Skocz do zawartości

Mitsubishi A5M4 Clear Prop Models 1:72

K3rmit

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Przedstawiam model Mitsubishi A5M4 z grupy lotniczej lotiskowca Soryu 1940/1941 r. Malowanie metalizerami Alclad, pozostałe kolory Gunze C. Trochę dodatków, w tym dwa Browningi od Mastera🙃

Miłego oglądania!

DSCF2514-2.thumb.jpg.38f14b01639c7cc78dc063e0759c411d.jpg

DSCF2515.thumb.jpg.cf2397f717959ec6bc5d9a04576f1932.jpg

DSCF2516-2.thumb.jpg.570cff69102f6c4a2cf26d50e644f623.jpg

DSCF2520.thumb.jpg.f2b8c347f96e4cee5ef6a507c8dd54c5.jpg

DSCF2525.thumb.jpg.0624a37dc18c74ee763e4bb6710a2d2b.jpg

DSCF2532.thumb.jpg.9cb09b45baba6630ba5c9223609182aa.jpg

DSCF2536.thumb.jpg.c2df7dd2291d5d2da65a2eeb2dd81b3d.jpg

DSCF2539.thumb.jpg.55f15deaba95bb526340f17a8f7120b6.jpg

• Like 20

Bardzo fajna praca, świetniej wygląda ze zdjętą pokrywą silnika.

Nie wiem, jak układał się kopeć w tych samolotach ale czy nie masz wrażenia, że u Ciebie jest nieco zbyt intensywny?

Przyłączam się do pochwał.

11 godzin temu, zaruk napisał:

Nie wiem, jak układał się kopeć w tych samolotach ale czy nie masz wrażenia, że u Ciebie jest nieco zbyt intensywny?

Może jak by go trochę dalej delikatnie pociągnąć, to zmienił by się odbiór, optycznie by "wyszczuplał".

@barszczo @mig @Baas ArK dzięki za komentarze, cieszę się, że się podoba :)

10 godzin temu, Baas ArK napisał:

Może jak by go trochę dalej delikatnie pociągnąć, to zmienił by się odbiór, optycznie by "wyszczuplał".

Całkiem możliwe, ale to już nie na moje nerwy. Pierwotnie ten odkurz wyglądał znacznie lepiej, ale na sam koniec postanowiłem go właśnie trochę poprawić. Aktualny stan rzeczy to właśnie wynik moich "napraw" 😂

Dobra robota! Mam też taki w planach

On 8/21/2022 at 10:17 AM, K3rmit said:

Pierwotnie ten odkurz wyglądał znacznie lepiej, ale na sam koniec postanowiłem go właśnie trochę poprawić. Aktualny stan rzeczy to właśnie wynik moich "napraw" 😂

Bardzo znajoma historia 😂

• Thanks 1

Bardzo ładnie :super: miałem odpuścić sobie chwilowo japończyków ale patrząc na te miniatury mam chęć rozgrzebać jakiegoś wczesnowojennego hinomaru.

• Thanks 1

fajnie wyszedł. nitowanie robi ten model - ładnie udało Ci się podkreślić nity i je wyprowadzić na łączeniu kadłuba.

w tym  samolocie km-y są tak zabudowane, że widać je chyba tylko przy składaniu. :)

jak się składało to maleństwo? (popełniłem go w 48 i niektóre części już mi się wydawały nie na moje paluchy, więc tym bardziej 1:72 sobie nie wyobrażam).

@pulemiot dzięki, miło że zwróciłeś uwagę na nitowanie. Sporo pracy włożyłem, żeby je wyeksponować, choć może efekt finalny tego w pełni nie oddaje. Na dole wklejam zdjęcie poglądowe z warsztatu. Lufy karabinów są widoczne przy zdjętej osłonie silnika, między cylindrami 🧐 😁

Model się składa świetnie, jest naprawdę wysokiej jakości. Jedyne miejsce, które wymagało więcej pracy, to łączenie skrzydeł z kadłubem przebiegające po powierzchni klap, przez całą ich długość. Tutaj trzeba było sporo zeszlifować i praktycznie od nowa odtwarzać nitowanie. 

Robiłeś galerię swojego Mitsubishi? Przejrzałem Twoje posty, ale nie mogę znaleźć. 

20220719_220017.jpg