Bartosz Ciesielski Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) Humvee obrony przeciwlotniczej Edytowane 3 Lutego 2023 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 Ale ten ex wóz strażacki tle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 to Iveco Magirus na pewno nikt się nie spodziewał że będzie służyć do transportu wojska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 4 Lutego 2023 Autor Share Napisano 4 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Dzialka okretowe zamontowane na MTLB: I jeden taki zdobyty przez ukraincow: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Zdobyty przez ukraińskie wojska kamaz w kontenerze znajduje się system walki ektronicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Kilka fotek GAZ a Tigr pierwsza fotka już podobnie do pancerzony pojazd się gdzieś pojawiał ,ciekawostka na czwartym zdjęciu wóz ma znak inwazyjny ,,Z" w kolorze czerwonym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 T-64BV przy granicy z Białorusią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Belgia nie posiada ani jednego. Prywatny właściciel, i chce kilka baniek od sztuki, ale przy miliardach z Ameryki w sumie nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Lutego 2023 Autor Share Napisano 7 Lutego 2023 Fotki zdobytych wozów ale z kędy nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 39 minut temu, bulik58 napisał: Mieszkajacy w Belgii ?? Kiedy wysylana jest pomoc dla innych krajow to podaja kto byl nadawca czy tylko kraj? A za darmo nie ma nic, nawet WC jest platne.Pieniadze plyna z róznych krajow ,nawet te które zarekwirowano. Właścicielem jest osoba prywatna i rząd Belgii nie może mu nic nakazać, tj. nie politycy belgijscy mają tutaj możność podejmowania decyzji. Więc stwierdzenie, że Leopardy są belgijskie jest błędne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 A gdzie napisałem, że nie sprzeda? Wskaż w tekście. Sprzeda, po to je kupił. Ale nie odda za darmo. Zapłacił po 16000 € za sztukę, ale czołgi są takie jak zeszły z belgijskiego stanu - czyli słabo. Do tego po latach stania wymagają kapitalnego remontu, np. wszystkie elementy gumowe do wymiany. Do tego dolicza koszty magazynowania latami no i swoją marżę, bo kupił żeby zarobić. Stąd chce kilka baniek euro od sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 2 godziny temu, bulik58 napisał: Nowosc w temacie dostawy czolgow dla ukrainy - Niemcy zgodzili sie na export 187 Leopardow I, pozostaje pytanie co z Belgia ktora równierz posiada duza ilosc tych czolgow . O to mi chodziło. Belgia jako kraj nie posiada ani jednego czołgu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Traktor ciągnący zdobycznego ruskiego MT-LB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) 29 minut temu, bulik58 napisał: Co dzien z rana Krab czyści lufe na sniadanie Pzh 2000 ,,Tina,, czerwone oczy Opłot-a T-84U BTR-4 Gwardii Narodowej w Bachmucie Polaris MRZR ATV nauka jazdy Challengerem przyszlych załóg Komunikat (przetlumaczony) jaki został wydany w sprawie dostaw Leopardów 1A5 dla SZ Ukrainy - ,, Dania, Niemcy i Holandia oficjalnie ogłosiły we wtorek szeroko oczekiwaną nową inicjatywę dostarczenia Ukrainie Leopardów 1A5. Trójstronne partnerstwo kupuje „co najmniej 100” Leopardów z „zapasów przemysłowych”. To oczywiste, skąd będzie pochodzić pierwsza setka Leopardów 1: niemieckie firmy Rheinmetall i FFG Flensburger, które mają odpowiednio 88 i 99 Leopardów 1A5 w magazynach. Rządy Danii, Niemiec i Holandii odkupią zmagazynowane czołgi, zapłacą za ich remont, a następnie przekażą je – wraz z amunicją i częściami zamiennymi – ukraińskiemu rządowi. Belgia również wykazała wstępne zainteresowanie udziałem” w partnerstwie. Ale Versluys (handlarz bronią) i L.Dedonder (minister obrony Belgi) najwyraźniej wciąż targują się o cenę 50 leopardów 1. Versluys żąda 27 milionów dolarów za 50 czołgów, cenę, którą Dedonder nazwała „nierozsądną”. To, i kiedy rząd zdoła wynegocjować uczciwą cenę za czołgi Versluys, może zadecydować o ostatecznej wielkości ukraińskiego arsenału Leopardów 1A5. Ostatecznie Kijów powinien otrzymac 187 Leopardów 1A5 z magazynów w Niemczech. W przypadku czołgów belgijskich liczba ta mogłaby wzrosnąć do 237 . ,, Czyli jednak to rząd Belgii planuje zakupić ?? te czolgi w cenie 27 000 000 $ oznacza cenę 540 000 $ za 1 czolg A więc zmienili już cenę. Jeszcze w styczniu, na belgijskich stronach czytałem o 3-4 milionach za sztukę. Teraz każdy z tych artykułów ma cenę zmienioną na 500 tysięcy. Tu przykład z komentarzy do jednego z takich artykułów: "Een paar miljoen per stuk" = "Kilka milionów za sztukę". Jak widać gazety były lepszym nośnikiem informacji, przynajmniej nie dało się po cichu edytować już opublikowanego tekstu. Co dalej nie zmienia sedna mojego komentarza, Belgia nie ma a negocjuje zakup. Równie dobrze może negocjować zakup z Danii, Turcji czy Ekwadoru. Jak kupi to będzie mieć. Dopóki nie kupiła to jeszcze nie ma. Edytowane 9 Lutego 2023 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Gaz Tigr Gruzińskiego oddziału ale chyba ktoś lekcji nie odrobił, na wozie kostki pancerza reaktywnego. Dodatkowo stylu są zaspawane okna i chyba ma opuszczaną osłonę na przednią szybę , dorobiono też osłonę dla strzelca karabinu Edytowane 9 Lutego 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 W dniu 7.02.2023 o 10:30, Tap-chan napisał: T-64BV przy granicy z Białorusią. TAKICH żołnierzy nam CZeba. Byli na tyle uprzejmi dla modelarzy, że można taki model wykonać bez kalkomanii na zamówienie. Mam sporo takich balkenkreuzów jeszcze z lat 90 Cholera kusi mnie ten azov albo ten teciak co dałeś ale coś ostatnio mam odwyk od pancerki. Może to i lepiej... 8 godzin temu, bulik58 napisał: Jeszcze raz mi któryś napisze, że rys na pancerzu za dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 7 hours ago, bulik58 said: Terminator trafił na listę zniszczonych pojazdów w Ukrainie. I film ze zniszczenia, woz wyglada na opuszczony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 Rosjanie wysłali Białorusi najnowsze dopancerzania na ciężarówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Albo zakopane, bo w te kilometry okopów też sporo drewna idzie. Ostatnio Kijów fortyfikowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Podobno zniszczona gąsienica, najechał na minę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 też słyszałem że najechał na minę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 3 hours ago, Bartosz Ciesielski said: Rosjanie wysłali Białorusi najnowsze dopancerzania na ciężarówki Ciekawy temat modelarsko. Z emisją CO2 już gorzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: też słyszałem że najechał na minę No, a ja słyszałem, gdy najechał na minę. Edytowane 9 Lutego 2023 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 21 godzin temu, bulik58 napisał: Terminator trafił na listę zniszczonych pojazdów w Ukrainie. zdjecia te zrobiono w rejonie gdzie nakręcono filmiki gdy strzela po drzewach Po trafieniu wybucha dokładanie tak samo jak każda T-72-ka, ciekawe jak będzie wybuchać T14 Armata ? Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi