marciak90 Napisano 13 Czerwca 2022 Share Napisano 13 Czerwca 2022 Witam, zaczynam budowę modelu jak w temacie.. dopiero otworzyłem opakowanie i dobrałem farby więcej dodam w trakcie budowy :).. malował i szpachlował będę farbami i szpachlą Tamiya i Gunsa.. cóż, zobaczymy co z tego wyjdzie :D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 13 Czerwca 2022 Share Napisano 13 Czerwca 2022 Powodzenia Zawsze miło zobaczyć jakiegoś Tomacata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Dajesz ! Sklejałem dawno temu ten wypust Akademii - Szczególną uwagę zwróć na łączenie przedniej i tylnej części kadłuba oraz na wloty powietrza - tam chyba było trochę rzeźbienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Czerwca 2022 Share Napisano 19 Czerwca 2022 Ciekawostka bo ba warsztat wziąłeś nie najnowszego Tomcata z Academy a zestaw z lat 90, który uchodzi za mocno inspirowany zestawem Hasegawy z lat 80. W odróżnieniu do oryginału zestaw koreański otrzymał linie wklęsłe. Reszta powinna być analogiczna jak w zestawie japońskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 (edytowane) model po dłuugiej przerwie prawie zakończony.. próbowałem użyć niektórych technik po raz pierwszy, ale raczej nie wyszło do końca.. lakier zniszczył farbę tamiya czarny mat (lakier też tamiya, matowy).. wash jak widać nie dał efektu.. użyłem tamiya gray (dark gray raczej wydawał się za ciemny).. i pytanie.. czy najlepiej najpierw przeanalizować całą instrukcję i pomyśleć jak po kolei budować model, czy raczej krok po kroku.. problem polega na tym, że nie wiem w którym miejscu zacząć malowanie i klejenie niektórych elementów.. z góry dzięki Edytowane 19 Października 2022 przez marciak90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Coś słabo wyszło srebro/alu na krawędziach natarcia skrzydeł, jakby pędzlem malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 mój błąd, robione było markerem tamiya. myślałem, że wyjdzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Października 2022 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2022 3 godziny temu, giberes napisał: Coś słabo wyszło srebro/alu na krawędziach natarcia skrzydeł, jakby pędzlem malowanie. A krawedzie nie mają być w kolorze duraluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Chyba trzeba skleić kilka, albo nawet kilkanaście modeli, żeby nabrać się umiejętności oceniać kolejność malowania. Ja bym się nie przejmował w ogóle. Drogi nie jest, to trzeba próbować następny. U mnie parę samolotów wyszło oknem, a i dalej uważam że nic nie umiem. Trzeba po prostu sklejać. Jak by to kit z GWH się nie udał to można się załamać. A ten no będzie następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi