KRL Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 (edytowane) Model dość często pojawiającego się samolotu osatnimi czasy. Nie lubię używać w przypadku moselarstwa słowa "modny" ale F-18 dość często trafia na modelarskie warsztaty. Jestem przekonany że wpływ na to ma film "Maverick" F-18F Super Hornet Trumpeter 1:32, sam model jest dobrze znany, wielu modelarzy narzeka na okolice wlotów powietrza - zresztą zwróćcie uwagę że błędy merytoryczne lub trudności ze spasowaniem standardowo występują w modelach Trumpeter w okolicach wlotów powietrza. Ogólnie spasowanie nie jest złe ale model wymaga sporo szpachlowania. Model w zasadzie prosto z pudła jedyny dodatek to wnętrze kokpitu od Fire Fox studio Tyle w kwestii opisu, czas na model. 1:1 1:32 Edytowane 24 Października 2022 przez KRL 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Bardzo ładny ten Super Szerszeń! Gratulejszyns! A co z tymi wlotami powietrza? W czym świat braci modelarskiej widzi problem u Trumpka ? Ma je ładnie schowane pod skrzydłami i nie są tak wizualnie eksponowane jak dajmy na to wloty u Phantoma czy F-15??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 (edytowane) Model bardzo ładny. Szkoda tylko, że dałeś zdjęcie oryginału. Bez niego nie zwróciłbym uwagi na niewłaściwy kształt czarnych chodników na pasmach, po bokach kabiny. . Pasy na baniakach też powinny być namalowane po obu stronach każdego. Edytowane 17 Października 2022 przez giberes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 4 minuty temu, giberes napisał: Model bardzo ładny. Szkoda tylko, że dałeś zdjęcie oryginału. Bez niego nie zwróciłbym uwagi na niewłaściwy kształt czarnych chodników na pasmach, po bokach kabiny. . Pasy na baniakach też powinny być namalowane po obu stronach każdego. Ten samolot przez cztery lata miał różne wersje malowań na początku zbiorniki miały pasy kolorowe póżniej szare po obu stronach ale też po jednej stronie. Odszukam fotek i wkleję. Zresztą myślę że to nie kwestia tego konkretnego samolotu a podwieszano mu różne zbiorniki są też fotki gdzie w ogóle nie ma pasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 I znowu malowanie w wersji soft, i bardzo dobrze. Podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 Krl jako, że zawsze zawieszasz wysoko poprzeczkę to ja się czepię stateczników poziomych , w "zimnym" samolocie opadają tyłami do dołu (na odwrót niż u Ciebie) - No chyba, że nie zwracasz na takie rzeczy uwagi. Poza tym pieknie sie prezentuje - VF-2 a potem VFA-2 to mój ulubiony dywizjon US Navy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 W dniu 23.10.2022 o 22:48, Psar77 napisał: Krl jako, że zawsze zawieszasz wysoko poprzeczkę to ja się czepię stateczników poziomych , w "zimnym" samolocie opadają tyłami do dołu (na odwrót niż u Ciebie) - No chyba, że nie zwracasz na takie rzeczy uwagi. Poza tym pieknie sie prezentuje - VF-2 a potem VFA-2 to mój ulubiony dywizjon US Navy Krótko mówiąc, zamawiający miał życzenie by model był zaprezentowany dokładnie tak jak na pierwszym zdjęciu z jedną drobną rożnicą osiemnastka ma mieć otwartą osłone kabiny ale drabinki ma być schowana. Więc, klient nasz Pan jak to się mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Bardzo ładnie się prezentuje. Brudzenie i ślady eksploatacji z wyczuciem i smakiem. @KRL masz rękę do malowania A mój "kocurek" czeka na "robala" do kompletu właśnie w tym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 Moje zdanie znasz na temat swoich modeli , jak dla mnie zawsze na .Brakuję mi może trochę uzbrojenia ale jak piszesz klient nasz pan . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi