marek d Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Łapiesz mnie za słówka a dobrze wiesz o co mi chodzi. Nic nie wiem by ta linia biegła do końca skrzydła za lampę pozycyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Bardzo ładnie wyszło malowanie. Czy lewy rondelek nie wymaga lekkiego retuszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Widziałem ten defekt. Przyjrzę mu się bliżej jak namaluję żółte krawężniki. Problem w tym że nie mam już masek. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 OK, na zbliżeniu wyglądało, że nie ma linii za kokardą. Może światło zagrało... . Ale ciągnięcie linii do samej nasady na skrzydłach (skrzydle ?) jest dla mnie niezbyt zrozumiałe. Inna rzecz, że Spity po licznych przejściach i przemalowaniach w polskich dywizjonach często tych linii nie miały. Zupełnie lub częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Godzinę temu, greatgonzo napisał: Ale ciągnięcie linii do samej nasady na skrzydłach (skrzydle ?) jest dla mnie niezbyt zrozumiałe. Hmm.. myślałem że tego chcesz. Co miało być wymalowane zostało wymalowane, Ostatnia chwila by hejtować, jutro lakier pod obrazki wtedy już nic nie zmienię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) ... Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 10 minut temu, marek d napisał: Hmm.. myślałem że tego chcesz. Linii walk away do nasady skrzydła? Dlaczego?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Dobra, odszczekuję, linie są OK. Ale to i tak Twoja wina, bo nie napisałeś jaki samolot robisz i dopiero jak namalowałeś literę indywidualną kodu wyszło, że BS556. A to był egzemplarz przebudowany z MkV i taka linia mogła się zostać. Niestety oznacza to też, że namalowałeś zły kamuflaż. Rolls Royce robił to trochę inaczej. Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Marku ładnie ciągniesz podoba mi się cockpit i malowanko spita będę podglądał . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, greatgonzo napisał: Dobra, odszczekuję, linie są OK .. miło 5 godzin temu, greatgonzo napisał: Ale to i tak Twoja wina, bo nie napisałeś Chyba jednak kiedyś na maila... Przód kadłuba jest prawie jak na znanych mi fotkach. Mały błąd jest z tyłu prawej strony kadłuba. Reszta to moja wariacja na temat. Zmywać nie będę zresztą nie mam już masek na oznaczenia. Mirek66: dziękuję. Staram się jak umiem. Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 4 godziny temu, marek d napisał: Chyba jednak kiedyś na maila Czyli jednak moja wina. Poszczególne wytwórnie malowały swoje Spitfire'y wg własnych, powtarzalnych wzorów. Twój kamuflaż jest chyba całkiem OK, ale akurat nie dla R-R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 8 godzin temu, greatgonzo napisał: Czyli jednak moja wina. Oj tam nie obwiniaj się o nic... 18 godzin temu, greatgonzo napisał: Ale to i tak Twoja wina, No mogłem dopytać dokładniej. Jak mówiłem przód jest w miarę Ok. Resztę plam dobrałem mniej/ więcej wg znanych mi schematów. Niuansów nie chwytam. Musi zostać. Nowe maski to miesiąc a ja nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Dla mnie są takie dwa charakterystyczne punkty, które rzucają się w oczy. Położenie kokardy na kadłubie i przebieg DG pod kabiną na prawej burcie. Są zdjęcia innych samolotów przebudowanych w R-R, a i RF-G się znajdzie, gdzie widać co tam jest pod kabiną. Ale to tak, informacyjnie, bo kamuflaż trzeba by prześledzić cały. Różnice, naturalnie, występowały wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 6 godzin temu, greatgonzo napisał: . Położenie kokardy na kadłubie i przebieg DG pod kabiną na prawej burcie. Na zdjęciu w książce te elementy są słabo widoczne i nic nie ułatwiają. Przynajmniej mnie. Myślę że w miarę dogadaliśmy jakieś problematyczne miejsca. Tradycyjnie przeczołgasz mnie przy podwoziu. Za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Kokarda akurat jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 No to już coś. Nie możemy się tak przerzucać postami. Wskaż konkretnie wątpliwe miejsca, wtedy pomyślę co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 W dniu 10.04.2022 o 10:13, marek d napisał: Musi zostać. I coś tam wcześniej. Byłem przekonany, że tak sobie gadamy o ciekawostkach. Jeżeli zależy Ci na przemalowaniu modelu, to mogę spróbować rozkminić ten kamuflaż R-R. Ale tak po nic to mi się średnio chce, bo zapowiada się sporo szukania. Tych przebudowanych MkV było niecałe 300 i nie wiem jak kształtuje się reprezentacja zdjęciowa. Ale pamiętam, że ogarnięcie tego dla wcześniejszych wersji z CBAF (cała produkcja MkII i MkV) trochę zajęło. Także jeśli chcesz, to proszę bardzo, ale o żadnym lakierze jutro i nie maniu czasu nie może być mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 8 minut temu, greatgonzo napisał: o żadnym lakierze jutro i nie maniu czasu nie może być mowy. No to już po zawodach. układ plam opałem na instrukcji Techmodu / tak wiem to nie dokumentacja / lekko modyfikując przód wg fotek. Po czasie znalazłem trochę modeli z tym samym oznaczeniem. Robione wg TOPCOLORS 15 Kagero. Wyglądają jak mój, wiec czuję się rozgrzeszony. Tak że ten.. no nie szukaj już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Maja 2022 Autor Share Napisano 5 Maja 2022 Jako że przerzutka rozwalona, kończyny poszlifowane można wrócić do modeli. Mozolnie naklejam wszelkie drobne napisy. Do następnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 Bardzo ładnie, ja się nie mogę zebrać żeby coś dłubnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 4 hours ago, barszczo said: Bardzo ładnie, ja się nie mogę zebrać żeby coś dłubnąć... Polecam homeopatyczne dawki Jacka Danielsa na poprawe morale 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 8 godzin temu, alienus napisał: Polecam homeopatyczne dawki Jacka Danielsa na poprawe morale To może przemienić się w rozmowy nie kontrolowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Maja 2022 Autor Share Napisano 8 Maja 2022 Spit zaawansowany 85% stał się mało interesujący, no to wracam do Lulu. Nitowanie jak po chorobie filipińskiej ale finalnie będzie wyglądać Ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 22 minuty temu, marek d napisał: Nitowanie jak po chorobie filipińskiej Majówka jeszcze trzyma ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 22 minuty temu, marek d napisał: Nitowanie jak po chorobie filipińskiej ale finalnie będzie wyglądać Ok. Oj tak, pamiętam. Nitów to na nim jest konkretnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi