barszczo Napisano 28 Czerwca 2022 Share Napisano 28 Czerwca 2022 Pasy trochę ciemnym washem przejechać i będzie super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2022 21 minut temu, barszczo napisał: Pasy trochę ciemnym washem przejechać i będzie super . Dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 Kokpit już na swoim miejscu. Kadłub obrobiony i skończone też śmigło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 (edytowane) Śmigło drewniane, zamaluj obicia : Edytowane 29 Czerwca 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 2 minuty temu, barszczo napisał: Śmigło drewniane, zamaluj obicia . Jasne, a ja myślałem że tylko te dwułopatowe z wczesnej wersjii były drewniane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 Godzinę temu, kowal76 napisał: Kadłub obrobiony No, nie do końca . Jest jeszcze jedna linia do zaszpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 4 minuty temu, _OldMan_ napisał: No, nie do końca . Jest jeszcze jedna linia do zaszpachlowania. Serio ?, a która podpowiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Czerwca 2022 Share Napisano 29 Czerwca 2022 Środkowa, na wysokości kabiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 8 minut temu, _OldMan_ napisał: Środkowa, na wysokości kabiny. Ok , dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Lipca 2022 Autor Share Napisano 6 Lipca 2022 Stan na dziś. Gotowy do malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Taki drobiazg zauważyłem: Tu powinno być gładko, bez łączenia. Linia podziału tej owiewki była poniżej krawędzi natarcia co fajnie widać na zdjęciu poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lipca 2022 Autor Share Napisano 7 Lipca 2022 Ale tam jest gładko, to szpachla wyszlifowana jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Lipca 2022 Share Napisano 7 Lipca 2022 Obawiam się o osadzenie wiatrochronu. Tam jest potencjalne niebezpieczeństwo. Ale zdjęcie nie jest dość wyraźne by wyrokować. Możesz wrzucić zbliżenie na wiatrochron, to Ci powiem o co chodzi. Albo porównaj ze zdjęciami samolotów i sam ogarniesz, o ile oczywiście, już tego nie zrobiłeś i wszystko jest OK :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lipca 2022 Share Napisano 7 Lipca 2022 9 godzin temu, kowal76 napisał: Ale tam jest gładko, to szpachla wyszlifowana jest. No to pojechałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lipca 2022 Autor Share Napisano 7 Lipca 2022 Poniżej tej białej szpachli jest linia, to może o to chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Lipca 2022 Autor Share Napisano 7 Lipca 2022 Model już pomalowany Gunze C 8. Tak jak w przypadku P 40 nie użyłem podkładu. Trzeba w paru miejscah poprawić szpachlą akrylową Vallejo, którą niesteety muszę zakupić. Czy chodzi o tę linię ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Lipca 2022 Share Napisano 7 Lipca 2022 2 godziny temu, kowal76 napisał: Poniżej tej białej szpachli jest linia, to może o to chodzi ? Jest ok, ja szpachlę ze zdjęcia uznałem za nie do końca obrobione połączenie i wydawało mi się że jest tam schodek . Sreberko ładne, ale faktycznie parę poprawek wskazane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Share Napisano 8 Lipca 2022 (edytowane) Pomalowałem spód Gunze C 370. Nie lubię C wolę H, ale nie ma tego koloru w palecie H. Zrobiłem wcześniej preszajding i chciałem malować transparentnie, ale niestety nie poszło tak jak chciałem. Używam aerografu chińczyka za 50 zł i coś nie chciał dziś dobrze malować cienkich lini i innych preszajdingów. Wyczyściłem go, ustawiłem odpowiednie ciśnienie i dalej nic. Dodam że konsystencja farby była odpowiednia, a jednak było pełno kropek itp . Wcześniej nie miałem tego problemu przy F 4 czy P 40. Postanowiłem więc dolać farby do aero i malować tradycyjnie, starając się, aby coś tam było widać z preszajdingu. Potem dolałem białej farby do C 370 i zrobiłem rozjaśnienia w niektórych miejscach. Chyba jednak wolę tak malować niż transparentnie . Dodam że w realu leoiej to wygląda i widać więcej niź na zdjęciu :). Zaczynam też myśleć nad jakimś lepszym jakościowo aerografem. Edytowane 8 Lipca 2022 przez kowal76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 Wyszło całkiem ok. Co do aero to musisz sam zdecydować na co się przesiądziesz. U mnie priorytetem była nieprzykręcana dysza i dlatego wybór padł na podstawowego H&S czyli Ultra, teraz doszedł jeszcze precyzyjniejszy Evo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 Trudno coś doradzić bez dokładniejszych informacji. Odpowiednie ciśnienie i konsystencja farby to nieco ogólne parametry. Ostateczny efekt nie jest zły, także chyba możesz tym chińczykiem malować dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Lipca 2022 Autor Share Napisano 9 Lipca 2022 Kolega użyczył mi do sprawdzenia taki aerograf i być może go kupię. Czy muszę go po każdym malowaniu rozkręcać i czyścić, czy wystraczy przepłukać tylko Wamodem ? Tego mojego chińczyka, to za każdym razem rozkręcam i czyszczę dyszę , iglicę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Lipca 2022 Share Napisano 9 Lipca 2022 Jeśli dobrze widzę aerograf jest jednofunkcyjny. To znacznie ogranicza możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Lipca 2022 Autor Share Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Jeśli dobrze widzę aerograf jest jednofunkcyjny. To znacznie ogranicza możliwości. Racja, ale zobaczę jak to działa. Edit : Niestety nie nadaje się do malowania . Edytowane 9 Lipca 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lipca 2022 Autor Share Napisano 10 Lipca 2022 Maluję powoli górne powierzchnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Ładnie idzie. Kolor też Gunze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi