Thalgonis Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 (edited) Czółko, po zajęciu Francji, Wehrmacht przejął część uzbrojenia francuskiego do swojego parku maszynowego. M.in. bardzo udaną francuską konstrukcję samochodu pancernego Panchard 178. Była to na tyle udana konstrukcja, że naziści nadal produkowali ją dla swoich wojsk – otrzymały one oznaczenie Panzerspähwagen P 204 (f) lub P 38 (f). Poniżej prezentuję wersję P 204(f). Samochody te były produkowane dla wehrmachtu właściwie do końca wojny. PS. do modelu będzie jeszcze podstawka, ale... nie wiem kiedy powstanie PS2. Elmer w przerwie w szukaniu „kłólika” popilnował samochodu Edited May 1, 2022 by Thalgonis 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 Ogólnie podoba mi się, fajnie zmęczony, ale nie przesadnie. No i czekam na podstawkę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujciobryan Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 Ładniusi.Pancerka w moim stylu.Lubię kołowe wozy pancerne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 Fajnie pootwierany Podoba się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 2, 2022 Share Posted May 2, 2022 Fajny. Podoba się. Co to za dekle wiszą na drzwiach od środka? Magazynki? Pozdrawiam. Andrzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted May 2, 2022 Share Posted May 2, 2022 Szary też fajny Bardzo rozwinąłeś swoje umiejętności malarskie na tym niewdzięcznym kolorze i wyszło bardzo fajnie. Nie ma nudy, jest głębia a delikatne brudzenie podkreśla walor malowania i przyjemnie się taki model ogląda. Bardzo dobrze się ten pojazd prezentuje ale myślę, że bez figurki Göringa byłoby lepiej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 2, 2022 Author Share Posted May 2, 2022 (edited) Endrju: Tak. Pamiętaj, że to francuski sprzęt, troszkę inny od standardów “trzeciejrzeszy” Edited May 2, 2022 by Thalgonis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 2, 2022 Author Share Posted May 2, 2022 TAW: Goreinga nie będzie na podstawce, więc będzie jeszcze lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted May 2, 2022 Share Posted May 2, 2022 Super praca, świetnie się ogląda. Brudzenie w punkt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 10 godzin temu, Thalgonis napisał: Pamiętaj, że to francuski sprzęt, troszkę inny od standardów “trzeciejrzeszy” Tak szczerze mówiąc to nie ogarniam standardów ani francuskich ani niemieckich ale jak coś mnie zaciekawi to pytam. Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Też mi się podoba, gratulacje - udany model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Cerny Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 (edited) To chyba jakaś zmowa! Dawno nie wypłynął nigdzie żaden Panhard a tu nagle w galerii lądują dwa w odstępie paru godzin Super wyszedł. Ładnie zmalowany. I aż się prosi o więcej zbliżeń modelu. Edited May 4, 2022 by Pan_Cerny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 4, 2022 Author Share Posted May 4, 2022 33 minuty temu, Pan_Cerny napisał: To chyba jakaś zmowa! Dawno nie wypłyną nigdzie żaden Panhard a tu nagle w galerii lądują dwa w odstępie paru godzin Super wyszedł. Ładnie zmalowany. I aż się prosi o więcej zbliżeń modelu. zbliżenia to „złuo” NIEkonieczne Od razu „obnażają” modelarza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 21, 2022 Author Share Posted May 21, 2022 W ramach ćwiczeń „winietkowych” dorobiłem sobie taką prostą podstaweczkę 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts