Jump to content

Gustaw po włosku |Eduard, 1/48|

Recommended Posts

Posted

Straszny podział technologiczny modelu i grube kalkomanie z napisami eksploatacyjnymi sprawiły, że prędko do tego zestawu nie wrócę. Malowany AK RC, brudzenie aerograf, kredki i oleje.

DSC_1784-001.JPG

DSC_1785-001.JPG

DSC_1787-001.JPG

DSC_1788-001.JPG

DSC_1789-001.JPG

DSC_1791-001.JPG

DSC_1792-001.JPG

DSC_1793-001.JPG

DSC_1795-001.JPG

DSC_1799-001.JPG

DSC_1800-001.JPG

DSC_1804-001.JPG

DSC_1805-001.JPG

DSC_1806-001.JPG

DSC_1807-001.JPG

DSC_1808-001.JPG

DSC_1808-002.JPG

• Like 20
Posted

Przez ciekawość aż przyjrzałem się Gustawom w wypraskach. Czy signor Bellagambi byłby dumny to nie wiem, ale model cieszy oko.

Świetny BeeF po włosku! :cool:

Posted

Bardzo lubię Twój styl i poziom, z jakim odtworzone jest malowanie. Włoskie oznaczenia świetnie przełamują niemiecką sztampę. Interesująco wyglądają te AK Reale.. Mam wrażenie, że odbiegają od MRP i to w dobrym kierunku (przez co rozumiem zgodność z wbitym w głowę wyobrażeniem...). Dobrze się nimi maluje?

Posted

Dziękuję, cieszy mnie pozytywny odbiór 😀

Mikołaj, nie malowałem MRP.  Real Colorsami maluję się świetnie, bardzo dobrze kryją i dają wytrzymałą powierzchnię. Moja opinia o tych farbach opiera się głównie na konkretnych kolorach do lotniczego kamuflażu, nie malowałem podstawowymi barwami (nadal za najlepsze są dla mnie klasyczne tamiye). Reasumując, na tą chwilę to moje ulubione farby 😉

Pozdrawiam

• Like 1