Usul Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 Udało mi się skończyć kolejny model nielotniczy, a mianowicie Pancyra. Jest to zestaw Zvezdy, skala 1/35. Zestaw jest bardzo dobry - świetne spasowanie, natomiast z mojej perspektywy dosyć wymagający - ze względu na wybrany kamuflaż trzeba było dokładnie przemyśleć kolejność składania i malowania. Sam model kupił mnie właśnie kamuflażem - w wersji arktycznej uważam, że jest mega ciekawy i bardzo ładny. Zdjęcia rzeczywistych pojazdów występują raczej w stanie bardzo dobrym, sprzęt wydaje się zadbany - nie spotkałem się z arktycznymi pojazdami brudnymi czy zużytymi. Taki też starałem się oddać - raczej niewielkie ślady eksploatacji. Sam kamuflaż był mocno upierdliwy w malowaniu - niejednorodne powierzchnie oraz biały kolor były dla mnie wyzwaniami. Ale do rzeczy, poza samym modelem wrzucam jedno zdjęcie kokpitu, którego nie mogłem złapać po złożeniu oraz zdjęcia realnych maszyn, które były dla mnie inspiracją (swoją drogą na jednym widać, że mimo, że to nowy sprzęt to i tak zdarzają się "składaki" ). Zapraszam do komentowania i krytyki! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 Już lepsze by było tło na białym papierze ale jestem na tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 Sorry ale jestem na nie. Brak weatheringu. NAWET WASHA NIE WIDAĆ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 4 Października 2022 Autor Share Napisano 4 Października 2022 20 godzin temu, patrykd napisał: Sorry ale jestem na nie. Brak weatheringu. NAWET WASHA NIE WIDAĆ. Szanuję opinię i dziękuję za nią. Wash jest dany wszędzie - moje doświadczenie z samolotów powiedziało mi, że na jasnych kolorach ciemny wash bardzo delikatnie, więc tu się narobiłem z wycieraniem go. Ale rozumiem, że może być zbyt mało widoczny. Weathering dałem również delikatne - generalnie raczej do wysokości kół, wyżej bardzo delikatnie - może faktycznie za bardzo delikatnie, ale jak pokazują zdjęcie prawdziwych maszyn które załączyłem, to te zimowe maszyny naprawdę wyglądają na czyste. Ot taka moja interpretacja. Niemniej rozumiem opinię i szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 Wbrew pozorom prawdziwe bywa czasem bardzo czyste. Patrząc na zdjęcia na dużym ekranie ten delikatny wash trochę widać, choć od tyłu pojazdu to już nie bardzo. Na pewno model, w który włożyłeś tyle pracy wart jest zdjęć na jednolitym, może ciemny, tle. Biorąc pod uwagę ceny takich całkiem sporych zestawów to będziemy je coraz rzadziej oglądać ale to już zupełnie inna sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 Dobra prezentacja to kilka stopni więcej przy ocenie modelu, zawsze to powtarzam. O washu czy jego braku się nie wypowiem, by nie być hipokrytą. Na tapecie biały model, ciekawe jak sam sobie z nim poradzę. Model całkiem spoko ci wyszedł, takie giganty robią wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Ten kamuflaż to chyba najbardziej udana rzecz w ruskim wojsku Nawet czysty wygląda bardzo dobrze. Ogólnie fajny model, a co do washa to na białym, w założeniu czystym pojeździe ciężko byłoby dobrać odpowiedni kolor, żeby był widoczny ale też nie przesadzić. Fajnie byłoby mu zrobić nawet najprostszą podstawkę ze śniegiem choćby z sody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi