patrykd Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) Witam ponownie. W oczekiwaniu na części do Shermana zaczynam nowy projekt. Tym razem będzie to wczesnowojenny niszczyciel czołgów Panzerjäger I ze stajni Dragona. Myślę że pojazd dość oryginalny. Niszczyciel będzie w malowaniu pustynnym z sfatygowanym panzergrau. Jak zawsze blaszki będą również no i dodatkowo pokusiłem się o coś z Panzer Arta. W miarę postępu prac będą updaty. Edytowane 12 Maja 2022 przez patrykd 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Widzę wielkość w małym modelu. Mnóstwo blaszek od chińczyka oraz kawał żywicy. Specjalność neurologiczna oraz znajomość transplantologii- jest koniecznie wymagalna. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Fajny pojazd, popatrzę, mam takiego tylko 6258 to przyda się warsztat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Fajny, fajny, dawaj z nim do przodu! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Zasiadam do oglądania. Nie wiem jaki pojazd Masz na oku do odwzorowania - tylko sygnalizuje. Dragon 6230 Panzerjäger I 4.7cm PaK(t) - to późna seria produkcyjna Voyager Model PE35440 - to wczesna seria produkcyjna Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 2 minuty temu, meser262 napisał: Zasiadam do oglądania. Nie wiem jaki pojazd Masz na oku do odwzorowania - tylko sygnalizuje. Dragon 6230 Panzerjäger I 4.7cm PaK(t) - to późna seria produkcyjna Voyager Model PE35440 - to wczesna seria produkcyjna Pozdrawiam Krzysztof Dedykowany jest też Voyager 35319 ale porównałem zestawy i absolutnie niczym się nie różnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Wczesna seria zdaje się miała osłonę wieży pięcioczęściową, to jedna z różnic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 Teraz, Evildead napisał: Wczesna seria zdaje się miała osłonę wieży pięcioczęściową, to jedna z różnic Jakiej wieży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Teraz, patrykd napisał: Jakiej wieży? działa miało być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Voyager 35319 - to jest właśnie do wersji późnej. Popatrz na osłonę działa. Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) 8 minut temu, meser262 napisał: Voyager 35319 - to jest właśnie do wersji późnej. Popatrz na osłonę działa. Pozdrawiam Krzysztof No wszystko pięknie, w pudle osłona jest sześcioczęściowa (tzn. część plastikowa) i na obrazku z pudła też jest sześcioczęściowa. Zatem zjebałem. Panie Evildead nie potrzebujesz Pan blaszek do swojej wersji pojazdu? A może chcesz się wymienić modelami ? Edytowane 12 Maja 2022 przez patrykd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Tak w celach informacyjnych - rysunkowych. Może Komuś się kiedyś przyda. PE 35319 - późna seria produkcyjna PE 35440 - wczesna seria produkcyjna Pozdrawiam Krzysztof 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Maja 2022 Super Moderator Share Napisano 12 Maja 2022 i osłona winna być z minimum 0,3mm a tu wygląda na znacznie cieńszą... jak to u skośnookich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 Nareszcie nie pantera ani tygrys. Będę zaglądał. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) 15 minut temu, zaruk napisał: Nareszcie nie pantera ani tygrys. Będę zaglądał. I nie Sherman 19 minut temu, Greif napisał: i osłona winna być z minimum 0,3mm a tu wygląda na znacznie cieńszą... jak to u skośnookich... No na grubość osłony nic nie poradzę. Patrzyłem na tego Abera ale to zestaw dedykowany do modeli Zvezdy i Italerii W ramach informacji. Blaszki już sprzedane. Nowe i poprawne w trakcie zakupu. Będą od Voyagera i to dość szybko z Ebaya. Edytowane 12 Maja 2022 przez patrykd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Obserwujemy. Pozdrawiam. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Trochę Panzerjagera na żywo: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Maja 2022 Autor Share Napisano 16 Maja 2022 Mam pytanko. Czy wie ktoś może gdzie kupić dodatek w postaci amunicji do tego pojazdu w skali 1:35.. Jako, iż będę miał blaszki ze skrzynkami na amunicję to nie ma tam amunicji dodatkowej. Mogę co prawda zrobić z rurki i hipsu, ale , może jest dostępna gdzieś do kupienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 12 minut temu, patrykd napisał: Mam pytanko. Czy wie ktoś może gdzie kupić dodatek w postaci amunicji do tego pojazdu w skali 1:35.. Jako, iż będę miał blaszki ze skrzynkami na amunicję to nie ma tam amunicji dodatkowej. Mogę co prawda zrobić z rurki i hipsu, ale , może jest dostępna gdzieś do kupienia. To czeska niszowa zdobyczna armata 4 7 cm pak (t) w skali 1/35 w plastiku- nikt nie robi. Być może są gdzieś jakieś shrot run w żywicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Maja 2022 Autor Share Napisano 16 Maja 2022 Dzieki Bulik za pomoc. Skontaktowałem się z Przemkiem i zaprojektuję pociski do możliwości wydrukowania ich. Mogą się jeszcze komuś przydać gdy będzie robić pojazd z takim działem. Dla ciekawych w czeskim dziale 4,7cm były używane takie pociski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) 4,7 cm Pzgr. Patr. 36 (t) zamodelowany. Będę dorabiał jeszcze napisy na spłoce i ją doszczegóławiał Edytowane 17 Maja 2022 przez patrykd 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Kolejne pociski domodelowane. Jutro będę bawił się w napisy na spłonkach i Łuskach od SPGR PS. Dajcie znać co myślicie o tych pociskach? Edytowane 17 Maja 2022 przez patrykd 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Godzinę temu, patrykd napisał: Kolejne pociski domodelowane. Jutro będę bawił się w napisy na spłonkach i Łuskach od SPGR W jakim programie projektujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 1 minutę temu, Gregory napisał: W jakim programie projektujesz? Inventor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 9 minut temu, patrykd napisał: Inventor Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi