Jump to content

[G] Königsberg 1940 (FlyHawk, 1:700)

Thalgonis
 Share

Recommended Posts

Königsberg to dosyć stary (1929) krążownik służący przede wszystkim do szkolenia przyszłych załóg Kriegsmarine. W II WW wziął właściwie udział tylko w operacji Weserübung (atak na Norwegię w 1940), która zakończyła się dla niego pójściem na dno w porcie Bergen.

PS. model to moje „pożegnanie” z tą skalą - oczy i manualka już niestety nie te...

image.thumb.jpeg.48c386af40a141bb4aaa6f815119fc16.jpeg

image.thumb.jpeg.58c19387aedc30835f36aac0edf2802a.jpeg

image.thumb.jpeg.f71da54ccaf778bb5407d6ad08251a74.jpeg

Stare Kino :-)

• Like 6
  • Thanks 1

Całkiem całkiem choć  parę braków się znajdzie , trochę poskręcały ci się relingi na nadbudówce za kominem, tam chyba nierówna walka z tym była :), wiadomo delikatne to i małe.  Wydaje mi się że  mogłeś też stonować troszkę te zacieki na burtach, i te zielone zacieki na poszyciu,  można było by dorobić jakieś podstawowe olinowanie także, ale ogólnie to nieźle się prezentuje, tym bardziej że to takie małe jest :)

• Thanks 1

5 minut temu, Thalgonis napisał:

Właśnie relingi to absolutny dowód w procesie i jedyny wyrok może brzmieć: „Skazany na odchromolenie się od tej skali”! :D

Racja , kiedyś się porwałem na jeden taki z tej skali i też ciężko z tym było , z relingami walka, olinowanie z nici do szycia 🤣, wsio na połysk, pędzlem malowane farbami do aero :)

richelieu.jpg

• Thanks 2

model fajny../te niemieckie krążowniki mają coś w sobie/...szacun za wykonanie w skali 1/700.  Osobiście preferuję skalę 1/350. W kilku modelach jakie mam w 700 -ce relingi są koloru powietrza czyli ich nie ma.   Gratuluję wyboru modelu, skali i wykonania 😀

• Thanks 1

Podzielam zdanie kolegów odnośnie linek.

Czy gumki Uschi, te najcieńsze, nie nadałyby się?

Praca bezstresowa, a efekt że hej.