Skocz do zawartości

F-18F Super Hornet "Bounty Hunters VFA-2" Trumpeter 1:32

KRL

Rekomendowane odpowiedzi

Model dość często pojawiającego się samolotu osatnimi czasy. Nie lubię używać w przypadku moselarstwa słowa "modny" ale F-18 dość często trafia na modelarskie warsztaty. Jestem przekonany że wpływ na to ma film "Maverick"

F-18F Super Hornet Trumpeter 1:32, sam model jest dobrze znany, wielu modelarzy narzeka na okolice wlotów powietrza - zresztą zwróćcie uwagę że błędy merytoryczne  lub trudności ze spasowaniem standardowo występują w modelach Trumpeter w okolicach wlotów powietrza.

Ogólnie spasowanie nie jest złe ale model wymaga sporo szpachlowania.

Model w zasadzie prosto z pudła jedyny dodatek to wnętrze kokpitu od  Fire Fox studio

Tyle w kwestii opisu, czas na model.

1:1

JjEdert.jpg

1:32

Qg0OVqR.jpgNdl5Mg6.jpg4MSepYr.jpgsSd2mJU.jpghpOpTac.jpgYVU50Xg.jpggeghL9i.jpgFSJNak7.jpgkgKygl1.jpgG4keIdm.jpg

Edytowane przez KRL
  • Like 17

Bardzo ładny ten Super Szerszeń! Gratulejszyns!

A co z tymi wlotami powietrza?  W czym świat braci modelarskiej  widzi  problem u Trumpka ? :)

Ma je ładnie schowane  pod skrzydłami i  nie są tak wizualnie eksponowane jak dajmy na to wloty u Phantoma czy F-15???

• Like 1

Model bardzo ładny. Szkoda tylko, że dałeś zdjęcie oryginału. Bez niego nie zwróciłbym uwagi na niewłaściwy kształt czarnych chodników na pasmach, po bokach kabiny. 👍. Pasy na baniakach też powinny być namalowane po obu stronach każdego. 

Edytowane przez giberes
  • Like 1

4 minuty temu, giberes napisał:

Model bardzo ładny. Szkoda tylko, że dałeś zdjęcie oryginału. Bez niego nie zwróciłbym uwagi na niewłaściwy kształt czarnych chodników na pasmach, po bokach kabiny. 👍. Pasy na baniakach też powinny być namalowane po obu stronach każdego. 

Ten samolot przez cztery lata miał różne wersje malowań na początku zbiorniki miały pasy kolorowe póżniej szare po obu stronach ale też po jednej stronie. Odszukam fotek i wkleję.

Zresztą myślę że to nie kwestia tego konkretnego samolotu a podwieszano mu różne zbiorniki są też fotki gdzie w ogóle nie ma pasów. 

Krl jako, że zawsze zawieszasz wysoko poprzeczkę to ja się czepię stateczników poziomych , w "zimnym" samolocie opadają tyłami do dołu (na odwrót niż u Ciebie) - No chyba, że nie zwracasz na takie rzeczy uwagi. Poza tym pieknie sie prezentuje - VF-2 a potem VFA-2 to mój ulubiony dywizjon US Navy 🙂

• Like 1

W dniu 23.10.2022 o 22:48, Psar77 napisał:

Krl jako, że zawsze zawieszasz wysoko poprzeczkę to ja się czepię stateczników poziomych , w "zimnym" samolocie opadają tyłami do dołu (na odwrót niż u Ciebie) - No chyba, że nie zwracasz na takie rzeczy uwagi. Poza tym pieknie sie prezentuje - VF-2 a potem VFA-2 to mój ulubiony dywizjon US Navy 🙂

Krótko mówiąc, zamawiający miał życzenie by model był zaprezentowany dokładnie tak jak na pierwszym zdjęciu z jedną drobną rożnicą osiemnastka ma mieć otwartą osłone kabiny ale drabinki ma być schowana.

Więc, klient nasz Pan jak to się mówi.😉

• 2 weeks later...

Moje zdanie znasz na temat swoich modeli , jak dla mnie zawsze na 👍 .Brakuję mi może trochę uzbrojenia ale jak piszesz klient nasz pan .

Pozdrawiam Mirek .