Grzes Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Znalazłem fotkę zrobionej smoczycy. Ale cos mi z tymi kolorami nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Wysłaliśmy próbki oraz kody producenta farb używanych na Kaskach , panu Bilkiewiczowi. Także jego farby to,,oryginały,, Podobnie z Meduza , również dostał próbki od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października (edytowane) @em moje wątpliwości bardziej budzą kolory kalkomanii. Edytowane 19 Października przez Grzes 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bell Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października (edytowane) Z tym śmigłem “ do bani” w modelu Ardpolu to jednak trochę przesada. To zdjęcie elementu żywicznego jest zrobione pod dużym kàtem I całkowicie zmienia proporcje. Poza tym pierwsze zdjęcie oryginalnego samolotu przedstawia jakiś pomnik i ma zamontowane śmigło “zastępcze” ( chyba US-122 talkie jakie było w Wilgach, Jakach-12 I Gawronach. Edytowane 19 Października przez Bell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bell Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 10 minut temu, Bell napisał: Z tym śmigłem “ do bani” w modelu Ardpolu to jednak trochę przesada. To zdjęcie elementu żywicznego jest zrobione pod dużym kàtem I całkowicie zmienia proporcje. Poza tym pierwsze zdjęcie oryginalnego samolotu przedstawia jakiś pomnik i ma zamontowane śmigło “zastępcze” ( chyba US-122 talkie jakie było w Wilgach, Jakach-12 I Gawronach. To nie jest pomnik. Obydwa zdjęcia są z IL, a to pierwsze śmigło to kompozytowe US-106 testowane w 1962. To drugie to standardowe WR-1, a z kolei prototypy na początku miały stałe B-3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bell Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 3 minuty temu, Wymysl napisał: To nie jest pomnik. Obydwa zdjęcia są z IL, a to pierwsze śmigło to kompozytowe US-106 testowane w 1962. To drugie to standardowe WR-1, a z kolei prototypy na początku miały stałe B-3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bell Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Zgoda. W każdym razie śmigło w Ardpolu jest jednak ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 4 godziny temu, em napisał: Wysłaliśmy próbki oraz kody producenta farb używanych na Kaskach , panu Bilkiewiczowi. Także jego farby to,,oryginały,, Podobnie z Meduza , również dostał próbki od nas. Problem z Bilmodel jest taki, że trudno się zorientować, które z jego kolorów do czego są przeznaczone. Znasz może numery kolorów do Meduzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października A co to ta Meduza? Jakieś nowe malowanie okolicznościowe czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 12 minut temu, zenek_65 napisał: A co to ta Meduza? Jakieś nowe malowanie okolicznościowe czy co? Raczej stare To barwy użyte do malowania Mi-2 i Limów w kamuflażu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 43 minuty temu, zenek_65 napisał: A co to ta Meduza? Opracowany i wprowadzony zestaw barw kamuflażowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października (edytowane) W dniu 19.10.2024 o 14:30, Andzin napisał: Problem z Bilmodel jest taki, że trudno się zorientować, które z jego kolorów do czego są przeznaczone. Znasz może numery kolorów do Meduzy? Na zdjęciu autentyki, będę w domu dam numery bilmodel Farby od numeru 103 do 107. Edytowane 21 Października przez em 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Obejrzałem oba modele Biesa. Oszklenie jest zdecydowanie lepsze niż na wcześniejszych zdjęciach. W pudełku z Indonezja jest dodany fragment ramki z seryjnym śmigłem. W porównaniu z Casą inna jakość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Znalazłem rozrysowane plany śmigła Biesa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Dzięki Em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października 1 godzinę temu, Grzes napisał: Znalazłem rozrysowane plany śmigła Biesa Gdzie znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października 6 minut temu, Wymysl napisał: Gdzie znalazłeś? Plany z MiniRepliki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Dzień dobry wszystkim, parę informacji po rozmowie z panem ze stoiska Answera na konkursie modelarskim w MLP w Krakowie. Bies w 1:72 będzie w 7 pudełkach, w tym wersje BII i BIII, prototypy (pewnie rekordowy i paryski) i wersje filmowe z krzyżami i gwiazdami. Następny model to Bies w 1:48. Po nim RWD-13 w 1:72. W planach pozostaje Wilga. To oczywiście informacje wyłuskane ze swobodnej rozmowy i oczywiście nie wiadomo co i kiedy z tego wyjdzie. A dla biesomaniaków fotka 1. prototypu ze zbiorów MLP. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października W dniu 23.10.2024 o 17:58, _OldMan_ napisał: Jeśli dobrze widzę, to Kolega źle wkleił tłumik drgań w przednim podwoziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Wielbłądziego szaleństwa ciąg dalszy... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października (edytowane) Oj, fajna informacja - tym bardziej, że budujący Biesa Koledzy donoszą, że ów mimo pewnych irytujących mankamentów (powierzchnie kryte płótnem!) nie jest taki zły. Wypada mi przeprosić, ze wcześniejsze nieprzychylne słowa wobec modelu Biesa, co też i czynię. Może i Dromi się okaże nienajgorszy? Ciekawe, czy na ogłoszenie tej nowości wpłynął fakt zapowiedzi wypuszczenia przez IBG Dromadera w 1/48. Edytowane 28 Października przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października 6 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Wielbłądziego szaleństwa ciąg dalszy... Czy jakościowo będzie tak niesamowity jak Casa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października (edytowane) Pamiętam, że nad Dromaderem długo pracowała Karaya, po czym odsprzedała efekt swoich prac innemu producentowi. Czy model Answera to ten przypadek? Edytowane 29 Października przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi