnąć od siteczka... Powinno być ładnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Jesteś w 100% przekonany do wieży od IV przy beczkach? Szczerze? Nie. Zobaczę jak mi to będzie dalej wyglądać, najwyżej wywalę bez skrupułów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 jak są wątpliwości to znaczy że ona tam nie pasuje :P imho psuje całą kompozycję dioramy, podobnie jest z tym stanowiskiem km'u, ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Zamiast tej wieży i beczek wstawił bym tam rozjechanego albo spalonego Wyllisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Idzie mi jak przysłowiowa krew z nosa... JA JUŻ CHCE DO SZKOŁY!!!!!!!! Czemu mam jeszcze miesiąc wakacji?! Za taki tekst powinienes dostac w lep!! Ja za dwa tygodnie wracam do swojej budy normalnie mi sie rzygac chce. Diorama szykuje sie super, pozdrawiam Dumo Sory za pisownie, mam niemiecka klawiature... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 reggy mam pytanko na jaki kolor malujesz swoje worki z piachem bo mi się coś na mózg rzuciło i dałem na swojego shermana worki i teraz muszę je jakoś pomalować, zobacz w temacie z ba-3 w moim podpisie tam jest fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Zapewne pojadę Cork Brown 843 Vallejo MC a potem wash i kolor będzie okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 To taki mniej więcej tan a powiedz coś o kolorku jaki teraz jest na moich workach wiem że fotka kiepska ale coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Heh dawno mnie nie bylo na forum a tu takie postepy Reggy a nie myslales zeby sprobowac cos wyrzezbic na laczeniu scian domku na rogu ?? jakas taka latke odpadnietego tynku ukazujaca kilka cegielek?? Najwazniejsze ze jestes zadowolony budyneczek baaaardzo sympatyczny pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Zrobiłem okienka i drzwiczki wykorzystując przeźroczyste płytki, balsę i jakieś cienkie drewienko jakie dawali do pierwszego numeru Santsimy Trinidad (czy jak to się zwało). W każdym razie, jedną czy dwie szybki się zbije coby dodać dramatyzmu. Usunąłem też wieżę Panzera, dając w to miejsce opuszczone stanowisko Browninga. Ogólnie pasuje. Dam też o połowę mniej beczek. Obecnie pomalowałem wnętrza wnęk okiennych na czarno, teraz spróbuję wycieniować je tak żeby wyeliminować wrażenie mroku całkowitego . Jak tylko to zrobię to wkleję okna na stałe (tu włożone li na sucho) i zrobię ramy okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi