Vieh_san Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Cześć, zaklepuję sobie warsztat ;D Byłem ostatnio na pchlim targu i trochę sobie starych modeli pokupowałem, to był jeden z nich. Nie mam doświadczenia ze starymi modelami, bo za modelarstwo (nie licząc podstawówki 2003-2006r) poważniej zabrałem się niecałe 2 lata temu. Muszę przyznać, że szkiełko wygląda ładnie, jeśli chodzi o szczegóły to wiadomo, nie jest to najbardziej szczegółowy model jaki widziałem, no ale ma lekko 30 lat. Mam nadzieję, że da się coś z niego zrobić. Martwię się trochę kalkomaniami, czy dadzą się kłaść. Teraz pytanie do szacownego grona, czy ktoś go kiedyś sklejał? Na co mogę zwrócić uwagę? I czy są jakieś kalkomanie gdzieś dostępne, bo szczerze mówiąc szukałem, ale nie widzę za bardzo nic ;/ Także, jeszcze chwilę zajmie mi zanim się za niego zabiorę, ale dam mały trailer w postaci zdjęć ;D (No chyba, że okaże się, że to jakiś biały kruk i jest warty ze 100 tysięcy ;D to się zastanowię czy kleić xD) \ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Może i stary ale do niedawna chyba jedyny MBB 105. Też mam, oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Cześć! To i ja popatrzę! Kalkomanie zeskanuj, w razie gdyby coś się z nimi działo. A jakbyś miał jakieś jajcarskie malowanie na myśli, to ja bym mógł Ci pomóc coś w Corelu narysować, to ktoś by Ci potem może to wydrukował. To życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 @pmroczko dziękuję, czuję się pewniej, z tym skanowaniem to dobry pomysł nie wpadłem na to. Jeśli chodzi o własne kalkomanie to bym już wcześniej próbował, bo corela też troszkę ogarniam (bo pewnie chodzi o to, żeby wektorowa grafika była?), tylko co z tym dalej zrobić? Jak to zamienić w kalkomanię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 W najprostszej wersji po prostu rysujesz i drukujesz (na papierze do kalkomanii). Ale tak nigdy nie robiłem, ja to robię rzetelny projekt, tak, żeby wszystkie wymiary się zgadzały a potem wysyłam to do fachowców, którzy dalej od tego momentu już to ciągną i po otrzymaniu odpowiedniego przelewu wysyłają mi pocztą kalkomanie Także skoncentruj się w pierwszej kolejności na pytaniu "co?", a "jak?" "wyjdzie w praniu", że tak powiem. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Dobra, tak więc warsztat zaczynam, a na dowód pokazuję pierwszy ciach. Chcę zrobić podpórki do tych siedzeń dlatego odcinam im spód. Mam w planie zrobić jako tako tablicę przyrządów, bo aktualnie to jest tylko klocek plastiku i kable wychodzące z tyłu, ale nie mam za bardzo żadnego dobrego zdjęcia jak to powinno z tyłu wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Proszę Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez Mitrandir 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 O super! Brakowało mi właśnie tej prawej strony od przodu bo mam takie tylko jeśli chodzi o kable za deską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Nie ma problemu trochę zdjęć mam ...dwa komplety kalek też leżą jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Dobrze, będę pamiętał jakby oryginalne nie wytrzymały próby czasu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 5 minut temu, Vieh_san napisał: Dobrze, będę pamiętał jakby oryginalne nie wytrzymały próby czasu ;D Moje też są oryginalne... ale mam jeden komplet tak ze 20 lat młodszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Za bardzo nijak się to ma do rzeczywistości ale za dużo tego, a to za małe ;D ważne, że pusto nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Zrób polskiego http://lotnictwo.net/galsel.php?p=0&ui=133&mi=52&ti=280&quer=reg.reg&selectby=fotoID DESC&wpis=SP-YBO Jeśli chodzi o drukowanie to papierze np Techmodu czarny druk na drukarce laserowej wychodzi bez problemu. Do plujki trzeba specjalnego papieru, wychodzi gorzej, druk trzeba zabezpieczać lakierem. Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Niee za dużo do przerabiania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) @Mitrandir no bo tam widzę, że jest osłona do wlotu powietrza z siateczką i jakieś ustrojstwo nad kabiną pilotów. Boję się, że za to się wezmę i obudzę się z ręką w nocniku. Nie wiem po prostu dokładnie czego nie ma, a co jest w tym Polskim. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Polski to zasadniczo bundeswehra... tylko z cywilną rejestracją i nadzymi flagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Ta część mnie martwi, a nie mam żadnych zdjęć z góry, żeby dobrze wiedzieć za co się zabrać. Chociaż jak tak namawiacie to dostaję ochotę na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 @Robertas z taką pomocą to chyba nie mam wyjścia. Będziemy kombinować polonika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 W dniu 11.04.2022 o 22:52, kret69 napisał: do niedawna chyba jedyny MBB 105 A A-Model i HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Teraz, jmx62 napisał: A A-Model i HB? I.. Eastern Express Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 E-E to chyba jednak przepak A-Model. Jeszcze istniał żywiczno/vacu z naszego TopGun w wersji VIP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Nadal istnieje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Pasy do jednego z foteli dorobione. Trzeba pomalować tylko. Myślę, że mogą być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi