mandrivecs Napisano 8 Marca 2023 Share Napisano 8 Marca 2023 Mają rozmach skurw...syny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Marca 2023 Autor Share Napisano 8 Marca 2023 Taki BTR na maszczie flaga Jolly Rogers. Jednostka być może Kraken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Marca 2023 Autor Share Napisano 8 Marca 2023 Różne pojazdy na pierwszych trzech fotkach zdobyczny T72B3 , dalej standardowo MTLB, BTR, Humve , M113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 Z tego co ja wiem Kraken jest jednostką ochotniczą ale masz rację ponieważ jego założyciele to byli żołnierze z AZOVA walczący w czasie ATO 2014-15. Informacje podają że mają różny przekrój członków wielu jest mocno prawicowych wywodzących się z stadionów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 20 minut temu, orzechu500 napisał: O, i to jest dobry temat na wykonanie fajnego ukraińskiego bochenka ...niech ta Zvezda na coś się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Marca 2023 Autor Share Napisano 9 Marca 2023 15 minut temu, Rafał B napisał: O, i to jest dobry temat na wykonanie fajnego ukraińskiego bochenka ...niech ta Zvezda na coś się przyda. ja dobrze poszukasz jest kilka fotek tego wozu w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 2 godziny temu, bulik58 napisał: Bochenka będziesz Pan robił? Może, kiedyś tam... Teraz mam inne priorytety, a chęci zero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Marca 2023 Share Napisano 9 Marca 2023 7 godzin temu, bulik58 napisał: dobry temat na dioramkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, bulik58 napisał: to chyba tylko wóz amunicyjny a nie wyrzutnia? Oczywiście. Myślałem że to wóz amunicyjny do TOSów ale sprawdziłem i one wyglądają inaczej (TZM-T).... ale to jednak wygląda na zamontowane na podwoziu czołgowym mocowania na pociski do systemu Uragan (standardowo jest to kołowy wóz 9Т452) EDIT -------------------------- Edytowane 10 Marca 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 Krasnaya armiya 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 Ukraińska 93 Brygada Zmechanizowana, 5 marzec, 2023, rejon Bahmutu. Dowódca - Vitaly Kobets Kierowca - Andriy Melnyk Działonowy - Serhiy Leontiev 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 11 Marca 2023 Autor Share Napisano 11 Marca 2023 generalnie widać że Elektroniczny Mordulec (Terminator) to wypust made in Russia. Bo ma rozrzut jak ruska artyleria nie wiem w co trafił ale na pewno wykarczował kilka drzew gdzieś czytałem że już na złom poszły 3 lub 4 sztuki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 11 Marca 2023 Autor Share Napisano 11 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 11 Marca 2023 Autor Share Napisano 11 Marca 2023 zamiast przedziału desantowego ma pakę że może towary wozić 23 minuty temu, bulik58 napisał: Ten M113 to jest wersja mini? Bo jakiś przykrótkawy jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Marca 2023 Share Napisano 11 Marca 2023 ...a konkretnie, to Australijczyk M113 ALV. Fotka z sieci w celach poglądowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Marca 2023 Autor Share Napisano 12 Marca 2023 Kolejne działo samobieżne na bazie MTLB czym się różni nie ma z tyłu drzwi i lemiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Marca 2023 Autor Share Napisano 12 Marca 2023 Zdobyczny GAZ Tigr po remoncie przekazany do Brygady Książęcej z Wołynia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Marca 2023 Autor Share Napisano 12 Marca 2023 (edytowane) W modelu bez zdalnie sterowanego km z zvezdy też niej tej wykładziny.Na fotkach jest na pewno wersja z silnikiem GAZ a bo ich silniki nie mieściły się tak jak Cumins . Więc podwyższyli maskę @bulik58 ciekawe jest to że jest w środku w bardzo dobrym stanie. Co do samych modeli nie wiem który jest lepszy Edytowane 12 Marca 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Marca 2023 Share Napisano 13 Marca 2023 10 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: W modelu bez zdalnie sterowanego km z zvezdy też niej tej wykładziny.Na fotkach jest na pewno wersja z silnikiem GAZ a bo ich silniki nie mieściły się tak jak Cumins . Więc podwyższyli maskę @bulik58 ciekawe jest to że jest w środku w bardzo dobrym stanie. Co do samych modeli nie wiem który jest lepszy Moim zdaniem to jest składak 2 wersji. Żeby wykonać, trzeba mieć 2 zestawy Zvezdy, dla kadłuba wczesną dla maski silnika późną + niewiadoma co do sposoby mocowania koła zapasowego. Kadłuby wersji różną się między innymi wysokością i kształtem wnęk na klamki, wysokością zawieszenia i innymi szczegółami i to nie zawsze, gdyż zdarzają się fabryczne "mieszańce" zwłaszcza w wersji łączności. Wykładziny wewnętrzne montowali tylko w wczesnych wersjach i w wersjach "eksportowych". Część serii, wykładziny wykonywali z domieszką aramidu a więc miały właściwości przechwytywania drobnych odłamków itd.. Model Zvezdy z rakietami ppanc odpowiada wczesnej wersji, obecnie dostarczane ( w znikomej ilości) ppanc mają inny kształt kadłuba w górnej części. Funkcjonują co najmniej 3 rodzaje "włazów" na dachu... Stojak na amunicję wydaje się inny niż oryginalny, ale to też nie reguła bo różniły się zależnie od "serii", a dla Purytanów można by było wymienić jeszcze kilka różnic" miedzy innymi " reflektory szperacze" czy wyrzutnie granatów dymnych czy światłami tylnymi, gdzie część była już "ledowych" a cześć "analogowych".... wgląda na nadpalony, albo długo stał "pod chmurką" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Marca 2023 Autor Share Napisano 13 Marca 2023 (edytowane) Tu wrzucę do celów dyskusyjnych fotki zniszczonego Tigra który jezdził po Polsce Edytowane 13 Marca 2023 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Marca 2023 Autor Share Napisano 13 Marca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Marca 2023 Autor Share Napisano 13 Marca 2023 Luksemburg dostarczył opancerzone ambulansy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Marca 2023 Autor Share Napisano 14 Marca 2023 Nie mam pojęcia co znimi się stało 15 godzin temu, bulik58 napisał: Ten złom poszedł u nas do pieca czy go wywieżli tam skąd przyjechał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Marca 2023 Autor Share Napisano 14 Marca 2023 Kilkanaście fotek z frontu wschodniego BWP, MTLB, Humvee, i inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi