Thalgonis Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Königsberg to dosyć stary (1929) krążownik służący przede wszystkim do szkolenia przyszłych załóg Kriegsmarine. W II WW wziął właściwie udział tylko w operacji Weserübung (atak na Norwegię w 1940), która zakończyła się dla niego pójściem na dno w porcie Bergen. PS. model to moje „pożegnanie” z tą skalą - oczy i manualka już niestety nie te... Stare Kino :-) 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Całkiem całkiem choć parę braków się znajdzie , trochę poskręcały ci się relingi na nadbudówce za kominem, tam chyba nierówna walka z tym była , wiadomo delikatne to i małe. Wydaje mi się że mogłeś też stonować troszkę te zacieki na burtach, i te zielone zacieki na poszyciu, można było by dorobić jakieś podstawowe olinowanie także, ale ogólnie to nieźle się prezentuje, tym bardziej że to takie małe jest 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 15, 2022 Author Share Posted May 15, 2022 Właśnie relingi to absolutny dowód w procesie i jedyny wyrok może brzmieć: „Skazany na odchromolenie się od tej skali”! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 5 minut temu, Thalgonis napisał: Właśnie relingi to absolutny dowód w procesie i jedyny wyrok może brzmieć: „Skazany na odchromolenie się od tej skali”! Racja , kiedyś się porwałem na jeden taki z tej skali i też ciężko z tym było , z relingami walka, olinowanie z nici do szycia , wsio na połysk, pędzlem malowane farbami do aero 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdarek Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 model fajny../te niemieckie krążowniki mają coś w sobie/...szacun za wykonanie w skali 1/700. Osobiście preferuję skalę 1/350. W kilku modelach jakie mam w 700 -ce relingi są koloru powietrza czyli ich nie ma. Gratuluję wyboru modelu, skali i wykonania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Śruby założyłeś odwrotnie. Zrób mu choć kilka sznurkUF żeby taki smutny nie był. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Zalewasz kup lupę nagłowną i robisz kolejny w tej skali Ja już inaczej nie robię bo bez lupy bym nie kleił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 22 godziny temu, Thalgonis napisał: ...model to moje „pożegnanie” z tą skalą ... olinowanie obowiązkowo dodaj !! nie ma co odp... maniany skoro to pożegnanie z 700 trzeba zakończyć w wielkim stylu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 16, 2022 Author Share Posted May 16, 2022 Z całym szacunkiem koledzy - olinowanie nic tu nie pomoże, a stracę tylko czas i zdrowie psychiczne na te „druty” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Pomalowany ładnie, ale bez lin to jakiś łysy. Skala mnie też przerosła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Podzielam zdanie kolegów odnośnie linek. Czy gumki Uschi, te najcieńsze, nie nadałyby się? Praca bezstresowa, a efekt że hej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 17, 2022 Author Share Posted May 17, 2022 Zaruk - „bezstrsowa” ?!?#...???!!# źródłó: WiKi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 15 godzin temu, Thalgonis napisał: ....olinowanie nic tu nie pomoże..... no właśnie będzie +30 do wyglądu i +20 do satysfakcji także tego.... do boju !! tFardym tSZa być nie miENtkim !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Moim zdaniem nie musisz całego olinowania odtwarzać. Nawet niepełne zrobi dobrze modelowi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Jakoś na śledziku linkę dałeśi jeszcze w konserwie był 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts