ams Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 Dzień dobry, Model wykonany poraz drugi... (wypłukany, dodany nowy układ jezdny, pomalowany i pobrudzony). Za pierwszym razem model prezentował się dość płasko. Zapraszam do oglądania :c) Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 Ciekawe. Czym są te pojemniki po bokach? Przyznaję, że pierwszy raz widzę takie w Tygrysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 27 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Bagażniki... Później przeniesione na tył wieży, na początku zaadoptowane z Pz. III, a w kolejnych wersjach już "tygrysowe" Edytowane 27 Czerwca 2022 przez ams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 Aligancko. Fajnie zmalowana podstawka. Tylko ten figurant w rogu jakiś taki niewyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 Godzinę temu, ams napisał: Bagażniki... Później przeniesione na tył wieży, na początku zaadoptowane z Pz. III, a w kolejnych wersjach już "tygrysowe" Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 Kiedyś analizowałem rynek Tygrysów I w 1:72 i doszedłem do wniosku że dobrego modelu tego czołgu w tej skali brak! Szczególnie zawiodłem się na Dragonie, który przecież robi najlepsze Tygrysy w 35. Mój ulubiony "bajer" DML-a to pełne koła napędowe (totalny absurd) i odlewane narzędzia razem z kadłubem. Ale pamiętam też, że z tym "Initialem" był jakiś problem z klapą silnikową, a konkretnie to nie była w ogóle odznaczona na pancerzu. To prawda, dalej tak jest czy poprawili to? Widzę, ze włożyłeś trochę pracy w poprawianie uproszczeń skali, ale widzę też niezły babol. Chodzi o ten element nad lewarkiem. W oryginale miała to być podstawa pod antenę i wyglądała tak: Jeżeli to pomysł Dragona to ciekawostka, bo mogli podejrzeć ten element w swoim modelu 1:35 gdzie jest odwzorowany prawidłowo. Możesz też zwrócić uwagę na zasobnik antenowy. We wczesnych Tygrysach antenę wsuwało się od tyłu czołgu, a sama tuba wystawała nieco poza obrys kadłuba. Tak czy inaczej dobra robota techniczno-malarska Ps. Nie jestem pewien czy czasami "setka" nie trafiła na front zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 27 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2022 Dzięki za uwagi Seb. Są to dość drobne sprawy, więc nie będzie wielkiego kłopotu z poprawkami. Wkrótce nastąpią poprawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 28 Czerwca 2022 Share Napisano 28 Czerwca 2022 W dniu 27.06.2022 o 18:45, Seb napisał: Szczególnie zawiodłem się na Dragonie, który przecież robi najlepsze Tygrysy w 35. No, no Dragon całkiem niezłe robi... Prawie dorównują Italiery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Bardzo mi sie podoba, zwlaszcza brud na burcie fajnie przechodza kolory z suchego do mokrego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Bardzo ładny model. Podoba mi się. Jak dla mnie figurki w tej skali są rewelacyjne. Chyba pod mikroskopem je malowałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Ładnie wykonany tak model, jak i podstawka, więc całościowo fajnie się to prezentuje. Seb zwrócił już uwagę na parę drobiazgów, choć mnie najbardziej razi grubość błotników z przodu. Szkoda, że nie pokusiłeś się o ich odchudzenie, bo teraz grubością, niemal dorównują płycie czołowej pancerza Tak czy inaczej, scenka podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 10 godzin temu, Rafał B napisał: choć mnie najbardziej razi grubość błotników z przodu. Błotniki są z blaszek PE... mają taki rant z zagiętej pod kątem blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 (edytowane) 13 godzin temu, Endrju napisał: Chyba pod mikroskopem je malowałeś? Eeee.... nie... Własne okularmi + powiększalniki od Tamiya Edytowane 30 Lipca 2022 przez ams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 11 godzin temu, ams napisał: Błotniki są z blaszek PE... mają taki rant z zagiętej pod kątem blachy Rozumiem, jednak jak sam widzisz na załączonym przez Ciebie zdjęciu, błotnik jest wyraźnie cieńszą płytą, niż blaszki PE, które zwyczajnie skali nie trzymają. ...no ale to jest już szczegół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 W tej skali zawsze można się przyczepić do pewnych uproszczeń ale w tym przypadku całość prezentuje się bardzo bobrze . Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Super figurki i podstawka. Ten przewrócony drogowskaz trochę za gruby, dlaczego nazwa miejscowości nie jest cyrylicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 2 Września 2022 Autor Share Napisano 2 Września 2022 13 godzin temu, PiotrekM napisał: Super figurki i podstawka. Ten przewrócony drogowskaz trochę za gruby, dlaczego nazwa miejscowości nie jest cyrylicą? Dzięki za komentarz. :c) może trochę za gruby, ale co zrobić... nie mieli pod ręką narzędzi, żeby kołek pocienkować, a nie cyrylicą, bo może to Niemcy dla Niemców zrobilli drogowzkaz żeby nie pobłądzić na bezkresnym Związku :c) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi