Maverick33 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Zaczynam budowę czegoś dużego Polskiego w skali 1:25 . Model w większości druk 3d. Szkielet kadłuba będzie z kartonu ciętego laserem ze względu na to ,że drukarka nie ogarnie mi takiego dużego rozmiaru. Gąski już druknięte i złożone. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Cześć - zaprojektujesz model również w kartonie do wydania : jak w przypadku Jelczy ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 22 Maja 2022 Autor Share Napisano 22 Maja 2022 Na tą chwilę tylko 3D - pracuję nad czymś do konwersji modelu T72 w 1:35 - tylko muszę wybrać jakąś bazę dobrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 24 Maja 2022 Autor Share Napisano 24 Maja 2022 Zastanawiam się czy nie wstawić silnika - ten akurat znalazłem w sieci - po małych przeróbkach powinien pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 WZT-2 na podwoziu T-55 z pociągu ratunkowego PKP PLK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 22 godziny temu, Matheas napisał: WZT-2 na podwoziu T-55 z pociągu ratunkowego PKP PLK? W jakim sensie ? Prośba do autora tematu o zrobienie tego modelu, konwersji ? WTZ-2 i MID to maszyny o różnym przeznaczeniu i innym podwoziu . Chociaż na bazie T-55 powstał protoplasta MID-a ,oznaczony jako Czołg Saperski KLON (powstały 3 prototypy ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 27 Maja 2022 Share Napisano 27 Maja 2022 W dniu 24.05.2022 o 22:32, Matheas napisał: WZT-2 na podwoziu T-55 z pociągu ratunkowego PKP PLK? Jak masz na myśli WZT-2 w skali 1/35, to taki zestaw-konwersja istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 27 Maja 2022 Share Napisano 27 Maja 2022 A jak wyglądał tytułowy MID ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 A tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Maja 2022 Share Napisano 27 Maja 2022 25 minut temu, Maverick33 napisał: A tak Pachnie to mocno T-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 bo to jest na bazie T72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 Powoli zaczynam składać części kadłuba - tu akurat już wszystko wydrukowane - czeka mnie oczywiście dopasowywanie i jeszcze troszkę pracy nad góra - podkład i szlif 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 Dalszy ciąg wyposażania góry 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 (edytowane) Dziś przyszły pokrywy kadłuba, pokrywa nad silnikiem tylko przymierzona - bo jak przyjdzie silnik - aktualnie w druku - to może zostawię otwarte. Na chwilę przymierzone też mocowanie na beczki - dokleje przed samym malowanie - delikatne toto i wystaje więc narażone na uszkodzenie Edytowane 6 Czerwca 2022 przez Maverick33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 2 Lipca 2022 Autor Share Napisano 2 Lipca 2022 Silnik wydrukowany. Teraz trzeba go wstawic . Może ktoś wspomoze zdjeciem takiego silnika w komorze - bo nie wiem jak go pomalować i okablować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Witam . MID to maszyna ,której model też chciałbym zbudować -przeszkodą jest mechanizm łamiący lemiesz na pół ( brak dokumentacji żeby go zbudować ) , więc odświeżam temat z nadzieją ,że zostanie dokończony . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick33 Napisano 24 Marca 2023 Autor Share Napisano 24 Marca 2023 Model już dawno powstał - był zamówiony więc już go u mnie nie ma - w 2021 był na targach MSPO w Kielcach. Niedługo pokaże relację z budowy poprawionego modelu - więcej ruchomych elementów - choćby łamany lemiesz. Jednocześnie przeprojektowuje model pod skalę 1:35. Dokumentacji nie uzyskasz - teraz nawet gorszy czas na dostęp do takich dokumentacji. Być może zdjęcia z budowy coś ci pomogą, ale to za jakiś czas bo aktualnie pracuję nad dwa modelami Jelcza - zdjęcia niedługo na forum. Jak skończę to zabiorę się za MID'a bo się kurzy a mam prawie wszystko wydrukowane i leży w pudełkach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Łoł....... Model tak już zostanie - bez oznaczeń czy syfu na gąsienicach i kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 58 minut temu, Lipstein napisał: Model tak już zostanie - bez oznaczeń czy syfu na gąsienicach i kadłubie? Odpowiedź jest tu: 9 godzin temu, Maverick33 napisał: Model już dawno powstał - był zamówiony więc już go u mnie nie ma - w 2021 był na targach MSPO w Kielcach. Nie sądzę też, by wystawców na targach MSPO interesowała ekspozycja modelu poglądowego, wykonanego w stylu "szkoły hiszpańskiej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Marca 2023 Share Napisano 25 Marca 2023 Myślałem, że to model co dopiero pomalowany... No tak, brak czytania ze zrozumieniem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 9 Kwietnia 2023 Share Napisano 9 Kwietnia 2023 W dniu 24.03.2023 o 22:49, Maverick33 napisał: Model już dawno powstał - był zamówiony więc już go u mnie nie ma - w 2021 był na targach MSPO w Kielcach. Niedługo pokaże relację z budowy poprawionego modelu - więcej ruchomych elementów - choćby łamany lemiesz. Jednocześnie przeprojektowuje model pod skalę 1:35. Dokumentacji nie uzyskasz - teraz nawet gorszy czas na dostęp do takich dokumentacji. Być może zdjęcia z budowy coś ci pomogą, ale to za jakiś czas bo aktualnie pracuję nad dwa modelami Jelcza - zdjęcia niedługo na forum. Jak skończę to zabiorę się za MID'a bo się kurzy a mam prawie wszystko wydrukowane i leży w pudełkach. Maveric33 przypuszczam ,że ta maszyna równasz trafi do Ukrainy .Te pseudo tajne informacje są śmieszne tym bardziej ,że przed wojną rosji z Ukaraną było dość dużo publikacji na temat tej konstrukcji .Jedyną niewiadomą dla mnie jest mechanizm łamania pługu .Czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie tematu . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 16 godzin temu, jo napisał: .Jedyną niewiadomą dla mnie jest mechanizm łamania pługu . Akurat to, jest wiadome Tylko zdjęcia, raczej nie do publikacji na forum. Jak coś, odezwij się na priv. Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez bigmodel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi