kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Czas zabrać się za kolejny model. Po śmiglaku czas na rurę, a wybór padł na F-4J Hasegawy 1/48. Bardzo lubię ten samolot i od dawna chciałem go zrobić. Model raczej prosto z pudła będzie, chociaż zastanawiam się nad blaszkami do kokpitu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Zasiadam i patrzę. Powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Juffre napisał: Zasiadam i patrzę. Powodzenia w budowie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Kolejna piękna maszyna. Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Obrodziło Phantomami na forum w tym roku, powodzenia w budowie - zasiadam w pierwszym rzędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, kowal76 napisał: Model raczej prosto z pudła będzie, chociaż zastanawiam się nad blaszkami do kokpitu. Super wybór, kawał modela z tego będzie. Ciężko będzie z pudła bo kokpit ubogi okrutnie, blaszki konieczne choćby tylko pasy. Najlepiej zaszalej i kup kokpit Airesa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 3 minuty temu, barszczo napisał: Super wybór, kawał modela z tego będzie. Ciężko będzie z pudła bo kokpit ubogi okrutnie, blaszki konieczne choćby tylko pasy. Najlepiej zaszalej i kup kokpit Airesa . Nie, bez przesady, Airesa nie będę kupować. Ten kokpit aż taki biedny nie jest, ale kupię kolorową blaszkę Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 2 minuty temu, kowal76 napisał: Ten kokpit aż taki biedny nie jest, ale kupię kolorową blaszkę Edka. I już będzie lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 OOO, fajnie, też popatrzę. Mam sklejonego starego Monograma w tym malowaniu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Kalkomanie i rysunek z instrukcji maszyny którą zamierzam zrobić. Dotarły już maski, blaszka do kokpitu oraz pasy na fotele. Niestety podczas zabawy dużym kluczem nastawnym w robocie dopadła mnie mała kontuzja :(. Dlatego prace przy modelu w najbliższym czasie będą ograniczone. Wyciąłem tymczasem osłony podwozia i poszpachlowałem ślady po wypychaczach. To tak na początek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Oj, szpachli troszkę pójdzie na ten model . Wracaj do zdrowia i do Phantoma . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Kolejne części przygotowane do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 W dniu 26.04.2022 o 18:25, barszczo napisał: Oj, szpachli troszkę pójdzie na ten model . Wracaj do zdrowia i do Phantoma . Eeee no bez przesady to całkiem dobry model jest, dwa zlepiłem i nie pamiętam żadnych koszmarów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2022 Zabrałem się za kokpit i doklejenie bezbarwnych blaszek. Dalej też jest wycinanie i przygotowywanie części do malowania i klejenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Taka prosta rzecz, a przydatna bardzo, by pod naciskiem krawędz nie pękła :). Nawet w niektórych nowych modelach nie ma takich rzeczy i trzeba samemu wklejać kawałki plastiku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 W zasadzie na razie nie ma co pokazywać. Wszystko powycinane i częściowo poklejone. Drobne części pomalowane podkładem. Teraz czekam na nowy aero ponieważ dotychczasowy odmówił posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 Sprawdziłem na sucho jak kadłub jest spasowany ze skrzydłami i jest bardzo dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 Wloty powietrza na miejscu. Pomalowałem też do końca dysze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Ładnie idzie. Wloty powietrza to niestety największy problem Phantomów z Hasy. W swoim wstawiłem covery z Eduarda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 Fajnie. Dosyć sprawnie idziesz z warsztatem. Ja trochę pójdę inną drogą z tymi wlotami. Chyba zdecyduję się najpierw przykleić dolną część skrzydeł, a potem wloty. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Patrząc na zdjęcia dysz to wydaje mi się, że ten zielonawy odcień wewnątrz dysz jest trochę głębiej w środku, a same końcówki wewnątrz dyszy bardziej wchodzą w szary. Co o tym myślisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Maja 2022 Autor Share Napisano 4 Maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, MAREK74 napisał: Fajnie. Dosyć sprawnie idziesz z warsztatem. Ja trochę pójdę inną drogą z tymi wlotami. Chyba zdecyduję się najpierw przykleić dolną część skrzydeł, a potem wloty. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Patrząc na zdjęcia dysz to wydaje mi się, że ten zielonawy odcień wewnątrz dysz jest trochę głębiej w środku, a same końcówki wewnątrz dyszy bardziej wchodzą w szary. Co o tym myślisz? Dzięki. Dziś sprawdzę spasowanie ze skrzydłami wlotów. Co do dysz to może i tak jest jak piszesz, ale szary też tam jest i gównie na wylocie. Widać to na pierwszym zdjęciu dysz. Jeszcze nie opanowałem dobrze techniki malowania dysz itp, więc jest jak jest :). Na pewno mój F 4 będzie wyglądał o wiele gorzej od Twojego Marku. Jeszcze mi dużo brakuje umiejętności, aby robić tak wspaniałe modele jak Twoje :). Edytowane 4 Maja 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 Nie.., no nie kadź... Do wspaniałości to im jeszcze brakuje ale dziękuję za dobre słowo. Jaki mi wyjdzie ten F-4G to jeszcze zobaczymy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Maja 2022 Autor Share Napisano 4 Maja 2022 Przymiarka i jest raczej ok z doklejonymi wlotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Maja 2022 Autor Share Napisano 8 Maja 2022 Tablice przyrządów uzbrojone w blaszki Edka. W same zegary dałem krople kleju Tanki do elementów przezroczystych. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 Zapowiada się ładny kokpit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi