Thalgonis Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Hejka, sie mi wykluła taka wersja „niemieckiej łopaty” To nowy wypust ICM-u więc ma całkiem fajną składalność, tylko ta wielkość... Ani tego dobrze złapać podczas malowania, ani do namiotu bezcieniowego nie wejdzie... I jak tu żyć? Gdyby ktoś chciał podejrzeć jak to to powstawało to zapraszam tu: Warsztat PS1. Model z gatunku nieudanych - przez oszklenie. Uprzedzę tych co lubią analizowć każdy milimetr kwadratowy fotki Są dwa miejsca gdzie skopałem sprawę - tak, to moja, mojsza wina a) przedni kawałek oszklenia w dziobie po stronie „kierowcy” zaparowanie od kleju od wewnątrz Ale można przyjąć, że nie niedoświadczony pilot zarzygał kabinę b) pod kadłubowe stanowisko strzeleckie, z przodu skopane z tyłu jest OK. Jest to o tyle dziwne, że tu i tu - w tym samym czasie - kładłem humbrolowego maskola przed malowaniem. Z jednej strony wyszło OK z drugiej się rypło PS2. acha, jak to u mnie, to SF A tu takie porównanie wielkości... To dosyć duże bydle jest... Stare Kino :-) 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Ładny model w bożej, słusznej skali 1:48. Choć jak na niego patrzę to nie mogę uwierzyć iż jest nowy. Wygląda jakby zrobili go w poprzednim wieku. Taki trochę "nieostry". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 No wielki to on jest, robiłem kiedyś Monograma i miałem dokładnie te same problemy. Całość na tak, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 Bardzo przyjemnie ogląda się zdjęcia. Podoba mi się zróżnicowanie kolorystyczne i do pelni ( mego ) szczęścia brakuje jasnych kurzopodobnych pigmentów. Jestem jak najbardziej na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 4 godziny temu, Thalgonis napisał: Model z gatunku nieudanych - przez oszklenie. Nie wydziwiaj... Nie odrzuca mnie przy oglądaniu zdjęć. Całość dobrze się prezentuje, gratuluję. Co następne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 1 godzinę temu, kapsel napisał: brakuje jasnych kurzopodobnych pigmentów. 4 godziny temu, Thalgonis napisał: przedni kawałek oszklenia w dziobie po stronie „kierowcy” zakurzone od wewnątrz Przecież autor "prawie" napisał, że są 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Listopada 2022 Autor Share Napisano 24 Listopada 2022 19 minut temu, HK1885 napisał: Nie wydziwiaj... Nie odrzuca mnie przy oglądaniu zdjęć. Całość dobrze się prezentuje, gratuluję. Co następne? Co następne? Pytasz o „lotnika” zapewne, bo „nawodniak” jeden jest już na warsztacie Ju 188 ale w baaaaardzo nietypowym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Piękny. Swego czasu popełniłem takiego i tym przyjemniej spojrzeć jak ktoś inny podszedł to tego samego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Góra bardzo mi się podoba, taka zmęczona. Dół strasznie ciemny wyszedł. Wręcz bym powiedział ze z szarobłekitnym mało ma wspólnego. Wręcz wygląda na rlm02. Tak ciemno wyszło czy to wina zdjęć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Piękna to była maszyna, model też mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Listopada 2022 Autor Share Napisano 25 Listopada 2022 Dzięki Dół też się brudził ale to też trochę wina zdjęć - w realu nie zbliża się nawet do RLM02, zupełnie nie ten odcień… Spróbuję Ci zrobić fotkę spodu jak będzie jakieś słońce (na co w Kaliszu raczej się nie zanosi tak szybko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi