bsnt3k Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) ja od początku jak zobaczyłem listę w zestawie basic to uważam że to skok na kasę. wywaniem będzie drugi zestaw pontosa bo nitowanie na dalmierzach i plot 127 i 25mm robi robotę w 1/350. to byłby strzał w dziesiątkę jeżeli chodzi o uzupełnienie tego modelu. a cena.. Edytowane 3 Listopada 2022 przez bsnt3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 42 minuty temu, zoltan1 napisał: Jest tam kilka detali które by się przydały ale czy to warte takich pieniędzy każdy sam oceni. np. pokład w cenie kilku metrów drewna dębowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 1 godzinę temu, Mirek-M128 napisał: Do czyjegoś interesu może nie , ale do swojego z pewnością. Proponuję przenieść się do innego działu bo robi się bajzel. dwa takie zestawy i masz dobry skaner 3d. ceny okrętowych zestawów fototrawionych to wydatek 700+zł, zwróci się raz dwa. do swojego interesu mogę dołożyć. pomysł ci podsunąłem. nie dziękuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Share Napisano 3 Listopada 2022 Samoloty w produkcji więc na razie sobie tak leżą. Pozostało uporać się z dalmierzami,dwie szalupy wylądują kolo hangaru i można myśleć nad mordownia z antenami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 3 godziny temu, Superbe napisał: ...nie tłumaczą tego ani ceny surowców, cła, przesyłki itd,itp. ..... tylko tłumaczą zarobki w PLN złotówka która staje się powoli międzynarodową walutą śmieciową - mamy najdroższego dolara i euro od 2011 a tendencja jest mocno zwyżkowa.... i tyle w temacie... zoltan1 - SORRY ZA OFFTOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 No Pancernik pełną gębą. Czy samoloty już przyklejone? Może ustawić je też na katapultach. Czy planujesz jakeś przetarcia do koloru metalu na katapultach jakieś wycieki oleju itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Share Napisano 3 Listopada 2022 Samoloty są w produkcji ,dwa wylądują na katapultach ,jeden na pokładzie lotniczym i jeden tak jak widać wytargany z hangaru. Poprawki i zacieki będą na końcu zobaczymy ile bo to ode mnie nie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Share Napisano 3 Listopada 2022 Przypominacie mi traumę związaną z cłem ,kiedyś zapłaciłem za model z Japonii 850zł cła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 19 godzin temu, bsnt3k napisał: Nawiążę do rozmowy o zdroworozsądkowych cenach. Jeżeli na pasji się nie oszczędza jeżeli chcesz mieć z niej jak najwięcej przyjemności to ja prędzej nauczę się robić takie zestawy i wyciągnę z tego maksimum niż kupię za 2tyś zestaw podstawowy od chińczyka. Nie będę dokładał do interesu. Proste. Tak zrób i zobaczymy czy jak już skończysz, będziesz chciał rozdawać owoce swojej pracy za darmo cymbałom z drugiej strony planety Koszty materiałów i podobne bzdety to pikuś, PAN PIKUŚ, wiesz ile to jest roboty? Czasy kiedy żółty człowiek robił coś za michę ryżu już minęły. Z resztą po co Ci taki zestaw, Ty przecież nie potrafiłbys skleić prostopadłościanu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Na You Tube jest recenzja-omuwienie instrukcji Pontosa do Yamato. Na plus jest drewniany pokład i to że ten zestaw zastępuje to co Trumpeter zrobił źle np: między innymi pokład dziobowy i rufowy, nowy maszt i wózki do samolotów. Minusem trochę jest to, że nie ma relingów i niektórych drabinek. Trzeba użyć tych z blaszki z modelu. Moim zdaniem zestaw do Missouri jest bogatszy ma np. żywiczne Boforsy. Poczekamy kilka miesięcy i zobaczymy co będzie w tym dodatkowym zestawie do Yamato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 6 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Tak zrób i zobaczymy czy jak już skończysz, będziesz chciał rozdawać owoce swojej pracy za darmo cymbałom z drugiej strony planety Koszty materiałów i podobne bzdety to pikuś, PAN PIKUŚ, wiesz ile to jest roboty? Czasy kiedy żółty człowiek robił coś za michę ryżu już minęły. Z resztą po co Ci taki zestaw, Ty przecież nie potrafiłbys skleić prostopadłościanu ... Przedstawiłeś nowy obraz Chin. 3dwild wyjaśniałem ostatnio z Chin. Mogę wyjaśnić modelarskiego Bartosiaka. Co do zestawów. Powtorzę. Będę robił sobie zestawy dla własnej przyjemności i jako oszczędność. Przy takim monopolu sprzęt zwróci się przy 5-6 modelach. Pokażę ci tutorialem jakie to jest proste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 6 Listopada 2022 Autor Share Napisano 6 Listopada 2022 (edytowane) Kiepski dzionek na zdjęcia,aparat szaleje ale coś widać. Olinowanie anten zrobione,pozostało jeszcze kilka detali i oczywiście poprawki. Chryzantema na dziób i jeden smok gotowy. Edytowane 6 Listopada 2022 przez zoltan1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 Bez dwóch zdań Cudo Zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 Tempo masz niesamowite Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 6 Listopada 2022 Autor Share Napisano 6 Listopada 2022 (edytowane) Dzięki. Poprawiłem ster bo aż boli patrzenie na niego, nie jest idealnie ale już tak nie psuje całości. Edytowane 6 Listopada 2022 przez zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 Tak ster Trumpeterowi nie wyszedł. Twój wygląda teraz prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 6 Listopada 2022 Autor Share Napisano 6 Listopada 2022 Mniej więcej się zgadza.poszycie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Jajamot z natury rzeczy fajny być nie może, ale MODEL sam w sobie jest całkiem do rzeczy Jedyne co rzuca mnie się na oczy, to albo brak łoszyka, albo zbyt mało kontrastowy jego kolor. Sporo detali ginie z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 7 Listopada 2022 Autor Share Napisano 7 Listopada 2022 To jest tak to co nam modelarzom się podoba to nie koniecznie podoba się kolekcjonerom modeli. Też bym chciał bardziej go uświnić ale nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 5 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Jajamot z natury rzeczy fajny być nie może, ale MODEL sam w sobie jest całkiem do rzeczy Jedyne co rzuca mnie się na oczy, to albo brak łoszyka, albo zbyt mało kontrastowy jego kolor. Sporo detali ginie z tego powodu. Śmiem twierdzić że detali o których piszesz model z pudła po prostu nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 13 minut temu, bsnt3k napisał: Śmiem twierdzić że detali o których piszesz model z pudła po prostu nie posiada. Gdybyś robił modele, a nie tylko w nie "inwestował", to wiedziałbyś o czym się tutaj pisze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Jak na tą skalę trumpeter zrobił prymitywny zestaw. Posiadam literaturę więc sprawdzam leszcza. Podaj mi przykłady detali które chciałbyś podkreślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 1 hour ago, bsnt3k said: Jak na tą skalę trumpeter zrobił prymitywny zestaw. Posiadam literaturę więc sprawdzam leszcza. Podaj mi przykłady detali które chciałbyś podkreślić. Posłuchaj, chłopcze... Od swego pierwszego postu, jesteś ustawiony "okoniem" i najczęściej piszesdz o sprawach nie związanych bezpośrednio z tym co na warsztacie, a odnosisz się albo do kosztów modeli ogólnie, albo do tragicznego wykonania tychże przez producenta, albo też do sensu inwestowania w drożze zestawy. Z Twych wypowiedzi przebija mentorski ton, godny naprawdę mistrza modelarstwa o szczegółowej i ogromnej wiedzy merytoryczno historycznej i potężnej praktyki modelarskiej. Tymczasem realia są takie, że żadnego z powyższych aspektów nie popierasz żadnym, podkreślam, żadnym konkretnym przykładem, żadnym zdjęciem dokumentujacym różnice w oryginale pokazanym w literaturze, na którą się ciagle powołujesz w ogólnikowych stwierdzeniach, a krytykownym modelem. Odnośnie inwestowania w modelarstwo, koledzy już Ci zwracali uwagę, że to nie ten wątek, że to jedynie zaśmieca warsztat Zoltana. Proponuję króciutko, byś pisał ad rem, jeśli masz chęć uczestniczenia w tym forum w dalszym ciagu. Mam nadzieję, że rozumiesz... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 32 minuty temu, Superbe napisał: Posłuchaj, chłopcze... Od swego pierwszego postu, jesteś ustawiony "okoniem" i najczęściej piszesdz o sprawach nie związanych bezpośrednio z tym co na warsztacie, a odnosisz się albo do kosztów modeli ogólnie, albo do tragicznego wykonania tychże przez producenta, albo też do sensu inwestowania w drożze zestawy. Z Twych wypowiedzi przebija mentorski ton, godny naprawdę mistrza modelarstwa o szczegółowej i ogromnej wiedzy merytoryczno historycznej i potężnej praktyki modelarskiej. Tymczasem realia są takie, że żadnego z powyższych aspektów nie popierasz żadnym, podkreślam, żadnym konkretnym przykładem, żadnym zdjęciem dokumentujacym różnice w oryginale pokazanym w literaturze, na którą się ciagle powołujesz w ogólnikowych stwierdzeniach, a krytykownym modelem. Odnośnie inwestowania w modelarstwo, koledzy już Ci zwracali uwagę, że to nie ten wątek, że to jedynie zaśmieca warsztat Zoltana. Proponuję króciutko, byś pisał ad rem, jeśli masz chęć uczestniczenia w tym forum w dalszym ciagu. Mam nadzieję, że rozumiesz... Weź za nich odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi