p2288 Napisano 25 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2022 spoko, dzięki. Zauważyłem też brak tych dwóch "rur" w fotelu. Może je odwzoruje z lasek polistyrenu. Zbędny element o którym piszemy już odkleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 22 godziny temu, p2288 napisał: spoko, dzięki. Zauważyłem też brak tych dwóch "rur" w fotelu. Może je odwzoruje z lasek polistyrenu. Zbędny element o którym piszemy już odkleiłem Te "rury" to elementy systemu który aktywuję się przy katapultowaniu się pilota. Wówczas rozkładają się z nich "pałąki" o długości około 1m (piszę z pamięci) która zapobiegają uderzeniu fotela w maszynę, już po wystrzeleniu całego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 Powiedzmy to sobie szczerze, nie wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 Tragedii nie ma, po prostu zrób suchy pędzel i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 Jako podstawa do dalszych zabiegów jest dobrze. Daj suchego pędzla jak radzi kolega i będzie elegancko. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 Próbowałem, nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 Teraz, kapsel napisał: Jako podstawa do dalszych zabiegów jest dobrze. Daj suchego pędzla jak radzi kolega i będzie elegancko. Działaj dalej. Planuję zaznaczyć detale ołówkiem oraz dać kredki ak interactive na pasy iż posiadam kilka odcieni brązu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 No i git. Na to jeszcze szary wash i będzie wszystko ładnie zaakcentowane. Według mnie jest dobrze, tym bardziej że to 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) 7 minut temu, kapsel napisał: No i git. Na to jeszcze szary wash i będzie wszystko ładnie zaakcentowane. Według mnie jest dobrze, tym bardziej że to 72. Nie lepiej by się spisał wash z emali o kolorze buff???? Na czarnym lepiej by to wyglądało Chyba że jasno szary wash Edytowane 31 Grudnia 2022 przez p2288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Z jednym się zgodzimy wszyscy, wygląda to gorzej niż mój ryj. CHRYSTE TO JESZCZE GORZEJ WYGLĄDA NA KOMPIEKalkomanie i druk3D to złe połączenie. Pomalowałem trochę przycisków pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Prawda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 20 Stycznia 2023 Share Napisano 20 Stycznia 2023 Troche głupio zrobiłeś bo mogłeś podziałać zwykłym drybrushem+pomalować pojedyńcze zegary. Bardziej zastanawia mnie ta dziura z tyłu zagłówka fotela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Nauczyłem się szlifować bez śladów po tym Zdj.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Dysze już wkleiłeś? Nie będziesz miał problemów z ich pomalowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Raczej nie będę miał, przekonamy się o tym zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Nie do końca wiem dlaczego ale mi się podoba to połączenie ciemno szarego i czarnego. Koła bardzo ładne ibg zrobił Jutro wnęki i kolor spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 A na jaki kolor będziesz malował dysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Taki jaki jest na zdjęciach. Nierealistyczne ale mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 Farby Hakata blue line. Gęstość wody co widać na ostatnim zdj. gdzie malowałem z 10-20cm. Odpuściłem sobie ostatni kolor po tym jak spłynął z modelu jak woda. Nie jestem zadowolony z modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Widocznie woda to za rzadko, powinno być mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Dobrym zwyczajem jest zrobienie próby malarskiej na boku zanim pryśniemy farbą na model. Zawsze, niezależnie od doświadczenia i stopnia zadufania w sobie. Przy bardziej skomplikowanych pryskaniach nawet kilka razy w trakcie, a przy bardzo skomplikowanych co chwilę. Nic wielkiego, po prostu jedno, kilka pociągnięć na jakimś obiekcie do prób. Szybko wchodzi w nawyk i podobne sytuacje się nie zdarzają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 Zawsze sprawdzam Wiedziałem w co się pakuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 (edytowane) Za wysokie ciśnienie i za dużo farby. Masz pokrętło do blokowania iglicy (na końcu obudowy aerografu), żeby regulować sobie otwarcie spustu? Zalałeś ten model farbą. 55 minut temu, giberes napisał: Widocznie woda to za rzadko, powinno być mleko. Nie robi różnicy... Edytowane 2 Lutego 2023 przez HK1885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 1 fotka to już po wyschnięciu? Jeżeli tak, to jestem pod wrażeniem jak ta niebieska hataka w sumie Ci siadła...nie dość ze błoto pod pędzel, dmuchnięte z aero, z konsystencją wody i połyskiem z farfoclami jak nawalony lakiernik za komuny malujący Renolakiem w garażu - a jakoś dużej tragedii nie ma. Powierzchnia jednolita, matowa z widocznymi detalami powierzchni - no nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 Pierwsze zdjęcie zrobione po wyschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi