Woit Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 Zapraszam do galerii modelu w pełni relaksacyjnego zbudowałem go sobie głównie dla odstresowania. Budowa była całkiem przyjemna, prosto z pudła bez wnikania w poprawność merytoryczną itp. Dokleiłem pozostałości pasów fotela po Mustangu (przez to oszklenie i tak niewiele widać), dorobiłem światła pozycyjne na końcówkach i przewód anteny radiostacji (z rozciągniętej ramki). Model pomalowałem pomarańczową Hataką położoną na aluminiowy XTREME METAL (widać różnicę w porównaniu do Spita gdzie te same farby były położone na czarny podkład). Dodałem kilka kalkomanii z oznaczeniami eksploatacyjnymi z zestawu bonusowego dodawanego do Hurricane'a od ArmaHobby. Do malowania kamo skorzystałem z szablonów zamieszczonych na blogu ArmaHobby. Mam dużą frajdę z szybko skończonego modelu ale i DUŻY niedosyt z wielu niedoróbek i braku takiego WOW efektu jak przy Hurkach kolegów prezentujących tu swoje dzieła. Model odwzorowuje Hawker Hurricane Mk.I, ze skrzydłem krytym płótnem, w barwach 615 dywizjonu RAF. Jednostka ta brała udział w początkowej fazie Bitwy o Anglię a potem została przeniesiona na odpoczynek do Szkocji. Znęcajcie się nad nim i wytykajcie co tylko się da. Wszelkie uwagi przydadzą się przy budowie kolejnego Hurricane'a w barwach dywizjonu 303 (z ArmaHobby). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 Podoba mi się to jak na spodzie skrzydła zaakcentowałeś wręgi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 Żebra :). Chyba teraz w trendzie są jakieś farby, bo kolejny model prezentuje podobny, acz nieco dziwny Dark Earth. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 16 Września 2022 Autor Share Napisano 16 Września 2022 9 godzin temu, greatgonzo napisał: Żebra :). Chyba teraz w trendzie są jakieś farby, bo kolejny model prezentuje podobny, acz nieco dziwny Dark Earth. Tak, tak, żebra są w skrzydłach a wręgi w kadłubie. Żaden trend jeśli chodzi o farby. Użyłem tych samych co przy Spicie Hataka Orange C016 Dark Green C009 Dark Earth Różnica jest tylko w podkładzie. Hurricane na srebrnym a Spitfire na czarnym. Z chęcią przyjmę wskazówki jaki producent modelarski obecnie najlepiej odwzorowuje oryginalną DE. Pozdrawiam, Woit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Ależ Panie Kolego, to nie jest tak, że tylko Wy kreujecie modelarskie tryndy! ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 16 Września 2022 Autor Share Napisano 16 Września 2022 Ja i kreowanie? Ja powielam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Woit, luz luzem, ale finflash tak po amatorsku, no weź... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 16 Września 2022 Autor Share Napisano 16 Września 2022 7 minut temu, Mikolaj75 napisał: Woit, luz luzem, ale finflash tak po amatorsku, no weź... Skurczył się od płynów to jedna z wielu niedoróbek o których ostrzegałem. Dawajcie dalej. Wytykajcie wszystko do czego macie jakieś "ale". Ja się nie obrażam, "mleko już się wylało" i tylko możemy skorzystać na punktowaniu wszelakich skaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 13 godzin temu, greatgonzo napisał: ....bo kolejny model prezentuje podobny, acz nieco dziwny Dark Earth. A który jest lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Mogę tylko powiedzieć, że tu na zdjęciach jest ten gorszy. Ja się zatrzymałem na Model Masterach i ichni DE był całkiem niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi