Jump to content

Procon PS 289 - co to za złączki?

Recommended Posts

Posted

Cześć,

kupiłem ten aerograf na japońskim Amazonie i razem z nim w opakowaniu są 2 złączki:

- jedna (mniejsza), którą przykręca się do aerografu, z jednej strony ma gwint 1/8 cala (od strony aerografu), z drugiej jakiś bardzo mały (5mm), pozwala podłączyć załączony w zestawie cienki wężyk

- druga (większa) też ma z jednej strony ten malutki gwint, a z drugiej szerszy niż 1/8 cala. W japońskiej instrukcji pokazany jest rysunek, że podłącza się to do puszki ze sprężonym powietrzem.

Pytanie do właścicieli tego Procona: używacie tego pudełkowego zestawu + jakiegoś adaptera, aby podpiąć to wszystko pod aerograf z wyjściem 1/8 cala, czy olewacie te złączki, a dokupujecie wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka?

Posted

Do aerografu załączony jest schemat i tam jest pokazane dokładnie to co napisał @jawkers. Ta większa złączka służy do wkręcenia na butlę (nabój) ze sprężonym powietrzem.

Posted
16 godzin temu, Grzego napisał:

Pytanie do właścicieli tego Procona: używacie tego pudełkowego zestawu + jakiegoś adaptera, aby podpiąć to wszystko pod aerograf z wyjściem 1/8 cala, czy olewacie te złączki, a dokupujecie wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka?

Ja odkręciłem od aerografu końcówkę z tym wyjściem PS i zamontowałem tam normalną szybkozłączkę. :)

Posted
10 godzin temu, Roland_Sebastian napisał:

Ja odkręciłem od aerografu końcówkę z tym wyjściem PS i zamontowałem tam normalną szybkozłączkę. :)

Ja zrobiłem dokładnie to samo.