okonek Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Czesc. Chcialem sie z Wami podzielic moimi sposobami fotografowania modeli, aby dodac im troche zycia i realizmu. Na poczatek lotnictwo. Duzo czasu nad tym myslalem i podpatrywalem fotki innych kolegow, ogladane kiedys w zachodniej prasie. Zbudowalem wiec sobie z plyty ( pozostalosc po tylnej scianie jednej ze starych szaf ) podstawe parokrotnie wieksza od samego modelu. Rysikiem wydziargalem podzial plyt a reszte zrobilo juz malowanie. Plyta gotowa, wiec wybralem sie z nia i modelami na poszukiwanie odpowiedniego tla. Nie bez znaczenia jest tez pogoda. Reszte pokaza juz fotki. Zaznaczam, ze byly robione z wolnej reki, ale proponuje zastosowac statyw Dwa przyklady. Su-27A oraz Mi-24W cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Proste pomysły są zawsze najskuteczniejsze a najtrudniej przychodzą do głowy. A ten patent to "wszystkie prawa zastrzeżone " czy mogę sobie użyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Lipca 2006 Autor Share Napisano 2 Lipca 2006 ..... czy mogę sobie użyczyć Artku wlasnie po to sie wysilam aby sie z Wami podzielic. Bedzie mi bardzo milo jesli w niedlugim czasie zobacze, ze moje wypociny sie komus przydaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Ale wyniki zapożyczenia pokażesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 helikopter świetny!! jak prawdziwy!! na pewno zastosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Kurna może i ja se zrobię płytę "parking" , tylko że w moim przypadku to musiałaby być cała ściana od szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 Tornado, z Twoimi modelami to nie musisz udawać podłoża, możesz robić na tym co jest na podwórku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 albo isć na parkong ;) ja z modelami do lasku pójde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 NIe chodź z modelami do lasku bo to wygląda średnio dziwnie jak stoi czołg a obok niego igła wielkości połowy lufy.. albo gigantyczny ususzony liść... na początek błękitne tło Ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 2 Lipca 2006 Share Napisano 2 Lipca 2006 a ja stane na polanie i w tle las?? to dużo daje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Pewnie, ze daje. Musisz tylko probowac i raz jeszcze probowac. Nie zawsze wynik jest zadowalajacy. No i oczywiscie trzeba zachowac proporcje aby Ci te drzewa w tle nie wyszly jak w parku jurajskim Kolejna odslona. Tym razem pancerka. Ze wzgledu, ze modele te stawiam juz na podstawkach zrezygnowalem z budowy imitacji terenu jak w przypadku lotniska. Kazdy model jest inaczej przedstawiony i inaczej przybrudzony wiec podstawka taka pochlonela by duzo czasu a jednoczesnie nadawala sie tylko dla zrobienia fotek jednego modelu. Nie twierdze, ze nie jest to dobre wyjscie ale trzeba miec czas no i chec . Postanowilem wiec wykorzystac chwilowa pogode odpowiadajaca wygladowi modelu i reszte zrobic na kompie. Usunolem czesc podstawki i dodalem w to miejsce snieg aby przypominalo to troche jakas polna droge na poligonie. Przedstawiam Pzh.2000 na kartonie i juz po obrobce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Kolejny temat czyli okrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 okręt jak prawdziwy wow lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 te drugie foto to model jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 No przeciez to jest to samo zdjecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Pytanie było retoryczne pozzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 fotka z okretem super, jestem w wielkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fankol Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Zdjęcia fajne, tylko takie rady to może zmotoryzowanym kolegom z Bundesrepublik. Już widzę jak w Polsce koledzy modelarze, po trzydziestce ewentualnie przed pięćdziesiatką, latają po osiedlu z modelami w łapach, by ładniejsze chmurki znaleźć, a za nimi chmara bachorów żeby, dziwolaga zobaczyć. Ostatecznie też można i tak, dziesięć miesięcy klejenia, dwa miesiące robienia z siebie wariata z aparatem. Widać każda wioska musi mieć swojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Zdjęcia fajne, tylko takie rady to może zmotoryzowanym kolegom z Bundesrepublik.A to w Polsce nikt nie ma samochodu? Zawsze mozna spakowac w karton, wsiasc w PKS, wyjechac za miasto i tam robic zdjecia. Dla chcacego, nic trudnego. Troche nie rozumiem Twojego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 dwa miesiące robienia z siebie wariata z aparatem. Jeżeli ktoś umie robić zdjęcia to sprawia mu to przyjemność. Przykre lecz prawdziwe. Widać każda wioska musi mieć swojego... Widać ktoś bardzo źle zaczął dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 okonek twoje foty są super, podobnie jak modele.Ja używam podobnych, czy raczej tych samych trików. Swiatło słoneczne to jest to !!! to trzy moje fotki. na dwóch z nich wiatr halny obraca efektownia smigła :-)) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ecebf4c68fe731b2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/489ea3f62a1f04f3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a6cf6c3d31bb0f1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2007 Witam. Normalnie jestem pod wielkim wrażeniem jakie efekty można osiągnąć takimi domowymi technikami Pozdrawiam jawkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi