Evildead Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 Witam, tym razem będzie raczej szybki projekt na ch....e czasy... mianowicie Pz.Kpfw.I Ausf. A. Model wykonam w zasadzie z pudełka z drobnymi dodatkami poniżej , ewentualnie mam jeszcze uchwyty na narzędzia marki Aber o ile te żywiczne nie podpasują czy coś tam . Co do malowania jeszcze za bardzo nie wnikałem ale chyba będzie afrykańskie. na początek parę kółek i elementów podwozia , nic nie przyklejone jeszcze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 Fajna pchła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Marca 2022 Autor Share Napisano 9 Marca 2022 1 minutę temu, mandrivecs napisał: Fajna pchła! Fajne nowe wypraski, raczej wydaje się że będzie niezły w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 Będziesz szpachlował koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Marca 2022 Autor Share Napisano 9 Marca 2022 1 minutę temu, AchtungCancer napisał: Będziesz szpachlował koła? No właśnie się zastanawiałem, czy maja być te szczeliny między obręczami, czy szpachlować to ? jak to w sumie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Marca 2022 Autor Share Napisano 9 Marca 2022 (edytowane) Będzie szpachlowane , znalazłem zdjęcie wòzkòw, szczelin tu nie widać za bardzo Edytowane 9 Marca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 Chętnie pooglądam warsztat, moje "jedynki" czekają w kolejce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Marca 2022 Autor Share Napisano 9 Marca 2022 3 minuty temu, MaciejW napisał: Chętnie pooglądam warsztat, moje "jedynki" czekają w kolejce Zdaje się szybko się rozeszły ze sklepów , chyba dosyć ciężko już je dostać , a zawsze to dwa modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 Prawda jednak po szybkich oględzinach, życzę Ci powodzenia w poprawnym odczytaniu instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 Fotki koła... Szczelina jest ewentualnie między częścią stalowa koła, a gumowym bandażem. Mam sklejony układ jezdny PZ I z Dragona i tam metalowe obręcze są dużo lepiej dopasowane, żadnych luzów. Zastanawiam się, czy swoje mogłeś trochę lepiej wycentrować. Wydaje mi się, że szpachla nie dasz rady. Jedyna możliwość to zalanie CA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Marca 2022 Autor Share Napisano 9 Marca 2022 Teraz, mandrivecs napisał: Fotki koła... Szczelina jest ewentualnie między częścią stalowa koła, a gumowym bandażem. Mam sklejony układ jezdny PZ I z Dragona i tam metalowe obręcze są dużo lepiej dopasowane, żadnych luzów. Zastanawiam się, czy swoje mogłeś trochę lepiej wycentrować. Wydaje mi się, że szpachla nie dasz rady. Jedyna możliwość to zalanie CA. Spoko, dzięki za fotkę, coś pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Marca 2022 Super Moderator Share Napisano 9 Marca 2022 Zasiadam i patrzę Jedynek u mnie dostatek, Takomowe wkrótce w drodze chętnie porównam z Tristarem, szczególnie gąsiennice - pierwsze serie Tristara miały Modelkasteny potem zrobili swoje, no i kiedyś muszę skończyć swoją... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 10 Marca 2022 Share Napisano 10 Marca 2022 Siadam i kibicuję. U mnie też czekają w kolejce. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Marca 2022 Autor Share Napisano 10 Marca 2022 11 minut temu, Gregory napisał: Siadam i kibicuję. U mnie też czekają w kolejce. Powodzenia No i fajnie, co kilka glòw to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Marca 2022 Autor Share Napisano 10 Marca 2022 10 godzin temu, Greif napisał: Zasiadam i patrzę Jedynek u mnie dostatek, Takomowe wkrótce w drodze chętnie porównam z Tristarem, szczególnie gąsiennice - pierwsze serie Tristara miały Modelkasteny potem zrobili swoje, no i kiedyś muszę skończyć swoją... No mój pierwszy na tym podwoziu, tak tristarowe jedynki podobno najlepsze na rynku były , no zobaczymy jak to się będzie dalej budowało, sam jestem ciekaw, mam jeszcze panzerjagera dragona ,ale to z czasem , może jakieś dodatki znajdę do niego, choć i bez całkiem nieźle wygląda , Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 10 Marca 2022 Share Napisano 10 Marca 2022 18 godzin temu, Evildead napisał: 18 godzin temu, AchtungCancer napisał: Będziesz szpachlował koła? No właśnie się zastanawiałem, czy maja być te szczeliny między obręczami, czy szpachlować to ? jak to w sumie jest ? W pojeździe w tej skali i zakładając że z czasów II Wojny Światowej - żadnych szczelin być nie powinno. Popatrz na fotki. Na początek te z czasów wojny - i z muzeum - No żeby nie było że tylko jedna wersja kół jezdnych była w tej wersji - Pierwsze trzy koła jezdne mają cieńsze gumowe opony na aluminiowych felgach. (Pz.Kpfw.I ausf.A) Tu drugie koło ma cieńszą gumową oponę. (Pz.Kpfw.I ausf.A) Muzeum - jedno takie drugie inne - tym razem na podwoziu od Pz.Kpfw.I ausf.B Guma na podwoziu uszkodzona i tu jest wokół lekka szparka - zaznaczam po tylu latach. Pozdrawiam Krzysztof PS. Fotki tylko w celach dyskusji. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Marca 2022 Autor Share Napisano 11 Marca 2022 Wózki poprawione 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Panie a gdzie Ferdek. Czyżbym przegapił jego zakończenie? Mam nadzieję że nie poszedł na półkę wstydu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Budować i kończyć modele! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 5 godzin temu, patrykd napisał: Panie a gdzie Ferdek. Czyżbym przegapił jego zakończenie? Mam nadzieję że nie poszedł na półkę wstydu Poszedł po babki rentę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 12 godzin temu, Evildead napisał: Poszedł po babki rentę Kiedy będziesz go kończyć. Co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) Godzinę temu, patrykd napisał: Kiedy będziesz go kończyć. Co się stało? Wszystko w porządku, Elephant to priorytet , nie po to z nim walczyłem cztery miesiące żeby go odstawić na boczny tor , po prostu czekam na lepsza pogodę za oknem , maluję w kabinie przenośnej , rura idzie za okno, przy akrylach to zapach lajtowy ,a tutaj pierwszy raz będę malował smrodami, to czekam na jakieś z 10 stopni na plusie gdzie lajtowo otwierasz okno, malowanie jednak trochę czasu zabiera, a w bluzie po chacie nie chodzę, z deka chłodno jeszcze, a i dyszę 0,2 jeszcze muszę dokupić, bo gwint zerwany w chińczyku, a i malowanie muszę przemyśleć i takie tam .. dlatego zabrałem się trochę za tego takoma żeby za długo zmuły nie klepać , ale to tylko na chwilę i wracam do słonika Edytowane 14 Marca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Marca 2022 Autor Share Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Zacząłem dorabiać podstawowe spawy , strzałki na zielono dorabiane, ta na czerwono to nie wiem czy się nie pospieszyłem bo przeglądam jakieś zdjęcia i za bardzo nie mogę go się w tym miejscu na nich doszukać, najwyżej go usunę jakoś, dopiero pod światło widzę że są jamy skurczowe, do zaszpachlowania będzie Edytowane 25 Marca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Na zdjęciu widać, że spawu nie ma. Zdjęcia tylko do dyskusji Edytowane 25 Marca 2022 przez Gregory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Marca 2022 Super Moderator Share Napisano 26 Marca 2022 nie ma spawu bo tylna obudowa jest zdejmowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi