Marcin M. Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 (edytowane) Teraz taki. Będzie na prezent świąteczny dla teściowej, bo ciągle tylko brzydactwa i pamperki maluję a ona by chciała Piłsudskiego. Akurat znalazłem takiego w Koszalinie przy okazji BFM. Mały inbox. Tradycyjne dla produktów TM pudełko z kolorowym boxartem, w środku woreczek z częściami figurki i ulotką Korpusik Głowa Marszałka Zacząłem od twarzy... jeszcze trochę roboty i będzie w miarę gotową M. Edytowane 29 Listopada 2022 przez Marcin M. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 Twarz jak żywa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 30 Listopada 2022 Share Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) głowa dobrze wygląda. Spróbuj maznąć fragment daszka jakimś jasnym kolorem bardzo jasny brąz, powinno dać delikatny efekt połysku daszka pierwszy raz widzę tę firmę. Wygląda na przyzwoity odlew. Edytowane 30 Listopada 2022 przez winrich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 30 Listopada 2022 Share Napisano 30 Listopada 2022 Głowa jak to zwykle w Toro przypomina wszystko, tylko nie głowę. Jest nieproporcjonalna anatomicznie - zbyt wysoka i zbyt duża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2022 Korpusik zacząłem. Znowu męczarnie z cieniowaniem niebieskiego. Steel blue VGC, macragge blue i fenrisian grey Citadel. W dniu 29.11.2022 o 10:53, Kolekcjoner WP napisał: Twarz jak żywa! Dzięki. Wyszła akurat tak jak planowałem, trochę ciemniej niż zazwyczaj i z większym kontrastem. W dniu 30.11.2022 o 18:47, winrich napisał: Spróbuj maznąć fragment daszka jakimś jasnym kolorem bardzo jasny brąz, powinno dać delikatny efekt połysku daszka pierwszy raz widzę tę firmę. Wygląda na przyzwoity odlew. Maznę. Żywica niezbyt twarda, kostki wlewowe łatwo się usuwają, ale z czyszczeniem to delikatnie, bo łatwo można uszkodzić detale niechcący. W dniu 30.11.2022 o 19:14, krzy65siek napisał: Głowa jak to zwykle w Toro przypomina wszystko, tylko nie głowę. Jest nieproporcjonalna anatomicznie - zbyt wysoka i zbyt duża. Ma uszy nos i oczka, więc jest spoko. Nawet podobny. Mnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2022 Wzmocniłem kontrast na bluzie, obsadziłem głowę, trochę podmaluję jeszcze buty i owijacze i czas na podstawkę, będzie adekwatna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 Mam pomysła na urozmaicenie podstawki, zobaczymy czy się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 nie wiem czy podobny do Piłsudzkiego, ale mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Podobny trochę .Mnie co prawda najbardziej przypadł do gustu Sosabowski swego czasu innej co prawda firmy.Ścibora. Edytowane 9 Grudnia 2022 przez push-up78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2022 Dzięki, Panowie za dobre słowa. 6 godzin temu, push-up78 napisał: Mnie co prawda najbardziej przypadł do gustu Sosabowski swego czasu innej co prawda firmy.Ścibora. Wiadomix. Ścibor to Ścibor. Ramka. Na zdjęcie zapewne albo obraz jakiś. Łatwiej wprawdzie byłoby użyć cienkiego forniru, jednakże sklep z fornirem był zamknięty Ale oszlifowane zapałki chyba też dadzą radę. Pobejcowana wstępnie... M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2022 Przy okazji popracowałem trochę nad podstawką. Chusteczka i wikol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 Jak to u Ciebie - malowanie perfekcja! (Buźka rzeczywiście małomarszałkowa - ale trudno) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2022 Dzięki, myszaty! Czerwony dywan dla Marszałka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 Dywan dostał ornament... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 (edytowane) I w ramce zdjęcie kacapa przywódcy, a Piłsudski go gniecie z buta. Folie po lekach- tabletkach, to przezroczyste tworzywo, albo coś znajdź , jako rozbita szkło. Edytowane 12 Grudnia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 29 minut temu, MayonesEXG7 napisał: I w ramce zdjęcie kacapa przywódcy, a Piłsudski go gniecie z buta. Folie po lekach- tabletkach, to przezroczyste tworzywo, albo coś znajdź , jako rozbita szkło. Koncepcja już dawno opracowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 Wiadomo, nie wątpiłem :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2022 Szybka docięta z blisterka po ściborowej figurce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 Stolarz-szklarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2022 1 godzinę temu, MayonesEXG7 napisał: Stolarz-szklarz Hehehe, każdy fach się przyda! Flaga na swoim miejscu, kontrast mi się podoba. Przy tak małej powierzchni styku, zmuszony byłem do pinowania figurki. W sumie pierwszy raz, najbardziej bałem się prawidłowego spozycjonowania dziurki w podstawce; tak sobie poradziłem. Dziurka w nóżce, pina na razie nie wklejałem. W żądanym miejscu nakleiłem plasterek plasteliny i postawiłem figurkę: No i jest ładny bąbelek: I dziurka wywiercona: No i dobra. Dokończę co trzeba i zaproszę Was do galerii wkrótce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 Bij szkło i kacapa fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Grudnia 2022 Share Napisano 16 Grudnia 2022 Ładnie wymalowana czerwona szmata do podłogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2022 Zapraszam do GALERII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi