barszczo Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Ajabym tutaj pojechał na cyjanoakryl, a potem debonder. Podwójna korzyść, wzmacnia spoinę jednocześnie ją wypełniając . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 13 godzin temu, boberm1 napisał: Cóż teraz czas na tubkę ( pewnie całą) szpachli , co nieco plastiku jako wypelniacza , i.... czasu Można jeszcze spróbować wkleić wyciągnięty z ramki plastik albo hips odpowiedniej grubości. Kleisz normalnym klejem do plastiku, masz tworzywo o tej samej twardości i nic się nie zapada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Możesz też przed przyklejeniem skrzydeł dosztukować brakujący materiał (płytka polistyrenu na klej do plastiku, później CA), wyrównać i dopasować do kadłuba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 (edytowane) 2 godziny temu, marek d napisał: Czasami te szpary da się zniwelować tak po prostu po chamsku pilnikiem Mam na myśli to że często powierzchnie styku nie są proste, przez to brak dobrego przylegania. Edytowane 26 Listopada 2022 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 5 godzin temu, marek d napisał: Czasami te szpary da się zniwelować tak po prostu po chamsku pilnikiem. Dokładnie - powierzchnie styczne przeciągnąć wzdłużnie, ja mam listewki oklejone papierem, poprawia to styk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Share Napisano 26 Listopada 2022 Cos tam wymyslę. Trochę plastiku , trochę cyjano.. troche szpachli i dużo ruchów posuwisto-zwrotnych :-))) . Nikt nie mówił że będzie lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Godzinę temu, boberm1 napisał: Cos tam wymyslę. Nie wątpię na poważnie: listewki na pilniczki po 2 zł w sklepie lakierniczym + taśma dwustronna miękka i cienka + papier też w lakierniczym ( do suchego szlifu 400 i 320) = całkiem niezłe efekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 26 Listopada 2022 Autor Share Napisano 26 Listopada 2022 @myszaty - z tymi patyczkami - fajny pomysł . Ja kleiłem na cyjano papier do patyczków od lodów ( skrzetnie zbieranych :-))) ) i wykałaczek . Od grad. 150 do 2000 jako finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 W dniu 25.11.2022 o 21:35, boberm1 napisał: W miedzyczasie Ooo, ulubiona jednostka czasu mojego byłego pracodawcy, wszystko da się wtedy zrobić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Jakoś udało się co większe "rowy" zasypać szpachlą i takimi tam kawałkami plastiku. Spróbujemy popryskać ... Za bombki choinkowe robić bedą zbiorniki na wewnetrznych skrzydłowych, i S 24na zewnetrznych. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez boberm1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 W dniu 14.11.2022 o 22:48, boberm1 napisał: - to "narzedzie" wymaga pancernych palców Ja do analogicznego sprzętu zagrabionego zegarmistrzowi dorobiłem uchwyt ze spinacza i osadziłem w bambusowej pałeczce od sushi. Działa i nie dziurawi paluchów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 20 minut temu, Helmut napisał: Ja do analogicznego sprzętu zagrabionego zegarmistrzowi dorobiłem uchwyt ze spinacza i osadziłem w bambusowej pałeczce od sushi. Działa i nie dziurawi paluchów Dzięki @Helmut za podpowiedż. A jak ze sztywnością podczas nacisku/pracy? Edytowane 8 Grudnia 2022 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Jak widzę, wzmocniłem jeszcze blaszkami... Sznurek to sznurek do pieczenia, ciasno opleciony i hojnie zalany CA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 @Helmut- pozwolisz ze skorzystam z Twojego patentu. Niegłupie i tanie toto. No i paluchy nie bolą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 Walki ze sloniem ciąg dalszy... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Wygląda ciekawie, a będzie jeszcze ciekawszy, kiedy wejdziesz z olejami. Jedna sugestia - kup sobie arkusz białego brystolu za 7 plnów i zadbaj o lepsze oświetlenie. Odbiór modelu będzie znacznie lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 8 minut temu, HK1885 napisał: Wygląda ciekawie, a będzie jeszcze ciekawszy, kiedy wejdziesz z olejami. Jedna sugestia - kup sobie arkusz białego brystolu za 7 plnów i zadbaj o lepsze oświetlenie. Odbiór modelu będzie znacznie lepszy. Nie mam zbytnich zdolnosci plastycznych, a zabawa z olejami takowych wymaga ale....bedę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 2 godziny temu, boberm1 napisał: Nie mam zbytnich zdolnosci plastycznych, a zabawa z olejami takowych wymaga Nie tyle zdolności plastycznych co bazowej wiedzy gdzie i jak brudzi się samolot i jakie efekty, jak można uzyskać. Kilka gotowych washy od AK + Oilbrushery Ammo-MIG w zupełności wystarczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 No i całkiem dobrze wygląda, a to dość wymagający model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 Ładny kawał rury. Nitowanie i odmienne kolory paneli inspekcyjnych robią świetną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi