Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, bulik58 napisał:

Dzięki za foty.

Udało mi się w końcu znaleść, okazało się ze to pompa do paliwa lotniczego:

total control 700 pump

https://imagizer.imageshack.com/img922/1721/VR2rwI.jpg

Edytowane przez adamkijak
  • 2 weeks later...
Napisano

Wygląda dobrze! Tylko jak taka piękna pompa będzie pasować do Italerowskiego podwozia?

Życze powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Paweł

• 2 weeks later...
Napisano

Troche się musiałem zmusić, jakiś taki letni len mnie goni.

Postęp jak na razie, coś na węże będzie trzeba zakupić i zaczelem okładać kabinę metalem od MMK. 
95c7n0.jpg

b6FUyy.jpg

IdAFKG.jpg

iHdJ6f.jpg

918fYY.jpg

• Like 5
Napisano

Pompka jak żywa. Można powiedzieć, że umiesz robić pompki. A czy przyklejasz metal?

Napisano
45 minut temu, makinen napisał:

Ładna konserwa. A w środku coś jest? 

Standard, na zielono, dwa fotele i kierownica, nic specjalnie nie widać przez te małe okienka

Napisano

Jak oceniasz jakość zestawu od MMK?

Kupiłem go w Moson w tym roku (to zestaw z tymi kołami z żywicy w środku) i zastanawiałem się analizując inbstrukcję jak składalność tych blach.

Napisano
2 godziny temu, Stojkovic napisał:

Jak oceniasz jakość zestawu od MMK?

Kupiłem go w Moson w tym roku (to zestaw z tymi kołami z żywicy w środku) i zastanawiałem się analizując inbstrukcję jak składalność tych blach.

Jak na razie, a złożyłem już większość  to bardzo dobrze, jedyny problem miałem z opancerzeniem dołu kabiny, wydaje mi się ze instrukcja podaje cześć 5 i 6 na odwrót. 
Części pasują do siebie bardzo dobrze i metal jest w sam raz, gnie się bardzo łatwo po liniach i wytrzymuje obróbkę i spasowanie bez odkształceń. 

Napisano

Przymierzałeś już koła do piast czy te żywiczne pasują do  modelu?

Napisano
40 minut temu, Stojkovic napisał:

Przymierzałeś już koła do piast czy te żywiczne pasują do  modelu?

Kupiłem same elementy fototrawione, bez kół. 

Napisano
19 minut temu, bulik58 napisał:

:szok:Jakiej sa one wielkosci ? Po tych 5 godzinach klejenia tego ustrojstwa miabym obrzydzenie przez nastepny miesiac do takiego maratonu. Ale wyglada super.

0.8 mm, w koncu mi się przydały okulary. 

Napisano
9 minut temu, bulik58 napisał:

Uzywasz takich okularow?  Tez uzywalem kiedys czegos podobnego ale zamienilem na lampke biurowa ze szklem powiekszajacym.  Efekt z nitami powalajacy.

image.jpeg.012a98e63673203f3a69cb22b64791d8.jpeg

Lampa biurkowa z lupą 3D+12D - 6338777745 - oficjalne archiwum Allegro

Nie, zwykle do czytania i tak dalej, ale powiem szczerze ze ta lampka chodzi mi po głowie od dłuższego czasu. 

Napisano
14 godzin temu, adamkijak napisał:

Projekt wymknął się spod kontroli, spędziłem dzisiaj kolejne 5 godzin nad kabina i dodałem śrubki/nakrętki, w sumie ponad 200:

mVOtfm.jpg

1QsaT0.jpg

z7m01G.jpg

Napisz jak te nity wykonywałeś. Domyślam się że albo użyłeś gotowców jakiegoś producenta albo ciąłeś rurkę 0,8 mm?

Napisano
13 minut temu, Stojkovic napisał:

Napisz jak te nity wykonywałeś. Domyślam się że albo użyłeś gotowców jakiegoś producenta albo ciąłeś rurkę 0,8 mm?

Wieki temu zakupiłem taki produkt i w końcu się przydał:

0ox5Rt.jpg

• 4 weeks later...
Napisano (edytowane)
W dniu 10.06.2022 o 08:04, bulik58 napisał:

Potrzebowalbym tym razem twojej pomocy przy HEMTT , ale we wersji M984A2 Wrecker. Mam troche zdjec ale duza czesc to sa fotki ogolne bez dobrych zblizen na detale. Mam problem jak wyglada ta skrzynia transportowa w przyblizeniu i to co znajduje sie pod ta siatka (fot. ponizej)

image.jpeg.acf1d448147c3c65736606bec6f2453f.jpeg

Pod ta siatka jest hydrauliczna wyciągarka: 

IaynYw.jpg

lT2set.jpg

p8KZ6t.jpg

5OG8zE.jpg

mGuv0h.png

lxw9v8.jpg

Edytowane przez adamkijak
  • Thanks 1
Napisano

Hej

Dobrnąłem  w końcu to etapu finalnego konstrukcji, jak się okazało obudowa/budka od pompy tez ma pancerz dodatkowy wiec i to musiałem sam wyskrobać. 
Jak na razie złożone na sucho:

B1XqZ1.jpg

zQnC9r.jpg
SsBn8t.jpg

bR6ok0.jpg
IELfJY.jpg

OcFhZV.jpg
UPDoJw.jpg

• Like 7