Thalgonis Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Czółko, po zajęciu Francji, Wehrmacht przejął część uzbrojenia francuskiego do swojego parku maszynowego. M.in. bardzo udaną francuską konstrukcję samochodu pancernego Panchard 178. Była to na tyle udana konstrukcja, że naziści nadal produkowali ją dla swoich wojsk – otrzymały one oznaczenie Panzerspähwagen P 204 (f) lub P 38 (f). Poniżej prezentuję wersję P 204(f). Samochody te były produkowane dla wehrmachtu właściwie do końca wojny. PS. do modelu będzie jeszcze podstawka, ale... nie wiem kiedy powstanie PS2. Elmer w przerwie w szukaniu „kłólika” popilnował samochodu Edytowane 1 Maja 2022 przez Thalgonis 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Ogólnie podoba mi się, fajnie zmęczony, ale nie przesadnie. No i czekam na podstawkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Ładniusi.Pancerka w moim stylu.Lubię kołowe wozy pancerne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Fajnie pootwierany Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 Fajny. Podoba się. Co to za dekle wiszą na drzwiach od środka? Magazynki? Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 Szary też fajny Bardzo rozwinąłeś swoje umiejętności malarskie na tym niewdzięcznym kolorze i wyszło bardzo fajnie. Nie ma nudy, jest głębia a delikatne brudzenie podkreśla walor malowania i przyjemnie się taki model ogląda. Bardzo dobrze się ten pojazd prezentuje ale myślę, że bez figurki Göringa byłoby lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Maja 2022 Autor Share Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) Endrju: Tak. Pamiętaj, że to francuski sprzęt, troszkę inny od standardów “trzeciejrzeszy” Edytowane 2 Maja 2022 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Maja 2022 Autor Share Napisano 2 Maja 2022 TAW: Goreinga nie będzie na podstawce, więc będzie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 Super praca, świetnie się ogląda. Brudzenie w punkt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 10 godzin temu, Thalgonis napisał: Pamiętaj, że to francuski sprzęt, troszkę inny od standardów “trzeciejrzeszy” Tak szczerze mówiąc to nie ogarniam standardów ani francuskich ani niemieckich ale jak coś mnie zaciekawi to pytam. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Też mi się podoba, gratulacje - udany model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 (edytowane) To chyba jakaś zmowa! Dawno nie wypłynął nigdzie żaden Panhard a tu nagle w galerii lądują dwa w odstępie paru godzin Super wyszedł. Ładnie zmalowany. I aż się prosi o więcej zbliżeń modelu. Edytowane 4 Maja 2022 przez Pan_Cerny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Maja 2022 Autor Share Napisano 4 Maja 2022 33 minuty temu, Pan_Cerny napisał: To chyba jakaś zmowa! Dawno nie wypłyną nigdzie żaden Panhard a tu nagle w galerii lądują dwa w odstępie paru godzin Super wyszedł. Ładnie zmalowany. I aż się prosi o więcej zbliżeń modelu. zbliżenia to „złuo” NIEkonieczne Od razu „obnażają” modelarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 W ramach ćwiczeń „winietkowych” dorobiłem sobie taką prostą podstaweczkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi