Złośliwiec Napisano 4 Sierpnia 2008 Napisano 4 Sierpnia 2008 Kurczę wygląda jakby dopiero co zjechał z poligonu w letnim deszczu Cytuj
krzysztof66 Napisano 4 Sierpnia 2008 Napisano 4 Sierpnia 2008 kurcze model zabija ,a błoto jak dla mnie to kwintesencja modelarstwa Cytuj
reggy Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Napisano 4 Sierpnia 2008 Reggy czym utrwalasz pigmenty? Robię tak jak podpowiedział mi Rollingstones - pigmenty nanoszę pędzelkiem delikatnie dotykając modelu lub "strzepując" je z pędzla jak popiół z papierosa na model. I tak parę kolorów. Potem strzykawką albo pędzlem mocze to wszystko w White Spirit (mój jest fundacji Egit) i jak to wyschnie pędzlem mocze wszystko w Pigment Fixerze Mig'a - naprawdę świetny środek. I się trzyma. Cieszę się, że się modelik podoba Cytuj
PKD4GA Napisano 4 Sierpnia 2008 Napisano 4 Sierpnia 2008 Super sie prezentuje. Reggy tylko oszczednie z brudzeniem - tak jak napisales - szkoda przykrywac taki kamuflaz ! Drobna uwaga - wewnetrzne reflektorki w S-tanku B - to (chyba) aktywny IR dla kierowcy, wiec powinny byc w innym kolorze. Pozdr. Pawel Cytuj
reggy Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki PKD4GA - z pewnością to dziś poprawie! Skoti - gąski malowałem tak - najpierw Metal Primer Gunze żeby się farba lepiej trzymała (gąski gumowe). Potem Czarny Humbrol jako podkład, złamana szarym czarna Vallejo, sidolux, wash brązami i sienną paloną, potem błoto, malowanie błota na ciemne brązy i pomalowanie wystających elementów gąsek na metaliczny kolor (metalizer Model Master - świetny jest). Cytuj
Skoti Napisano 4 Sierpnia 2008 Napisano 4 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki Reggy, gąski wyglądają jak prawdziwe Cytuj
choochoo Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 fajny modelik a blotko rewelka pozdro Cytuj
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Reggy Kozak totalny , zwłaszcza kamo zasługuje na braVa. Jakie kolory pigmentów użyłeś ? Posiadasz jakiś zestaw MIG'a czy może z własnej palety ? Pzd|2 Cytuj
reggy Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Napisano 5 Sierpnia 2008 Jakie kolory pigmentów użyłeś ? Tu użyłem trzech kolorków - Dark Mud, Europe Dust, Russian Earth. Cieszę się, że się podoba - jak tylko wyjdzie słoneczko to zrobię fotki do galerii - bo póki co chyba jakaś pora deszczowa się zaczęła... Cytuj
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Tu użyłem trzech kolorków - Dark Mud, Europe Dust, Russian Earth. Dzięki bo póki co chyba jakaś pora deszczowa się zaczęła... Wakacje już na półmetku to i pogoda też =\. Ba na słońce przyjdzie nam poczekać Klimat szaleje Cytuj
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Piękny model, życzysz sobie ochów i achów?;) Czekam na galerię ! Cytuj
reggy Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Napisano 12 Sierpnia 2008 Koniec! Galeria tutaj: viewtopic.php?p=127476#127476 Cytuj
Grzesiu 9 Napisano 23 Grudnia 2010 Napisano 23 Grudnia 2010 Nie no po prostu cud-miód maszyna tylko pozazdrościć takich umiejętności Gratuluje jeszcze raz, super model Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi