Thalgonis Napisano 24 Listopada 2022 Napisano 24 Listopada 2022 Hejka, sie mi wykluła taka wersja „niemieckiej łopaty” To nowy wypust ICM-u więc ma całkiem fajną składalność, tylko ta wielkość... Ani tego dobrze złapać podczas malowania, ani do namiotu bezcieniowego nie wejdzie... I jak tu żyć? Gdyby ktoś chciał podejrzeć jak to to powstawało to zapraszam tu: Warsztat PS1. Model z gatunku nieudanych - przez oszklenie. Uprzedzę tych co lubią analizowć każdy milimetr kwadratowy fotki Są dwa miejsca gdzie skopałem sprawę - tak, to moja, mojsza wina a) przedni kawałek oszklenia w dziobie po stronie „kierowcy” zaparowanie od kleju od wewnątrz Ale można przyjąć, że nie niedoświadczony pilot zarzygał kabinę b) pod kadłubowe stanowisko strzeleckie, z przodu skopane z tyłu jest OK. Jest to o tyle dziwne, że tu i tu - w tym samym czasie - kładłem humbrolowego maskola przed malowaniem. Z jednej strony wyszło OK z drugiej się rypło PS2. acha, jak to u mnie, to SF A tu takie porównanie wielkości... To dosyć duże bydle jest... Stare Kino :-) 20 Cytuj
Herod Napisano 24 Listopada 2022 Napisano 24 Listopada 2022 Ładny model w bożej, słusznej skali 1:48. Choć jak na niego patrzę to nie mogę uwierzyć iż jest nowy. Wygląda jakby zrobili go w poprzednim wieku. Taki trochę "nieostry". 1 Cytuj
barszczo Napisano 24 Listopada 2022 Napisano 24 Listopada 2022 No wielki to on jest, robiłem kiedyś Monograma i miałem dokładnie te same problemy. Całość na tak, podoba się . 1 Cytuj
kapsel Napisano 24 Listopada 2022 Napisano 24 Listopada 2022 Bardzo przyjemnie ogląda się zdjęcia. Podoba mi się zróżnicowanie kolorystyczne i do pelni ( mego ) szczęścia brakuje jasnych kurzopodobnych pigmentów. Jestem jak najbardziej na 1 Cytuj
HK1885 Napisano 24 Listopada 2022 Napisano 24 Listopada 2022 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Model z gatunku nieudanych - przez oszklenie. Nie wydziwiaj... Nie odrzuca mnie przy oglądaniu zdjęć. Całość dobrze się prezentuje, gratuluję. Co następne? 1 Cytuj
giberes Napisano 24 Listopada 2022 Napisano 24 Listopada 2022 1 godzinę temu, kapsel napisał: brakuje jasnych kurzopodobnych pigmentów. 4 godziny temu, Thalgonis napisał: przedni kawałek oszklenia w dziobie po stronie „kierowcy” zakurzone od wewnątrz Przecież autor "prawie" napisał, że są 2 Cytuj
Thalgonis Napisano 24 Listopada 2022 Autor Napisano 24 Listopada 2022 19 minut temu, HK1885 napisał: Nie wydziwiaj... Nie odrzuca mnie przy oglądaniu zdjęć. Całość dobrze się prezentuje, gratuluję. Co następne? Co następne? Pytasz o „lotnika” zapewne, bo „nawodniak” jeden jest już na warsztacie Ju 188 ale w baaaaardzo nietypowym malowaniu Cytuj
jacek Napisano 25 Listopada 2022 Napisano 25 Listopada 2022 Piękny. Swego czasu popełniłem takiego i tym przyjemniej spojrzeć jak ktoś inny podszedł to tego samego modelu. 1 Cytuj
panDespota Napisano 25 Listopada 2022 Napisano 25 Listopada 2022 Góra bardzo mi się podoba, taka zmęczona. Dół strasznie ciemny wyszedł. Wręcz bym powiedział ze z szarobłekitnym mało ma wspólnego. Wręcz wygląda na rlm02. Tak ciemno wyszło czy to wina zdjęć? 1 Cytuj
zaruk Napisano 25 Listopada 2022 Napisano 25 Listopada 2022 Piękna to była maszyna, model też mi się podoba. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 25 Listopada 2022 Autor Napisano 25 Listopada 2022 Dzięki Dół też się brudził ale to też trochę wina zdjęć - w realu nie zbliża się nawet do RLM02, zupełnie nie ten odcień… Spróbuję Ci zrobić fotkę spodu jak będzie jakieś słońce (na co w Kaliszu raczej się nie zanosi tak szybko) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi