Jamat Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 Kolejna aktualizacja. Przykleiłem drugi błotnik a także podkowę. Oryginalny właz ładowniczego wymieniłem na znacznie cieńszy zrobiony z polistyrenu, bliższe skali. Dowódcy jednak zostawię jak jest, byłoby zbyt dużo zabawy. Makro bywa bezlitosne jak i przydatne, muszę przewiercić rury wydechowe i usunąć klej z błotników . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 Ładnie to, wygląda, Panie Dziejku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 W dniu 16.07.2022 o 23:07, Merten napisał: Bo to literówka w instrukcji. Chodzi o StuG-Abt 189 (potem, od sierpnia 1944 to była StuG-Brig 189). Tak niestety jedna cyferka, a tyle zamieszania. Dzięki - też doszedłem po godle do tej właśnie jednostki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Właściwie to już można malować. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 Smakowitość jubilerska.Moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 11 Września 2022 Autor Share Napisano 11 Września 2022 Aerograf w końcu ruszył do pracy. Kadłub na razie dostał podkład. Zaś armatę pomalowałem już kolorami a nawet trochę poobijałem. Do pomalowania kamuflażu pomogłem sobie kredkami wyznaczając kontury plam a następnie farbami rozcieńczonymi do konsystencji prawie wody wypełniłem plamy. A że ze mnie żaden mistrz aerografu pojawił się odkurz, który wyretuszowałem podmalówkami żółtej farby. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 Jakiej firmy masz namiot bezcieniowy i jakie ma rozmiary..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 9 godzin temu, patrykd napisał: Jakiej firmy masz namiot bezcieniowy i jakie ma rozmiary..? Nie używam żadnego namiotu tylko trzy softboxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 25 minut temu, Jamat napisał: Nie używam żadnego namiotu tylko trzy softboxy. A jakie konkretnie bo poszukuję czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) 4 minuty temu, patrykd napisał: A jakie konkretnie bo poszukuję czegoś. Zwykłe kwadratowe 40x40 z żarówkami studyjnymi światła stałego. Edytowane 12 Września 2022 przez Jamat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 Trochę do przodu, kamuflaż pomalowany i kalki położone. Figurki od Panzer Art. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 Lufa bardziej abera 75mm niz ta 105mm?Ładny sztugik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2022 Kolejna porcja fotek. Tym razem poobijałem stuga i położyłem wash, oczywiście to nie koniec zabawy z olejami. Martwi mnie to że wyszedłem zbyt ciemnej bazy i model jeszcze bardziej ściemnieje ale cóż będę z tym musiał jakoś żyć. Zdjęcia coś mi nie wyszły w rzeczywistości brąz i obicia są ciemniejsze i mniej rzucające się w oczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Grudnia 2022 Share Napisano 4 Grudnia 2022 Fajnie ze poszedłeś z obiciami w kolorze podkładowej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2022 (edytowane) W zasadzie sam model został ukończony tylko pomalować figurki i dokończyć podstawkę. Rzeczona podstawka w trakcie prac pod roboczym tytułem "stug nad wodą". Podczas Black Week zakupiłem smart mud od VMS zobaczymy ile jest warta, na razie testowo sprawdziłem i można powiedzieć, że kiepsko klei się do podłoża. Dlatego sturodur zagruntowałem masą od Ak. Edytowane 26 Grudnia 2022 przez Jamat 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 Niezły kawał StuG-a wystrugałeś z tego modelu Dragona. Dodatki wprowadzają działo samobieżna w całkiem uporządkowany chaos. Niezły projekt się zapowiada. Czekamy na finał....Gratulacje !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 (edytowane) Foty zacne, jak i pojazd. Pociski kumulacyjne widzę. Edytowane 26 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 1 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2023 Kolejne postępy na warsztacie, tym skończyłem łódkę (Mantis Miniatures), którą najpierw pomalowałem czarnym podkładem 1500 od Gunze. Następnie poszedł Leather Brown od Vallejo jako podkład pod imitacje drewna... … i już po pomalowaniu. Kładąc nieregularne plamy i pół przezroczyste warstwy farby uzyskałem efekt zużycia i wypłowienia burt łodzi. Sieci rybackie pomalowałem po całości Light Mud od Vallejo a następnie zmieszałem farbę bazową z białą (50/50) i uwydatniłem jej elementy. Na koniec wash i skończone. Czas na to co nigdy nie lubiłem czyli figurki. W tak zwanym międzyczasie powstaje podstawka. Wykorzystałem produkt od VMS Smart Mud, który z lubością wykorzystuje przy swoich pracach Night Shifty i powiem Wam że mam mieszane uczucia. Cholerstwo to niesłychanie trudno położyć i następnie kształtować do pożądanych kształtów gdyż cały czas przykleja się do palców/szpachelki zamiast do podłoża. Zwilżenie wodą nie pomaga, ponieważ natychmiastowo zostaje wypita przez masę. Ale po tym wszystkim świetnie nadaje się do odciskania śladów gąsek, nic nawet się do nich nie przykleiło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Jakaś historia z ta łódką ? , w sumie to po co jest ? , tak sobie miałeś i wrzuciłeś bo tak ci pasuje ? czy ma to większy sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 W dniu 1.01.2023 o 18:28, Evildead napisał: Jakaś historia z ta łódką ? , w sumie to po co jest ? , tak sobie miałeś i wrzuciłeś bo tak ci pasuje ? czy ma to większy sens ? Jest jako element dioramy tak samo jak by było drzewo czy element budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Godzinę temu, Jamat napisał: Jest jako element dioramy tak samo jak by było drzewo czy element budynku. Spoko ,tak myślałem, ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Szykuje się niezłe akwarium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Przyglądam się twojej pracy po raz kolejny i pozwolę sobie wyrazić swoją opinię. Zaznaczam że są to tylko MOJE odczucia. Ktoś inny może mieć całkiem odmienne. Model zacny. Przed jego wykonaniem chylę czapkę! To działo szturmowe,jeszcze z bocznymi ekranami to naprawdę fajny wòz... Tylko ta podstawka nijak mi do niego nie pasuje. Za dużo tam się dzieje. Za dużo kolorów. Ten wòz zniknie na niej. To wszystko razem powoduje pewien oczopląs. Do tego, (ktoś już napisał wyżej to co przychodzi mi na myśl) wygląda to jak wystrój akwarium. Już na samym pojeździe dużo się dzieje i wtopienie go w takie otoczenie spowoduje zbyt dużo bodźców dla obserwatora. Moim skromnym zdaniem podstawka winna być monochromatyczna i dającą kontrast wysuwający pojazd na pierwszy plan, jednocześnie łagodnie z nim połączony drugim kolorem "skradzionym" z pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 21 godzin temu, Mariusz45 napisał: Przyglądam się twojej pracy po raz kolejny i pozwolę sobie wyrazić swoją opinię. Zaznaczam że są to tylko MOJE odczucia. Ktoś inny może mieć całkiem odmienne. Model zacny. Przed jego wykonaniem chylę czapkę! To działo szturmowe,jeszcze z bocznymi ekranami to naprawdę fajny wòz... Tylko ta podstawka nijak mi do niego nie pasuje. Za dużo tam się dzieje. Za dużo kolorów. Ten wòz zniknie na niej. To wszystko razem powoduje pewien oczopląs. Do tego, (ktoś już napisał wyżej to co przychodzi mi na myśl) wygląda to jak wystrój akwarium. Już na samym pojeździe dużo się dzieje i wtopienie go w takie otoczenie spowoduje zbyt dużo bodźców dla obserwatora. Moim skromnym zdaniem podstawka winna być monochromatyczna i dającą kontrast wysuwający pojazd na pierwszy plan, jednocześnie łagodnie z nim połączony drugim kolorem "skradzionym" z pojazdu. Tylko że wszystko będzie malowane co i tak widać na zdjęciach części jeziorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi