Grzego Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 Cześć, kupiłem ten aerograf na japońskim Amazonie i razem z nim w opakowaniu są 2 złączki: - jedna (mniejsza), którą przykręca się do aerografu, z jednej strony ma gwint 1/8 cala (od strony aerografu), z drugiej jakiś bardzo mały (5mm), pozwala podłączyć załączony w zestawie cienki wężyk - druga (większa) też ma z jednej strony ten malutki gwint, a z drugiej szerszy niż 1/8 cala. W japońskiej instrukcji pokazany jest rysunek, że podłącza się to do puszki ze sprężonym powietrzem. Pytanie do właścicieli tego Procona: używacie tego pudełkowego zestawu + jakiegoś adaptera, aby podpiąć to wszystko pod aerograf z wyjściem 1/8 cala, czy olewacie te złączki, a dokupujecie wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 12 minut temu, Grzego napisał: wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2022 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2022 Ja miałem dodaną złączkę, którą nakręcaa się na butlę ze sprężonym powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 Do aerografu załączony jest schemat i tam jest pokazane dokładnie to co napisał @jawkers. Ta większa złączka służy do wkręcenia na butlę (nabój) ze sprężonym powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 16 godzin temu, Grzego napisał: Pytanie do właścicieli tego Procona: używacie tego pudełkowego zestawu + jakiegoś adaptera, aby podpiąć to wszystko pod aerograf z wyjściem 1/8 cala, czy olewacie te złączki, a dokupujecie wężyk 1/8 cala - 1/8 cala + ewentualnie szybkozłączka? Ja odkręciłem od aerografu końcówkę z tym wyjściem PS i zamontowałem tam normalną szybkozłączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 10 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Ja odkręciłem od aerografu końcówkę z tym wyjściem PS i zamontowałem tam normalną szybkozłączkę. Ja zrobiłem dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzego Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2022 Dziękuję wszystkim - również dokupiłem szybkozłączkę 1/8-1/8 i taki sam wężyk i wszystko śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi