kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Napisano 24 Kwietnia 2022 Czas zabrać się za kolejny model. Po śmiglaku czas na rurę, a wybór padł na F-4J Hasegawy 1/48. Bardzo lubię ten samolot i od dawna chciałem go zrobić. Model raczej prosto z pudła będzie, chociaż zastanawiam się nad blaszkami do kokpitu. 4 Cytuj
Juffre Napisano 24 Kwietnia 2022 Napisano 24 Kwietnia 2022 Zasiadam i patrzę. Powodzenia w budowie 1 Cytuj
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Napisano 24 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Juffre napisał: Zasiadam i patrzę. Powodzenia w budowie Dzięki Cytuj
xatrix_pl Napisano 24 Kwietnia 2022 Napisano 24 Kwietnia 2022 Obrodziło Phantomami na forum w tym roku, powodzenia w budowie - zasiadam w pierwszym rzędzie. 1 Cytuj
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Napisano 24 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, kowal76 napisał: Model raczej prosto z pudła będzie, chociaż zastanawiam się nad blaszkami do kokpitu. Super wybór, kawał modela z tego będzie. Ciężko będzie z pudła bo kokpit ubogi okrutnie, blaszki konieczne choćby tylko pasy. Najlepiej zaszalej i kup kokpit Airesa . 1 Cytuj
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Napisano 24 Kwietnia 2022 3 minuty temu, barszczo napisał: Super wybór, kawał modela z tego będzie. Ciężko będzie z pudła bo kokpit ubogi okrutnie, blaszki konieczne choćby tylko pasy. Najlepiej zaszalej i kup kokpit Airesa . Nie, bez przesady, Airesa nie będę kupować. Ten kokpit aż taki biedny nie jest, ale kupię kolorową blaszkę Edka. Cytuj
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Napisano 24 Kwietnia 2022 2 minuty temu, kowal76 napisał: Ten kokpit aż taki biedny nie jest, ale kupię kolorową blaszkę Edka. I już będzie lepiej . Cytuj
MAREK74 Napisano 24 Kwietnia 2022 Napisano 24 Kwietnia 2022 OOO, fajnie, też popatrzę. Mam sklejonego starego Monograma w tym malowaniu. Powodzenia. Cytuj
kowal76 Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Napisano 26 Kwietnia 2022 Kalkomanie i rysunek z instrukcji maszyny którą zamierzam zrobić. Dotarły już maski, blaszka do kokpitu oraz pasy na fotele. Niestety podczas zabawy dużym kluczem nastawnym w robocie dopadła mnie mała kontuzja :(. Dlatego prace przy modelu w najbliższym czasie będą ograniczone. Wyciąłem tymczasem osłony podwozia i poszpachlowałem ślady po wypychaczach. To tak na początek 2 Cytuj
barszczo Napisano 26 Kwietnia 2022 Napisano 26 Kwietnia 2022 Oj, szpachli troszkę pójdzie na ten model . Wracaj do zdrowia i do Phantoma . 1 Cytuj
kowal76 Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Napisano 28 Kwietnia 2022 Kolejne części przygotowane do malowania. Cytuj
Pawel.G Napisano 28 Kwietnia 2022 Napisano 28 Kwietnia 2022 W dniu 26.04.2022 o 18:25, barszczo napisał: Oj, szpachli troszkę pójdzie na ten model . Wracaj do zdrowia i do Phantoma . Eeee no bez przesady to całkiem dobry model jest, dwa zlepiłem i nie pamiętam żadnych koszmarów 1 Cytuj
kowal76 Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Napisano 29 Kwietnia 2022 Zabrałem się za kokpit i doklejenie bezbarwnych blaszek. Dalej też jest wycinanie i przygotowywanie części do malowania i klejenia. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Napisano 30 Kwietnia 2022 Taka prosta rzecz, a przydatna bardzo, by pod naciskiem krawędz nie pękła :). Nawet w niektórych nowych modelach nie ma takich rzeczy i trzeba samemu wklejać kawałki plastiku. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 1 Maja 2022 Autor Napisano 1 Maja 2022 W zasadzie na razie nie ma co pokazywać. Wszystko powycinane i częściowo poklejone. Drobne części pomalowane podkładem. Teraz czekam na nowy aero ponieważ dotychczasowy odmówił posłuszeństwa. Cytuj
kowal76 Napisano 3 Maja 2022 Autor Napisano 3 Maja 2022 Sprawdziłem na sucho jak kadłub jest spasowany ze skrzydłami i jest bardzo dobrze. 2 Cytuj
kowal76 Napisano 3 Maja 2022 Autor Napisano 3 Maja 2022 Wloty powietrza na miejscu. Pomalowałem też do końca dysze. 2 Cytuj
barszczo Napisano 3 Maja 2022 Napisano 3 Maja 2022 Ładnie idzie. Wloty powietrza to niestety największy problem Phantomów z Hasy. W swoim wstawiłem covery z Eduarda. 1 Cytuj
MAREK74 Napisano 4 Maja 2022 Napisano 4 Maja 2022 Fajnie. Dosyć sprawnie idziesz z warsztatem. Ja trochę pójdę inną drogą z tymi wlotami. Chyba zdecyduję się najpierw przykleić dolną część skrzydeł, a potem wloty. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Patrząc na zdjęcia dysz to wydaje mi się, że ten zielonawy odcień wewnątrz dysz jest trochę głębiej w środku, a same końcówki wewnątrz dyszy bardziej wchodzą w szary. Co o tym myślisz? 1 Cytuj
kowal76 Napisano 4 Maja 2022 Autor Napisano 4 Maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, MAREK74 napisał: Fajnie. Dosyć sprawnie idziesz z warsztatem. Ja trochę pójdę inną drogą z tymi wlotami. Chyba zdecyduję się najpierw przykleić dolną część skrzydeł, a potem wloty. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Patrząc na zdjęcia dysz to wydaje mi się, że ten zielonawy odcień wewnątrz dysz jest trochę głębiej w środku, a same końcówki wewnątrz dyszy bardziej wchodzą w szary. Co o tym myślisz? Dzięki. Dziś sprawdzę spasowanie ze skrzydłami wlotów. Co do dysz to może i tak jest jak piszesz, ale szary też tam jest i gównie na wylocie. Widać to na pierwszym zdjęciu dysz. Jeszcze nie opanowałem dobrze techniki malowania dysz itp, więc jest jak jest :). Na pewno mój F 4 będzie wyglądał o wiele gorzej od Twojego Marku. Jeszcze mi dużo brakuje umiejętności, aby robić tak wspaniałe modele jak Twoje :). Edytowane 4 Maja 2022 przez kowal76 Cytuj
MAREK74 Napisano 4 Maja 2022 Napisano 4 Maja 2022 Nie.., no nie kadź... Do wspaniałości to im jeszcze brakuje ale dziękuję za dobre słowo. Jaki mi wyjdzie ten F-4G to jeszcze zobaczymy... 1 Cytuj
kowal76 Napisano 4 Maja 2022 Autor Napisano 4 Maja 2022 Przymiarka i jest raczej ok z doklejonymi wlotami. Cytuj
kowal76 Napisano 8 Maja 2022 Autor Napisano 8 Maja 2022 Tablice przyrządów uzbrojone w blaszki Edka. W same zegary dałem krople kleju Tanki do elementów przezroczystych. 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi