Thalgonis Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Königsberg to dosyć stary (1929) krążownik służący przede wszystkim do szkolenia przyszłych załóg Kriegsmarine. W II WW wziął właściwie udział tylko w operacji Weserübung (atak na Norwegię w 1940), która zakończyła się dla niego pójściem na dno w porcie Bergen. PS. model to moje „pożegnanie” z tą skalą - oczy i manualka już niestety nie te... Stare Kino :-) 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Całkiem całkiem choć parę braków się znajdzie , trochę poskręcały ci się relingi na nadbudówce za kominem, tam chyba nierówna walka z tym była , wiadomo delikatne to i małe. Wydaje mi się że mogłeś też stonować troszkę te zacieki na burtach, i te zielone zacieki na poszyciu, można było by dorobić jakieś podstawowe olinowanie także, ale ogólnie to nieźle się prezentuje, tym bardziej że to takie małe jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 Właśnie relingi to absolutny dowód w procesie i jedyny wyrok może brzmieć: „Skazany na odchromolenie się od tej skali”! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 5 minut temu, Thalgonis napisał: Właśnie relingi to absolutny dowód w procesie i jedyny wyrok może brzmieć: „Skazany na odchromolenie się od tej skali”! Racja , kiedyś się porwałem na jeden taki z tej skali i też ciężko z tym było , z relingami walka, olinowanie z nici do szycia , wsio na połysk, pędzlem malowane farbami do aero 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 model fajny../te niemieckie krążowniki mają coś w sobie/...szacun za wykonanie w skali 1/700. Osobiście preferuję skalę 1/350. W kilku modelach jakie mam w 700 -ce relingi są koloru powietrza czyli ich nie ma. Gratuluję wyboru modelu, skali i wykonania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Śruby założyłeś odwrotnie. Zrób mu choć kilka sznurkUF żeby taki smutny nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Zalewasz kup lupę nagłowną i robisz kolejny w tej skali Ja już inaczej nie robię bo bez lupy bym nie kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 22 godziny temu, Thalgonis napisał: ...model to moje „pożegnanie” z tą skalą ... olinowanie obowiązkowo dodaj !! nie ma co odp... maniany skoro to pożegnanie z 700 trzeba zakończyć w wielkim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Maja 2022 Autor Share Napisano 16 Maja 2022 Z całym szacunkiem koledzy - olinowanie nic tu nie pomoże, a stracę tylko czas i zdrowie psychiczne na te „druty” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Pomalowany ładnie, ale bez lin to jakiś łysy. Skala mnie też przerosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Podzielam zdanie kolegów odnośnie linek. Czy gumki Uschi, te najcieńsze, nie nadałyby się? Praca bezstresowa, a efekt że hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 Zaruk - „bezstrsowa” ?!?#...???!!# źródłó: WiKi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 15 godzin temu, Thalgonis napisał: ....olinowanie nic tu nie pomoże..... no właśnie będzie +30 do wyglądu i +20 do satysfakcji także tego.... do boju !! tFardym tSZa być nie miENtkim !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Moim zdaniem nie musisz całego olinowania odtwarzać. Nawet niepełne zrobi dobrze modelowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Jakoś na śledziku linkę dałeśi jeszcze w konserwie był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi