Grzego Napisano 28 Listopada 2022 Napisano 28 Listopada 2022 Cześć, kupiłem ten aerograf na japońskim Amazonie i razem z nim w opakowaniu są 2 złączki: - jedna (mniejsza), którą przykręca się do aerografu, z jednej strony ma gwint 1/8 cala (od strony aerografu), z drugiej jakiś bardzo mały (5mm), pozwala podłączyć załączony w zestawie cienki wężyk - druga (większa) też ma z jednej strony ten malutki gwint, a z drugiej szerszy niż 1/8 cala. W japońskiej instrukcji pokazany jest rysunek, że podłącza się to do puszki ze sprężonym powietrzem. Pytanie do właścicieli tego Procona: używacie tego pudełkowego zestawu + jakiegoś adaptera, aby podpiąć to wszystko pod aerograf z wyjściem 1/8 cala, czy olewacie te złączki, a dokupujecie wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka? Cytuj
Fixer Napisano 28 Listopada 2022 Napisano 28 Listopada 2022 12 minut temu, Grzego napisał: wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka 1 Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2022 Super Moderator Napisano 28 Listopada 2022 Ja miałem dodaną złączkę, którą nakręcaa się na butlę ze sprężonym powietrzem. Cytuj
radziu_82 Napisano 28 Listopada 2022 Napisano 28 Listopada 2022 Do aerografu załączony jest schemat i tam jest pokazane dokładnie to co napisał @jawkers. Ta większa złączka służy do wkręcenia na butlę (nabój) ze sprężonym powietrzem. Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 29 Listopada 2022 Napisano 29 Listopada 2022 16 godzin temu, Grzego napisał: Pytanie do właścicieli tego Procona: używacie tego pudełkowego zestawu + jakiegoś adaptera, aby podpiąć to wszystko pod aerograf z wyjściem 1/8 cala, czy olewacie te złączki, a dokupujecie wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka? Ja odkręciłem od aerografu końcówkę z tym wyjściem PS i zamontowałem tam normalną szybkozłączkę. Cytuj
radziu_82 Napisano 29 Listopada 2022 Napisano 29 Listopada 2022 10 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Ja odkręciłem od aerografu końcówkę z tym wyjściem PS i zamontowałem tam normalną szybkozłączkę. Ja zrobiłem dokładnie to samo. Cytuj
Grzego Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Napisano 1 Grudnia 2022 Dziękuję wszystkim - również dokupiłem szybkozłączkę 1/8-1/8 i taki sam wężyk i wszystko śmiga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi