Bartosz Ciesielski Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Siłownia Challenger w malowaniu Ukrainy, zdobyty TOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Bradley i T55 te zmodernizowane ale pojawiają się nowe oznaczenia na wozach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Ruchoma sala operacyjna zbudowana na bazie autobusu . Albo mi się wydaje ale ktoś w wojsku ukraińskim dba żeby te imprezowanie były przemyślane. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 3 godziny temu, bulik58 napisał: jednak to prawda..... wsadzili 2M-3M też na ATSa.... swoją drogą niezły pomysł na model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, bulik58 napisał: Co do modelu - Trumpek wypuścił model ATS-a ale starszej wersji gdyż ten ze zdjęcia ma koła bieżne identyczne do tych z czołgu T-55 , Powyższy model AT-S, to nie tylko starsza ale i zupełnie inna konstrukcja, nie mająca nic wspólnego z ATS-59, czy tym bardziej ATS-59G z zamontowanymi działkami 2M-3M na pace. Konstrukcja ATS-59G jest rozwinięciem wcześniejszej konstrukcji ATS-59, która była produkowana z prostą 2 osobową kabiną. ATS-59 ATS-59G posiadał już rozbudowaną kabinę na 6 osób. Fotki z sieci w celach dyskusyjnych only. Co ciekawe, Kurgańskie zakłady produkcji maszyn które go zaprojektowały, po tym jak przestawiły się całkowicie na produkcję BMP-1, całość produkcji ATS-59G przeniosły do Polski. Produkcja na licencji odbywała się w ZM Łabędy i Huta Stalowa Wola i w zasadzie wszystko szło do Rosji i na eksport. Jak widać też na zdjęciu, głównie koło napędowe i napinające są wspólne z T-55, bo koła jezdne mają zupełnie inny wzór. Jest szansa, że trumpek w końcu wyda oba powyższa modele, bo zapowiadał je wstępnie niemal 10 lat temu. https://archive.armorama.com/news/22010/index.htm?__cf_chl_tk=Kma8piUk4IfO3Dt60bcfZN0_diLEoLl_dKVlZbXGEZg-1681981532-0-gaNycGzNEWU Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Rafał B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Spalony Humvee okolice Bachmutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Zdobyty Kamaz Tajfun K Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Rafał B napisał: ATS-59G z zamontowanymi działkami 2M-3M na pace. Jest szansa, że trumpek w końcu wyda oba powyższa modele, bo zapowiadał je wstępnie niemal 10 lat temu. 4 godziny temu, bulik58 napisał: Nigdy się tą konstrukcją nie interesowałem dlatego wrzuciłem zdjęcie opakowania modelu Trumpetera . O tym iż jest to inny model swiadczy nr, ATS 59 czyli prawdopodobny rok produkcji . jest w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 5 godzin temu, bulik58 napisał: O tym iż jest to inny model swiadczy nr, ATS 59 czyli prawdopodobny rok produkcji . W tym przypadku jest to rok zaliczenia testów państwowych i zatwierdzenia go przez armię. Testy wojskowe jednak trwały nadal, aż do roku roku 60-go, które podobno przeszedł pomyślnie mimo różnych mankamentów. Niektórych z nich, jak ciasną kabinę wersji 2 osobowej, nie rozwiązano nawet w toku produkcji. Pierwsza partia testowa 10 sztuk powstała dopiero w maju 61-go, a o seryjnej produkcji w tym przypadku, można mówić w zasadzie dopiero od 62-go. 51 minut temu, M.A.V. napisał: jest w 72 O modelu Balatona wiem, ale to nie moja skala 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 @bulik58 pisałem z telefonu i słownik poprawił automatycznie a ja nie zwróciłem uwagi , dzięki za czujność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Gepard fotki fajne na budowę modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Kolejny zdobyty Kamaz Tajfun K fotka z zewnątrz i foty środka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Nastepne Foty geparda bardziej szczegółowe przydadzą się do jak by ktoś model chciał budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Zdalnie sterowany pojazd do rozminowywania na bazie ciągnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Pakowny wóz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2023 Pakowny wóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Na Uralu są nowe Rosyjskie oznaczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Nie wiem czy to fotomontaż ale zabawnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Fotomontaz, te trzy tarcze sa dokladnie takie same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Ciekawostka jest to że pomysł budowy autobusu stabilizacyjnego to twór Polsko - Ukraiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Zdobyty przez wojska Ukraińskie samochód opancerzony po remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Bradley i T 55 na czołgu widac nowe oznaczenia Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Gepard w pikselu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Kwietnia 2023 Share Napisano 29 Kwietnia 2023 Kilka dodatkowych zdjęć dopancerzonych Tigrów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Czy mi się wydaje że na pierwszym foto mają na rękawach nowe oznaczenie ? 10 godzin temu, chorąży napisał: Kilka dodatkowych zdjęć dopancerzonych Tigrów Czy mi się wydaje że na pierwszym foto mają na rękawach nowe oznaczenie ? Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi