adamkijak Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, bulik58 napisał: Midwest Military Equipment 2008 Rebuild Oshkosh M978 Hemtt Fuel Tanker Truck 8x8 - Midwest Military Equipment Dzięki za foty. Udało mi się w końcu znaleść, okazało się ze to pompa do paliwa lotniczego: total control 700 pump https://imagizer.imageshack.com/img922/1721/VR2rwI.jpg Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez adamkijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 2 minuty temu, bulik58 napisał: Ma ona cos wspolnego z ta pompa? Wizualnie się wszystko zgadza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Maja 2022 Autor Share Napisano 2 Maja 2022 Żeby nie było ze przysnąłem, pompa i licznik wyskrobany: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 Wygląda dobrze! Tylko jak taka piękna pompa będzie pasować do Italerowskiego podwozia? Życze powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 Próbowałem wyciąć drzwi z oryginalnej części Italeri i dupa, wiec trzeba nowy element cały od zera wyskrobac. Tyle na razie: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 Troche się musiałem zmusić, jakiś taki letni len mnie goni. Postęp jak na razie, coś na węże będzie trzeba zakupić i zaczelem okładać kabinę metalem od MMK. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Pompka jak żywa. Można powiedzieć, że umiesz robić pompki. A czy przyklejasz metal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 21 minut temu, zaruk napisał: Pompka jak żywa. Można powiedzieć, że umiesz robić pompki. A czy przyklejasz metal? Na super glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Z okazji urlopu taka 3 godzinna sesyjka i nadal nie skończona kabina: Edytowane 17 Maja 2022 przez adamkijak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Ładna konserwa. A w środku coś jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 45 minut temu, makinen napisał: Ładna konserwa. A w środku coś jest? Standard, na zielono, dwa fotele i kierownica, nic specjalnie nie widać przez te małe okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Jak oceniasz jakość zestawu od MMK? Kupiłem go w Moson w tym roku (to zestaw z tymi kołami z żywicy w środku) i zastanawiałem się analizując inbstrukcję jak składalność tych blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 2 godziny temu, Stojkovic napisał: Jak oceniasz jakość zestawu od MMK? Kupiłem go w Moson w tym roku (to zestaw z tymi kołami z żywicy w środku) i zastanawiałem się analizując inbstrukcję jak składalność tych blach. Jak na razie, a złożyłem już większość to bardzo dobrze, jedyny problem miałem z opancerzeniem dołu kabiny, wydaje mi się ze instrukcja podaje cześć 5 i 6 na odwrót. Części pasują do siebie bardzo dobrze i metal jest w sam raz, gnie się bardzo łatwo po liniach i wytrzymuje obróbkę i spasowanie bez odkształceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Przymierzałeś już koła do piast czy te żywiczne pasują do modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2022 Autor Share Napisano 18 Maja 2022 40 minut temu, Stojkovic napisał: Przymierzałeś już koła do piast czy te żywiczne pasują do modelu? Kupiłem same elementy fototrawione, bez kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2022 Autor Share Napisano 18 Maja 2022 Projekt wymknął się spod kontroli, spędziłem dzisiaj kolejne 5 godzin nad kabina i dodałem śrubki/nakrętki, w sumie ponad 200: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2022 Autor Share Napisano 18 Maja 2022 19 minut temu, bulik58 napisał: Jakiej sa one wielkosci ? Po tych 5 godzinach klejenia tego ustrojstwa miabym obrzydzenie przez nastepny miesiac do takiego maratonu. Ale wyglada super. 0.8 mm, w koncu mi się przydały okulary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2022 Autor Share Napisano 18 Maja 2022 9 minut temu, bulik58 napisał: Uzywasz takich okularow? Tez uzywalem kiedys czegos podobnego ale zamienilem na lampke biurowa ze szklem powiekszajacym. Efekt z nitami powalajacy. Nie, zwykle do czytania i tak dalej, ale powiem szczerze ze ta lampka chodzi mi po głowie od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Szacunek, bo to jest aktywność w modelarstwie, która mnie wybitnie zniechęca do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 14 godzin temu, adamkijak napisał: Projekt wymknął się spod kontroli, spędziłem dzisiaj kolejne 5 godzin nad kabina i dodałem śrubki/nakrętki, w sumie ponad 200: Napisz jak te nity wykonywałeś. Domyślam się że albo użyłeś gotowców jakiegoś producenta albo ciąłeś rurkę 0,8 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Maja 2022 Autor Share Napisano 19 Maja 2022 13 minut temu, Stojkovic napisał: Napisz jak te nity wykonywałeś. Domyślam się że albo użyłeś gotowców jakiegoś producenta albo ciąłeś rurkę 0,8 mm? Wieki temu zakupiłem taki produkt i w końcu się przydał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 10.06.2022 o 08:04, bulik58 napisał: Potrzebowalbym tym razem twojej pomocy przy HEMTT , ale we wersji M984A2 Wrecker. Mam troche zdjec ale duza czesc to sa fotki ogolne bez dobrych zblizen na detale. Mam problem jak wyglada ta skrzynia transportowa w przyblizeniu i to co znajduje sie pod ta siatka (fot. ponizej) Pod ta siatka jest hydrauliczna wyciągarka: Edytowane 11 Czerwca 2022 przez adamkijak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2022 3 godziny temu, bulik58 napisał: Dzieki ci bardzo za te fotki Hej, zaryzykowałbym ze ta wyciągarka jest taka sama jak w 911-stce I w HET-cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 Hej Dobrnąłem w końcu to etapu finalnego konstrukcji, jak się okazało obudowa/budka od pompy tez ma pancerz dodatkowy wiec i to musiałem sam wyskrobać. Jak na razie złożone na sucho: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 O Panie coś pięknego Szacun !!! I chyba znajome te koła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi