Matthew Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Reggy czym utrwalasz pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Kurczę wygląda jakby dopiero co zjechał z poligonu w letnim deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 kurcze model zabija ,a błoto jak dla mnie to kwintesencja modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Reggy czym utrwalasz pigmenty? Robię tak jak podpowiedział mi Rollingstones - pigmenty nanoszę pędzelkiem delikatnie dotykając modelu lub "strzepując" je z pędzla jak popiół z papierosa na model. I tak parę kolorów. Potem strzykawką albo pędzlem mocze to wszystko w White Spirit (mój jest fundacji Egit) i jak to wyschnie pędzlem mocze wszystko w Pigment Fixerze Mig'a - naprawdę świetny środek. I się trzyma. Cieszę się, że się modelik podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Model zabija!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Super sie prezentuje. Reggy tylko oszczednie z brudzeniem - tak jak napisales - szkoda przykrywac taki kamuflaz ! Drobna uwaga - wewnetrzne reflektorki w S-tanku B - to (chyba) aktywny IR dla kierowcy, wiec powinny byc w innym kolorze. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 świetne gąsienice. Czym je malowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki PKD4GA - z pewnością to dziś poprawie! Skoti - gąski malowałem tak - najpierw Metal Primer Gunze żeby się farba lepiej trzymała (gąski gumowe). Potem Czarny Humbrol jako podkład, złamana szarym czarna Vallejo, sidolux, wash brązami i sienną paloną, potem błoto, malowanie błota na ciemne brązy i pomalowanie wystających elementów gąsek na metaliczny kolor (metalizer Model Master - świetny jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki Reggy, gąski wyglądają jak prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 fajny modelik a blotko rewelka pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Reggy Kozak totalny , zwłaszcza kamo zasługuje na braVa. Jakie kolory pigmentów użyłeś ? Posiadasz jakiś zestaw MIG'a czy może z własnej palety ? Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Jakie kolory pigmentów użyłeś ? Tu użyłem trzech kolorków - Dark Mud, Europe Dust, Russian Earth. Cieszę się, że się podoba - jak tylko wyjdzie słoneczko to zrobię fotki do galerii - bo póki co chyba jakaś pora deszczowa się zaczęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Tu użyłem trzech kolorków - Dark Mud, Europe Dust, Russian Earth. Dzięki bo póki co chyba jakaś pora deszczowa się zaczęła... Wakacje już na półmetku to i pogoda też =\. Ba na słońce przyjdzie nam poczekać Klimat szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Piękny model, życzysz sobie ochów i achów?;) Czekam na galerię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Koniec! Galeria tutaj: viewtopic.php?p=127476#127476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu 9 Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Nie no po prostu cud-miód maszyna tylko pozazdrościć takich umiejętności Gratuluje jeszcze raz, super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi